Jooga ilman hurua tai suitsuketta, kiitos!

Juliaihminen

 

Musta on tullut todella tarkka sen suhteen, mihin käytän oman aikani. Kun urheilemaan pääsee kerran tai kaksi viikossa, vaadin liikuntatukioilta likipitäen täydellisyyttä: pitää avata (lähes kuolioon matkalla olevia) lihaksia, vahvistaa kroppaa, rentouttaa mieltä ja kaiken lisäksi olla hauskaa. Tästä syystä mulle on tällä hetkellä valikoitunut kaksi liikuntaharrastetta: lenkkeily ja jooga.

Mulla on ollut joogaan vähän ristiriitainen suhde. Mua ei kiinnosta saastaisten suitsukkeiden sauhuaminen tai muukaan hurumeininki. Lisäksi mulla on ollut välillä semmonen fiilis, etten oikein saa joogasta irti mitään: asanat ei tunnu kehossa oikein missään ja tunnin jälkeen olo on kuin olisi vain larpannut patsasta maton päällä. Toisaalta joogan idea on musta kiva ja lisäksi monet sivistyksen ihmiset joogailee. Mäkin haluan kuulua tähän tyylikkääseen kansanryhmään! (Eli siis vähän samalla tavalla tyylikkääseen kuin mustan kahvin juojat, tiedättehän.)

No kuulkaa, nyt mä olen löytänyt paikkani! Kalasataman Lidlin viereen on avattu vastikään uusi ihan mielettömän ihana joogastudio Ilma. 1900-luvun alussa rakennetun tiilirakennuksen neljänteen kerrokseen on rempattu valoisat valkeat tilat, jotka on sisustettu poikkeuksellisen kauniisti. Tunneille otetaan sen verran väkeä, että siellä oikeasti mahtuu liikkumaan ilman, että jonkun peräpasuuna on mun naamassa. Siellä ei horista cahkroista sun muista shanteista vaan keskitytään kropan saamiseen oikeaan asentoon.

Parasta tässä on tietenkin maailman ihanin joogaohjaaja Marta. Marta on sekä psykologi että kokenut joogaohjaaja ja siitä huokuu semmonen karismaattinen energia. Kun Marta ohjeistaa rauhallisella lempeällä äänellä, mä ajaudun vähän semmoseen transsitilaan (tiedättehän, kun joidenkin ihmisten puhetavalla on sellainen vaikutus). Etenkin lopputentoutukset ovat omaa luokkaansa (mulla on tapana nukahtaa niihin). Kun kokeilin tuolla ensimmäistä kertaa hathajoogaa, en oikein tajunnut uusista asanoista aluksi. Siksi olikin niin kivaa, kun Marta ohjaa yksilöllisesti ja kädestä pitäen liikeradat kohdilleen. Ja kyllä, lihaksissa tuntui juuri sopiva pieni rasitus seuraavana päivänä. 

Marta ja hänen miehensä Heikki ovat myös mun rakkaita ystäviä. Ilma-joogastudio on niiden pitkäaikainen haave, ja olen niin fiiliksissä siitä, että ne mennä päräytti ja perusti sen.

Studion nimi on tosiaan ILMA ja siellä on toki myös ilmajoogaa, mutta vasta vähän ajan päästä, kun vaadittavat telineet saapuvat (paikka on vielä niin uusi). Erityisen hauska konsepti on myös aamujooga ja lounasjooga. Harmi vain, että mulla päivisin tuo bebbeli pyörimässä jaloissa. Mutta ehkä alan käydä sitten, kun menen taas duuniin.

Haluan vielä vinkata (tämä ei ole maksettu mainos, ihan kiltisti olen omat joogani maksanut liikuntaseteleilläni), että Ilmassa on vielä viikon verran hyvät avajaistarjoukset. (Joskin hinnat ovat muutenkin aika passelit.) Suosittelen erityisesti viikonloppukursseja (esimerkiksi eteenpäin- ja taaksenpäintaivutukset). Itse kävin tuon joogan alkeiskurssin edellislauantaina ja se pelasti mun muuten kaoottisen viikonlopun. Lähdin sieltä kotiin megarentoutuneena.

 

Joogastudio Ilma sijaitsee osoitteesa Vanha Talvitie 11, A-rappu 4. kerros

Ilman Facebookia kannattaa seurata (tiedot seuraavista kursseista) ja Instagramia myös!

 

Millainen suhde teillä on joogaan? 

 

 

Kommentit

Suvi K.
Sisunainen

Kiitos vinkistä! Tuolla voisi vaikka ihan oikeesti käydä jollain Hesan-reissulla. :)

Mä tykkään todella paljon joogasta, mutta olen myös todella jooganirso. Oon käynyt sen verran monenlaisilla joogatunneilla eri paikoissa ja eri opettajilla, että tiedän aika tarkkaan, mistä tykkään (joka tosin on useita eri asioita). Välillä joogaan yksin kotona ihan siksi, että saan täsmälleen sellaisen harjoituksen, jota sinä päivänä kaipaan. Parasta kuitenkin on se, jos on joogaopettaja, jonka tunnille mennessä tietää takuuvarmasti, että sieltä lähtee (vähintään semi-)euforisessa olotilassa, oli päivä kuinka huono tahansa.

nansk

Mulla menee ihan yli kaiken hermo sellaiseen "hengitä varpaidesi kautta" -hörhöilyyn. Tämä paikka voisi olla ihan mua varten, sääli että ei ole Tamperella... Jos joku tietää vinkata jotain vastaavaa Mansesta, niin vinkkejä otetaan vastaan! Haluaisin etenkin kokeilla ilmajoogaa, tekisi selälle niin nannaa.

Juliaihminen
Juliaihminen

Just tää! Mä en enää kestä, jos joudun hengittämään varpaiden, sormien tai häpyni kautta. Mä haluan hengittää sierainteni kautta (usein harmikseni hengitän kuitenkin suun kautta, mikä antaa mun presenssiin vähän sellaista Forrest Gump -vibaa).

Jooga on ihan tarpeeksi vaikeaa ilman tuollaisia abstrakteja ohjeita. :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Kommentoimatta joogaa mitenkää, suosittelen kokeilemaan vaunuhölkkää. Mun äitiyslomani ja kroppani pelastus! Voi toteuttaa käytännössä koska vain, kunhan vain saa vavvan nukahtamaan matkalla (tai ehkä joku vauva voisi hereilläkin viihtyä) ja jopa lähes millä kielillä vain - sohjossa tulee kunnolla vastusta, haha. En ole tarvinnut edes mitään juoksurattaita ja hyvin on tossu noussut ja vauveli koisinut. Ja, illalla miehen tullessa kotiin mun päivän urheilut on tehty (paitsi myönnettäköön, että harvinaiset lenkit ilman vauva ovat kaikkein parhaita, mutta käytännöllisyydessään vaunuhölkkä on ykkönen).

Juliaihminen
Juliaihminen

Mulle on jotenkin älyttömän tärkeää, että pääsen juoksemaan ilman bebbeliä. Oikeastaan juoksen melkein aina Alpun kummitädin kanssa, koska siinä yhdistyy erinomaisesti liikunta ja kiireisen mutta rakkaan naisen tapaaminen. :)

Kun sisko kysyi, haluanko juoksukärryt lainaan, olin ihan että EIH! Juoksu on vauvavapaata aluetta mun elämässäni. Mutta kätsältähän tuo ilman muuta kuulostaa.

työpaikkajoogaaja (Ei varmistettu)

meille tulee työpaikalle kerran viikossa joogaohjaaja ja halukkaat saavat työpäivän päätteeksi (puoli tuntia menee jopa työajalle!) jäädä joogailemaan. "studio" tosin on ylimmän kerroksen kahvila/oleskelutila, josta on tuolit raivattu pois, mutta mitäpä pienistä. mutta parasta kaikessa on se joogaohjaaja! itse en ole myöskään huruunhurahtaja-tyyppiä, mutta ohjaajamme ihanasti soljuva ääni ja hänen koko rauhallinen ja uskottava olemuksensa saavat aikaan sen, ettei energioista ja sakroista puhuminen kuulosta ollenkaan kiusalliselta vaan täysin luonnolliselta. negatiiviset energiat karisevat menemään ja joskus näen sisäisellä silmälläni hiukan oranssia valoa ja joka kerralla on kevyt ja kepeä olo tunnin päätteeksi. harmillista, että toisinaan työpäivät venyvät, eikä joogaan ehdi joka viikko...

Juliaihminen
Juliaihminen

Ei hitto mitä mieletöntä luksusta!!! Oispa meilläkin <3

Juls and Rags

Mun paras joogakokemus on muutaman vuoden takaa Joensuusta. Tutustuin maailmaa kiertävään espanjalaiseen kundaliinijoogaohjaajaan, joka piti joogatunteja vuokrakodissaan, vanhan puutalon olohuoneessa. Kynttilät palo, kaikki sai värikkään viltin ja maksu oli vapaaehtoinen. Matot oli lattialla piirissä ja kaikkilla oli koko ajan silmät kiinni. Sessioon kuulu aina myös meditoimista ja mantroja. Esimerkiksi tätä mantraa laulettiin joka kerta, Ong Namo Guru Dev Namo... (voit kuunnella tätä seuraavat kahdeksan tuntia putkeen!) Kunnon hurumeininki siis, loved it.

Sanna-Leena
Ensitanssi

Kokeilin joogaa joskus muutaman kerran ja se tuntui oudolta sekoilulta. Toi treenitila näyttää silti ihanalta. Mutta siis off-topic: aloitin sun inspiroimana raskausviikkopostaussaagan. Suurkiitos jälkikäteen vertaistuesta! T. Hullu stalkkaaja 

Jos kaipaat rankempia tunteja, niin lämmin suositus hot joogalle! Saa ihan eri tavalla lihakset venymään, kun koko kroppa on niin lämmin. Ihan parasta varsinkin näin marraskuussa ja talvella ylipäätään.

Kommentoi