Ihania päiviä Rukalla ja Sallassa

ruka.jpg

ruka2.jpg

ruka3.jpg

ruka4.jpg

ruka5.jpg

 

ruka6.jpg

ruka7.jpg

ruka8.jpg

Kerroin edellisessä postauksessa siitä, miten Mondon matkoilla maksimoidaan tekeminen ja nautinnot, jotta jutuista tulisi mahdollisimman hyviä. 

Tässä vielä top 5 fiilistelyt Rukalta, enemmän settiä voi tosiaan lukea syksyn Mondo-lehdistä. 

1 Eksoottinen ruoka

Söin aivan järjettömän hyvin Rukalla. Esimerkiksi Rukan Kuksassa söin tosi hyvää poroa, Riipisen riistaravintolassa fine dining -tasoisen menuun ja  Pizzeria Rukassa järjettömän maukkaan leipäjuustoporopizza. Rukalla oli paljon hyviä ravintoloita, ja totta kai after ski rennossa Hanki Barissa ja tunnelmallisessa Ski Bistrossa kuuluivat hiihtosmuidun elämään. . 

2 Tilavat ja maisemaltaan upeat rinteet täynnä tykkylunta

Rukalla on 39 eri rinnereittiä, ja mun taidoilla laskin vain sinisissä rinteissä, mutta se riitti vallan mainiosti. En ollut laskenut 15 vuoteen (viimeksi siis yläasteella), joten aluksi olin peloissani ja ajattelin, ettei tästä tule mitään. Mutta kyllä siitä tuli! Laskeminen on ihan älyttömän hauskaa. Etenkin sitten kun saatiin lasketteluopettajan tunti, joka muun muassa mainitsi, että mitä enemmän nojaa eteenpäin, sitä paremmin pystyy ohjaamaan. Mutta kun se on niin vaikeaa!

3 Hullu extreme-aktiviteetti

Yhtenä iltana käytiin joessa kellumassa (se oli friikkiä!) ja toisena päivänä pyöräiltiin tunturille (!!) sähköisillä fat bikeillä. Tuo fat bike -pyöräily oli kyllä semmosta, että sitä voisin koska tahansa tehdä lisää. On niin siistiä kokea luontoa tekemällä siellä jotain, ei vain ihastelemalla sitä. 

4 Tunnelmallinen Lammintupa ja mahdollisuudet lapsen kanssa

Lammintupa on pienen matkan päässä Rukan kylältä (päsee sekä autolla että vaikka hiihtämällä). Se oli ihanan perheen pitämä paikka, jossa me käytiin sekä poro- että husky-ajelulla. Tuolla tuli sellainen olo, että miksi mulla ole Alppua mukana! Tuvan keittiössä valmistetaan alusta alkaen tajunnanräjäyttävän hyviä leivoksia (mikään ei voita hiihtoreissun päätteeksi syötävää höyryävää munkkia) ja erinomaista kalakeittoa. 

Ihastuin erityisen paljon Simo-poroon. Hän vaikutti mukavan lakoniselta hahmolta, pysähteli kun huvitti mutta hoiti kuitenkin hommansa mallikkaasti kotiin. 

Rukan ja Sallan ihmiset

Tämä kertoo musta jotain, mutta monta kertaa varauduin siihen, että nyt pitää selitellä tai puolustella, että miksi me olemme tiellä. (Vaikka kun kuvattiin keskellä metsälatua tai ajettiin fat bikellä laskettelurinteen viertä tunturia.) Ei todellakaan tarvinnut! Joka kerta kun joku lähestyi meitä, tarkoitusperä oli pelkästään iloinen: ”Onko noilla pyörillä helppo ajaa?” ”Täällä on upeat maisemat.”

Jokainen myös vuoron perään nauroi mulle, kun mulla oli iPhone – jonka akku oli kuollut koko reissun ajan. Kertoivat, että iPhonella ei tee Lapissa yhtään mitään, Steve Jobs ei ymmärtänyt pakkasen päälle.

Aion ehdottomasti mennä lapsen kanssa tuonne lomamatkalle, paikka oli niin mieletön. 

 

Lue myös:

Mondon matkoilla maksimoidaan

 

FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

Kommentit (2)
  1. Pia / Lyhyenä hetkenä
    22.4.2018, 16:16

    Oi Ruka ja varsinkin Salla! Olen perimältäni puoliksi sallalainen ja miellän itseni edelleen pohjoisen tytöksi, vaikka olen asunut 11-vuotiaasta saakka etelässä. Kun matkustaa Lappiin kuumimman sesongin ulkopuolella saa olla todella rauhassa sekä rinteessä että laduilla. Seuralaisina uteliaat kuukkelit, suksen alla lumen narina ja ympärillä auringossa hohtavat hanget. Suosittelen, lasten kanssa tai ilman. Lappi <3

    1. Voin vain kuvitella. Sallasta tuli sellainen olo, että sinne täytyy päästä viettämään joku viikko jossain vaiheessa. Tarpeeksi pientä meininkiä mun makuuni <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *