Huvipuistoon!!! (Putinin jalanjäljissä)

linnanmäki.jpg

linnanmäki2.jpg

Silloin kun olin pieni, me asuttiin Kakskerrassa, jossa ei käsittääkseni ole edelleenkään yhtäkään leikkipuistoa. Lähin taitaa löytyä jostain ööö.. 15 kilometrin päästä. Joskus, kun äiti vei meidät neljä lasta keskustaan, joku oli nähnyt leikkipuiston keinuineen ja liukumäkineen: ”HUVIPUISTO!” Olimme huutaneet ja rynnänneet kohti keinuja. Meidän äitiä oli ilmeisesti vähän nolottanut tämä.

Toisin on kuulkaa minun lapsella. Hänellä on huvipuisto ihan tässä parin kilometrin säteellä. Ja hän pääsi kokemaan ensimmäiset hurvittelunsa jo vuoden ja neljän kuukauden iässä. 

Helsinki on nimittäin niin siisti kaupunki lapsen kanssa! Täällä voi tehdä ilmaiseksi vaikka mitä kivaa. Viimeksi kerroin Falkullan kotieläintarhasta, nyt kerron Linnanmäestä, koska sielläkin voi hurvitella vaikka miten käyttömättä yhtäkään pennosta. 

linnanmäki3.jpg

linnanmäki5.jpg

No niin, saanen esitellä ne ilmaiset laitteet, joissa voi ilakoida 1-vuotiaan kanssa:

KotKot on jännittävä ja luomava junamatka läpi seikkailujen maailman, jonka varrella pienet tiput kotkottelevat intohimoisesti.

Vankkuripyörä johdatteli meidät villinlännen tunnelmiin. Aino tosin oli sitä mieltä, että ”se kesti ihan liian kauan”. 

Rumpukaruselli oli kenties suosikki, ja siellä käytiin peräti kaksi kertaa. Siinä istuttiin rummuissa ja päästiin kouriintuntuvasti kiinni vauhdinhurmaan. Toki Alppu pyrki välillä tekemään kamikaze-iskun maahan, mutta onneksi minä urhoollisena äitinä estin häntä syöksähtämästä asfalttiin.

Panoraamassa tuli miltei isänmaalinen tunne sielun sopukoihin, kun katseli korkealta kaunista Helsinkiä. Teki mieli kajauttaa joku veisuu ilmoille, mutta pitäydyin hymisemään Sinistä ja valkoista pääni sisällä.

En tiedä, paljonko Alppunen ymmärsi näistä laitteista, mutta kyllä se välillä osoitti jonkinasteista innostusta elämää kohtaan. Tosin sen mielestä ehkä hauskinta oli vain juoksennella Sekkosen kanssa ihmisvilinässä. Mutta sehän se on tärkeintä huvipuistossa: tunnelma.

linnanmäki7.jpg

Sitten oli laitteita joihin me emme menneet, sillä meistä äideistä ei ollut kukaan alle 140 senttiä. Haaveisiin siis jäivät:

Muksupuksu-juna, ihana nimi!

Pienoiskaruselli, kukapa ei rakastaisi sitä!

Lisäksi yli 100-senttisille on tarjolla (80-senttinen Alppu voi vielä odottaa):

Kuuputin kuulostaa mahtipontiselta: Putinin matka kuuhun? Tässä laitteessa pitäisi soida taustamusiikkina Lenin-setä asuu Venäjällä.

Pilotti ooo, siinä pääsee lentelemään! Ei varmaan ihan kuuhun saakka Putinin perässä?

Merirosvolaiva hyvä vain, ettei päästy. Aion opettaa Alpusta pienen lakia kunnioittavan kapitalistin, joka rosvoaa vain laillisin keinoin rahoja yhteiskunnalta.

linnanmäki8.jpg

Hurviteltuamme tarpeeksi mentiin ostamaan pehmikset, ja Alppu sai maistaa lusikallisen tuota kuninkaallisten kylmää herkkua (ei tykännyt).

Ainon, Niinan, Pian ja heidän jälkikasvunsa kanssa oli ihan superihana päivä Linnanmäen huttilulleissa. (Kutsuttiin pienenä huvittelulaitteita nimellä huttilulli. Maalaiset joutuvat keksimään omat nimityksensä eksoottisille asioille.)

linnanmäki10.jpg

Suosittelen käymään Linnanmäellä. Itse aion mennä sinne uudestaan ensi viikolla, koska siitä on tullut mun ja Tikin hääpäiväperinne. Luultavasti ei käydä Tikin kanssa Kotkotissa eikä edes Kuuputinissa, vaan suunnataan ihan kuulkaa ronskein ottein kohti vuoristorataa! Se on nimittäin paras laite mitä on olemassa. 

 

Mikä on teidän lempparilaite Lintsiltä tai Särkkiksestä?

 

Ilmaista tekemistä Helsingissä:

Falkullan kotieläintarha

 

 

JULIAIHMINEN FACEBOOKISSA // JULIAIHMINEN INSTAGRAMISSA // JULIAIHMINEN YOUTUBESSA // JULIAIHMINEN BLOGLOVINISSA

 

 

Kommentit (7)
  1. Stadilaislapsen ihania luontaisetuja toi lintsi <3 Me asutaan sieltä 5 minsan fillarointimatkan päässä ja ei ees siis homma eikä mikään hilpaista siellä kesäiltana muutamat ajelut, ilmaislaitteet rokkaa. Meillä nykyinen 5v. on jo huvipuistokonkari ja neidon rohkeus ja pituus riittää nyt jo noihin "hurjempiin" ilmaislaitteisiin (ja rumpukarusellia hän pyörittää niin että äidiltä melkein lähtee taju), suosikki on merirosvolaiva. On siis yksi kesä-Helsigin helmiä Lintsi (stadikan ohella).

    Mun ja tytön "the huvipuisto" on Särkänniemi. Sinne kun mennään kerran kesässä ja ostetaan ihan rannekkeet 😀 Ja sit se lapsen mielestä paras juttu: Särkänniemessä isoon viikinkilaivaan pääsee alle 120cm pätkäkin aikuisen kanssa (no huhhuh pakko sanoa että se laite oli paljon hurjempi kuin muistinkaan, mutta silloinen 4v. oli kauhunsekaisessa riemussa ja on viime kesästä lähtien haaveillut uudesta viikinkilaiva-ajelusta). Lintsillä isoon
    viikinkilaivaan pääsee 120cm pitkänä, joten se ei ole ohjelmassa ennen ensi kesää. Muutenkin musta tuntuu että Särkänniemen tarjonta yli metrin mutta alle 120cm tyypeillä sisältää hurjempia laitteita ts. on tytöstä parempi (toki siellä se on sitten maksullista huvia). Eli puolensa kummassakin.

    1. Ooo, niiin siistiä! Kuulostaa siltä, että teillä on ihan superhyvät meiningit tytön kanssa. Mä haluan kanssa tulevaisuudessa olla just tuommoinen vanhempi, joka käy tuolla lailla tuosta noin vain vähän huvittelemassa lapsensa kanssa. <3

  2. Oli teillä lapsena sentään pihalla itse rakentamani autonrengaskeinu vaahteran oksassa!

    1. Ja se oli upea keinu se!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *