Huhtikuu, ah!

Juliaihminen

Huhtikuu on ollut aivan mielettömän ihana kuukausi, ei todellakaan mikään kuukausista julmin. Kaksikuukautisen vauvan kanssa operoiminen on helppoa, kun se enimmäkseen syö ja nukkuu, ja siinä välissä joikaan sille pari lorua (jotta se pysyisi elämän juoksukisassa mukana).

Huhtikuussa olen...

käynyt afterworkilla ilman workkia.

Kun tajuttiin, että Suvannosta saa myös bisseä, uusi maailma aukeni meille! Nimittäin terassioluen maailma. Vauvan kanssa ei ihan viitsi mennä mihinkään Roskapankin terdelle. Sen sijaan Vallilan Suvanto on semmonen söde kahvila ja sen oluet sivistyneitä pienpanimo-oluita eikä mitään isoja tuoppeja, niin kuulkaa, ei tullut yhtään pahaa silmää, kun siinä eräänä perjantai-iltapäivänä Raisan kanssa istuttiin paistattelemassa päivää. Ymmärsin, miksi ihmisellä on kaksi kättä: toinen heijaa vaunuissa nukkuvaa lasta, toisella voi siemailla mehevää stouttia.

viettänyt jonkun toisen baby showereita.

Oli mahtavaa mennä ensimmäistä kertaa baby showereihin oman babyn kanssa! Pääsin antaumuksella muistelemaan synnytyskokemuksia, ja antamaan älyvapaita vinkkejä tulevalle äidille ("muista sitten, että synnytys-chatti on tosi kiva, koska synnytyksen aikana aika voi käydä pitkäksi!").

Ainon baby showereiden teemaväri oli vihreä (mä muun muassa kävin noukkimassa Citymarketin irtsaripisteestä kaikki vihreät irtokarkit). Istutettiin vihreitä ituja ja kirjoitettiin kortteihin, mitä mikäkin purkki pitää sisällään. (Itse istutin pinaattia, jotta vavvasta tulisi vahva!) Tosi letkeät vauvasuihkut!

pöyristynyt ala-arvoisesta jälkitarkastuksesta.

Mä olin oikein odottanut kahdeksan viikon jälkeen pidettävää jälkitarkastusta, koska Raisa oli sanonut, että se oli sille semmonen hyvä loppubriiffi koko raskauteen ja synnytykseen. Mutta joo moro. Koko noin 7 minuuttia kestävän tapaamisen aikana lääkäri sanoi ehkä 50 sanaa yhteensä. Ei kysellyt mitään, ei todellakaan käynyt läpi mitään synnytysmeininkejä. Ankeuden huipentuma oli se, kun kysyin yhteen vaivaan neuvoa, ja se mainitsi kaksi lääkkeen nimeä. Mulla oli itkevä vauva sylissä, joten pyysin, että se kirjoittaisi ne paperille. "Ei mulla ole kynää tai paperia", lääkäri vastasi, enkä yllättäen muistanut niitä lääkkeitä sitten jälkikäteen. Kiitos tästä.

Tämän kokemuksen jälkeen musta tuli iso hoivarobottien kannattaja. Ja nimenomaan niin, että ne robotit korvaisivat noita autistisia lääkäreitä, sillä hoitajista, terkkareista ja kätilöistä mulla on pelkästään positiivisa kokemuksia koko raskauden ja lapsen syntymän ajalta. No, sainpahan leiman siihen Kelan lappuseen.

kuullut ensimmäistä kertaa, kun lapseni nauraa.

Olin tuossa ystäväni Niinan kanssa poliittisen valokuvan festivaalinäyttelyä katsomassa, kun vavvaa vähän kyllästytti vaunuissa. Nostin sen sieltä ylös, ja tyyppi alkoi hekottaa valtoimenaan. (Kunniakkaassa 12 viikon iässä!) Se ääni oli kyllä ihan uskomaton, parasta maailmassa!

...en tosin tiedä, mitä se kertoo vauvasta, että juuri valokuvat venäläisistä sotilaista kirvoitti nämä naurut. Onneksi hihkuminen ei alkanut Paperittomat-näyttelyhuoneessa, koska muuten epäilisin kasvattavani pikku psykopaattia.

ulkoruokkinut lapsoani.

Pieni rintatulehduspelko rinnassani imetin vauvaa Regatan aurinkoisella terassilla tuossa yksi päivä. Nyt, kun tulee kesä ja lasta voi imettää ulkona, elämä muuttuu aivan järjettömästi vapaammaksi. Enää ei tarvitse kyylätä seuraavaa kahvilaa, vaan buubsin voi kaivaa missä vain esiin! 

kaivanut buubsin esiin ja hävennyt.

Muistatteko kun sanoin, että räpin kuunteleminen on mun omaa aikaa, jolloin tuntuu, että oon oma itseni ilman äiti-määrettä. No, olin tuossa lounaalla Block By Dylanissa, ja siinä imettäessäni vauvelia, huomasin että Paperi T istuu vieressä. (Haastattelin sitä nelisen kertaa viime keväänä Trendiin ja Lilyyn.)

Näiden kahden maailman kohtaaminen tuntui ahdistavalta, joten painoin pääni alas ja poistuin paikalta. Kotona puin pojalle Skee Lon räppipaidan päälle, jotta trauma vähän hellittäisi.

oppinut, miltä kuulostaa, kun desilitra nestettä molskataa 1,7 metrin korkeudesta parketille.

Mun vavva pulauttelee. Paljon. Usein.

syönyt herkkuja ja laihtunut.

Imetys, maailman paras painonpudotuskuuri synnytyksen ja ruumiinosan amputoimisen jälkeen. Ja kyllähän välipalallakin pitää olla oma jälkiruokansa.

lenkkeillyt.

Aaah! Yhdeksän viikkoa synnytyksestä ja minä tyttö lähdin lenkille. Elämä normalisoituminen alkaa olla saavutettu.

ollut ihan haltioissani vauvasta.

Sen kanssa hengailu on vain niin siistiä (joskin kahden kesken välillä vähän tylsää, mutta palaan siihen myöhemmin). Tämä äitiyslomalla oleminen on parasta mitä tiedän! 

 

Edelliset kuukausikoostehorinat täällä:

Paras tammikuu naismuistiin

Huuruinen helmikuu

Helpottava maaliskuu

 

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihana postaus! Ensimmäisen lapsen laskettu aika on itselläni juuri käsillä ja tuleva elämänmuutos hermostuttaa ajoittain kovastikin. Kiitos, että tuot vauvaelämään tällaisen positiivisen näkökannan, Suomessa kun perinteisesti pikkuvauvan kanssa elämisen "kuuluu" olla vain ihan hemmetin raskasta ja kauheaa. :)

Juliaihminen
Juliaihminen

Oi mutta sun tuleva elämänmuutos saattaapi olla parasta ikinä! (Enkä sano tätä nyt missään huruilu-äitiys-on-minulle-kaikki-kaikessa-mielessä, vaan ihan sillee täyspäisenä ihmisenä.. ehkä? ;)

Ah, viimeiset päivät ennen synnytystä ovat vähän raskaita (ihan konkreettisesti, heh), kun tekisi mieli, että bebbe sieltä jo pullahtaisi, mutta sen jälkeen kivuus sitten alkaakin! Paljon tsemppiä näihin päiviin ja kiitos ihanasta kommentista!

Stalkkaava serkku (Ei varmistettu)

Heh, tästä loppuraskauden raskaudesta tuli taas mieleen äitiyspoliklinikan lääkäri, jonka suosikkilausahduksia tuntui olevan "tämän tilan nimihän onkin raskaus, ei keveys". Ja tämä lausuttiin silloin, kun varovaisesti yritin viestittää, että alkaa olla vähän turnauskestävyys vähissä kaksosraskauden viimeisellä kolmanneksella. Onneksi kestävyys on jo aika hyvin palautunut nyt, kun bebet ovat 6-viikkoisia.

Selitys nimimerkille: tein postauksesta serkkubongauksen. Oon nääs Raisan serkku :)

Juliaihminen
Juliaihminen

Se oli varmasti lääkärin mielestä oikein oivaltavakin sutkautus. Mutta onneksi bebbet on nyt ulkona, joten onnea huimasti pikkuisista!

Ja stalkkaavan serkun on oltava hyvä tyyppi, kun kerran on sukua Raisalle! <3

Raipali (Ei varmistettu)

Ai että! Tämäpä oli hauska yllätys! Toivottavasti teillä menee mainiosti, oon Armilta udellutkin aina silloin tällöin teidän kuulumisia!

Anjuska
Ripaus elämäämme

Huomaa kyllä kaikista näistä sun postauksista vauvan syntymän jälkeen, että sä ihan oikeasti nautit tästä ajasta, ja niin pitääkin! Ihan mahtavaa kuinka käyttekin niin paljon kaikkialla ettekä vain muuraudu sinne neljän seinän sisään, mikä aika monille äideille käy :) 

Juliaihminen
Juliaihminen

Hihii, on tämä kyllä aika mukavaa. Voi olla, että keväällä on osuutta asiaan.

Ja heh, kyllä mä sitten oon myös kova valittamaan, kun valituksen aihetta löytyy :D

Vierailija (Ei varmistettu)

http://www.shoppingfame.com/ For anybody who is seeking one of the best places to shop in Barcelona, then the ones detailed take a look at ten extremely popular. They're just used meant for shopping during Barcelona, both by just visitors and then the city's home owners, so may not be just searched by tourists.
http://www.shoppinggap.com/ For those who booked any occasion in Barbados' vivid St Lawrence Gap, you'll have everything you should for the best vacation when you need it without requirement a accommodation car: from serene beaches towards a lively overnight life together with little retail outlets to amorous seaside dinners out.
http://www.shoppingideas.in/ Online procuring is the easiest way to get what you are looking; thanks into the internet having made procuring so simple. You should buy almost anything worldwide sitting during the comfort of the home. These include cookware, clothing, earrings, laptops even more.
http://www.shoppingmag.in/ Bruno Magli boots and shoes is handcrafted within the finest leathers on the market, for a luxurious and attractive look in addition to a wonderfully relaxing feel. Most are unique, comfortable shoes designed to get everyone noticed in your fine preferences in superior footwear.
http://www.shoppingnotebook.com/ A filmmaking book shall be your best companion for anybody who is learning out to the office in any entertainment community. 20 a long time ago, there were definitely no legitimate books or simply resources on how to become successful during filmmaking or simply movie construction, but today having changed thoroughly.
http://www.shoppingpalace.in/ Discover outcomes buy any Rotastak Yellow Palace hamster habitat after discovering this. In this content, I shall be mentioning 3 common sources places to buy the cage from and likewise sharing on you the advantages and drawbacks of buying from.
http://www.shoppingpride.com/ Pride is certainly ego's tool for creating some sort of illusion that many of us are in possession of some terrific human superior. Pride is certainly fleeting - it is available and complements the tides of the time and no company else really provides a damn excepting a shorter moment that you choose to possess it all.
http://www.shoppingranch.com/ Davenport Ranch is definitely exclusive The state of texas community on the beautiful Westlake peninsula. Basically west together with south for Lake Austin and direct east for Loop 360, or simply Capital for Texas Roads, Davenport Ranch may be very conveniently to be found.
http://www.shoppingstory.in/ Obtaining a good shop permit stands out as the most point, and often easiest method of earning mesos. Isn't uncommon to observe people during the fm (zero cost market) prompting how to arrange shop and how to attract it.
http://www.shoppingstudio.in/ Dojo apartments supply affordable community living. All over amenities together with relatively low priced, they are perfect for couples, bachelors and trainees. Before choosing, make certainly you explore the neighborhood and undertake some general market trends.
http://www.shoppingtales.com/ On from you were definitely born which you were Daddy's little princess and over the day everyone marry that you're still Daddy's little princess. Make the your fairy tale come a fact with fairy tale or Cinderella wedding favors. Like Cinderella together with Prince Lovely, make the afternoon the wedding to your dreams.
http://www.shoppingvendor.com/ Online cart is a good well-known concept for most of us. But a good multi-vendor cart is totally a different sort of idea so that multiple vendors to register with similar shopping shopping cart and indicate their products and services.
http://www.shopsquest.com/ Helpful strategies of parents on what to use a safe however , productive holiday getaway shopping trip when using the kids. Parents will quickly realize some effortless but beneficial guidelines to ensure your gift choosing venture is totally free of mayhem, larceny, and boy or girl gone omitted.
http://www.theshopping.in/ The Procuring Carnival within a annual party which happens through months for October together with November. Visitors will present the chance to come all around amazing packages while procuring in Kuala Lumpur now of year or so as a number of the country's very best retailers supply fantastic gives you and bargains.
http://www.threadsboutique.in/ If that you're considering a good weekend at bay or that you're already wondering about booking after that years holiday getaway, then below are some reasons to choose to stay in a shop hotel... 1. Comfort: Every detail from a boutique accommodation is very best standard and the premier detail is certainly perfection.
http://www.vectorshopping.com/ Often, there happen to be two different kinds of graphic structure software: raster layouts and vector layouts. In effortless terms, raster graphics must be used to set up simple together with static graphic images despite the fact that vector must be used to create heightened graphics.
http://www.warriorshopping.com/ Any replicas for Terracotta Enthusiast and Farm pets, calligraphy rubbings, farmer paintings, paper cutbacks and jade compose works are amongst the most common buys during Xian. For those who missed those techniques on an individual's Xian vacation, you is unable to easily discover them in many other cities during China.
http://www.whatobuy.in/ Valentines day may be a day meant for lovers internationally. Unlike Mom Day, Valentines Daytime is celebrated for a passing fancy day holdings and liabilities country, yearly. 14th February stands out as the day tens of millions is allocated to telling what amount of you love your soulmate!
http://www.ishopnewyork.org/ If that you're like my family and really enjoy designer dresses at price reduction prices then one can find this report useful. It is complete with tips on outcomes shop in Nyc and how to attract Designer recording labels at great deal prices, and even on how to attract around baltimore.
http://www.optimzefashion.com/ One within the main complications of very best focus for numerous companies with an online presence or an internet promotion promotional spree or simply web campaign having is the: how painless the clients (individuals and qualified prospects) are able to afford to discover more regarding their web-site on the major search engines.
http://www.anywherefashion.com/ Fashion is certainly big online business, and may be a multi thousand dollar community. Over any years, ever more fashion students are thinking about entering way business faculty but now find that a online business background is actually further all career.
http://www.breakoutfashion.com/ Fashion Design may be a simple a sufficient amount of skill you could pick away with certain useful pointers. You is usually an aspiring artist using an obsession meant for clothes, or some sort of ambition clothier or simply regular fashionista what person craves list price therapy within the slightest pimple breakout.
http://www.brighterfashion.com/ Fashion concerns getting inspiration in the culture, environment and folks, and consequently bringing life into it by making it thru various would mean. Fashion community puts during huge level of investment to rent new together with fresh creators, who formulate new way ideas for the sexes.
http://www.centurionfashion.com/ When a good tourist decides to search Italy really don't want that will miss a single thing! But isn't possible to search carefully Rome, Florence or simply Venice at a weekend. At this point, you just might discover my suggestions for a 4-days-stay during Rome, any eternal community.
http://www.countrysidefashion.com/ Cowgirl way hats make your look complete. Utilizing attractive colors scheme, flower adornments, together with bead job, these chapeaus happen to be one-off accessories for that complete gal. The brim is deeper beatified utilizing uniquely sized cut-outs together with brilliant tints.
http://www.fashiongarden.in/ Whether that you're a inexperienced at gardeners or are just buying a way to better your prevailing garden, receiving the right tools is a must. For one of the best gardening working experience and the most wonderful results, you require the ideal tools to complete the task.
http://www.fashionlining.com/ With any consent growing of models stepping within the fashion sector, how does you feel a few singer coming up with a fashion path? The way industry is certainly unforgiving that will anyone whatever fame, survive name or simply collaboration.
http://www.fashionmaximum.com/ If you already are busier compared with you by chance thought it had become humanly possible to generally be with an individual's twin or simply multiple new borns or combined toddlers, that won't mean combined clothing fashion will have to take a good back seating when shower your cheerful multiples or simply twins.
http://www.jsutrightstyle.com/ Fashion has grown to become an inclusive piece of our on a daily basis routine. Everyone needs to look superior and cool. Selecting one of the best outfit during the store is not really the key to seek trendy. You are required to always look at the layout that agrees with their temperament.
http://www.legendsfashion.com/ People happen to be mostly judged anyway they dress and also accessories these wear. So at the time you adorn an individual's wrist using an invincible wristwatch including Invicta Chronograph or simply the Swiss Legend, you may earn heads turn and be the middle of attraction.

Kommentoi