Ikean parhaimmistoa: nerokas potta ja lusikka

ikea potta.jpg

On kaksi Ikean tuotetta, joista olen ollut viime aikoina ihan fiilingeissä. Nimittäin Lockig-potta ja Börja-lusikka. Tiedän, että on jollain lailla groteskia yhdistää nämä kaksi esinettä tällä lailla. Toisaalta, se on myös aivan kuulkaa luonnollista. (Siksi, että niillä on sama värimaailma.)

Meillä on monenlaisia vauvalusikoita, mutta semmoset silikoniset ovat aina olleet niin pehmeitä ja venyviä, että niitä ei saa oikein kunnolla survottua lapsosen suuhun. (Kuulostaa siltä, että mun syöttämistapa on väkivaltainen. Vielä lapsi ei kuitenkaan ole itkenyt.) Haluan myös pitää tietyn etäisyyden lapsen kuonaisesta kuontalosta puuronsyöttöbisneksissä, ja siksi tuo pitkä Börja-lusikka on hyvä. Se ikään kuin vain sujahtaa lapsosen suuhun, ja niin vain ruoka uppoaa. Tuo pieni sen sijaan on tähän mennessä ollut huono: se on liian leveä pikku suuhun. Ehkä siitä alkaa olla pikkuhiljaa iloa nyt, kun lapsonen haluaa itse lusikoida.

Joka tapauksessa, aluksi meillä oli noita kaksi paria, mutta koska mä aina jouduin säästelemään tuota ”hyvää lusikkaa” tiukkiin tilanteisiin (kuten iltapuurolle), annoin itseni ostattaa (Tiki kävi) Ikeasta neljä lisää. Koska ne maksaa tota noin yhden euron. Ihan niin pihi minäkään en ole, että se olisi ollut silmitöntä tuhlausta.

ikea vauvan lusikka.jpg

Potta on uusin hankinta. Vertailua on harrastettu ja lähipiiriltä kyselty, ja tämä Iksun tuote on päihittänyt muotoilullaan monet kalliit potat. Se ei ole liian korkea tuommoiselle pikkutyypille istua ja siinä on mukava selkänoja (koska kyllähän nyt ihmisen ulostustuokioissa selkänoja on oltava!).

Mutta se, mikä tekee tästä erityisen taikapotan, on tuo fanttastinen kaatomekanismi, jolla urean ja ulosteen saa kipattua oikeaan osoitteeseen. Ensinnäkin, tuon pikku kupposen saa nostettua irti, jolloin ei tarvitse operoida koko potan kanssa. Toiseksi, siinä on suht suippo kaatopää, jolloin tuotos häviää virtaviivaisesti pönttöön, ilman roiskeita, kuin kastelukannusta kaataisi vettä. Lockig tarkoittaa kiharaa tai kiemurtelevaa… ei siitä sen enempää.

ikea potta hyvä.jpg

En koskaan uskonut, että olisin keksinyt näin monta riviä asiaa potasta ja lusikasta, mutta niin vain äitiys muuttaa ihmistä.

 

 

Mihin pottiin siellä kakluunoidaan? (Aikuiset tai lapset, kummat vain!)

 

 

Lue myös:

Viisi esinettä, jotka helpottavat vauva-arjessa

 

 

Juliaihminen Facebookissa // Juliaihminen Instagramissa // Juliaihminen YouTubessa // Juliaihminen Bloglovinissa  

 

 

Kommentit (10)
  1. Ei pottia täällä enää (aiemmin tytöllä oli prinsessakuvin varustettu pinkki potta, joka ei herättänyt intohimoja suuntaan tai toiseen, mutta tuohon verrattuna tuotosten disposal oli paljon vaikeampaa, siihen kun tartti just oikeanlaisen ranneliikkeen, että kaikki osui oikeaan osoitteeseen…joten jos joku isovanhempi esim oli tyhjentämässä, niin sotku oli taattu). Mutta Ikean vauvatarvikkeiden hinta-laatusuhde on kyllä mahtava…meillä ainut enää käytössä oleva vauvatarvike (ex-vauva on jo 5v.) on Ikean amme. Maksoi femman, pohjassa silikonia niin ei liu peppu tai amme kaakelilla ja kompakti koko (40-luvun asunnon minikylppään, mahtuu säilöön kuivausrummun päälle). On kylvetetty nakeroa monessa muussakin ammeessa, mutta ei ole Ikean ammeen voittanutta (esim. Orthexin ammeessa piti olla jatkuvasti varomassa ettei lapsi humpsahda upposukelluksiin). Hämmentävää kyllä neiti 5v. onnistuu vielä nauttimaan kylpyleikeistä pikkuammeessaan, joten saapa nähdä onko amme käytössä vielä kuusivuotiaanakin. Mutta jo ekan 5 vuoden perusteella annamme ammeelle täyden kympin!

    1. Todellakin! Siellä on kyllä sellaisia käytännöllisen muotoilun ammattilaisia duunissa, että halleluja!

  2. Börja-lusikka – halleluja! Baby björnin (eli Björn Borgin) potta on meillä käytössä, ja nyt iski kateus tuosta kaatomekanismista. Harmaita hiuksia aiheuttaa myös se, että millaisella intensiteetillä potta tulis puhdistaa käyttökertojen jälkeen. En haluais joka kerta käyttää siihen tuhottomasti vettä tai aineita. Oisko jollain tähän jotain superkikkaa?

    1. Tätä mä en tiedä, KOSKA mun lapsi ei ole tehnyt vielä kertaakaan tarpeitaan tuonne pottaan. Kaato-ominaisuutta on siis vain testattu tähän mennessä vedellä. Harjoitukset toki jatkuvat, ja ehkä jonain päivänä (jos jumala suo) kuivaharjoittelu (kirjaimellisesti) muuttuu märkäharjoitteluksi!

      1. Jumala suonee. Ootko nähnyt elokuvan nimeltä Babies? Siinä namibialainen (piti googlettaa) äiti hoitaa nerokkaasti ja melko huolettomasti vauvan kakasta aiheutuneen jälkipyykin. Viihdyttävä, ilahduttava dokumentaarinen elokuva, joka kertoo neljästä eri vauvasta neljässä erilaisessa kulttuurissa. En jostain syystä pysty linkittään traileria. Löytyy youtubesta heti ekana tuloksena haulla Babies movie.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *