Jos kakkaat, niin harjaat

Juliaihminen

Kävin eilen kolmessa eri julkisessa vessassa, ja jokaisessa niistä oli saastaiset shaissejäljet pitkin pöntön sisusta. 

Kysynpähän vain, että oliko kyseessä joku kansallinen "ulostelen valtoimenaan ympäriinsä like i just don't care" -päivä?!!!

(Kysyin tätä myös insta storyssäni, ja moni muu kertoi kokeneensa samanlaisia kauhuja. Kenties pikkujoulukauden avajaisten tulos? Ehkä ensi vuonna tämä voi olla kansallinen liputuspäivä?)

Millainen ihminen menee julkiseen (tai oman kotinsa) vessaan, ulostaa, eikä pyyhi vessaharjalla jarrujälkiään? Sitä sietää miettiä.

Haluankin toimittaa ihan näin kirjallisesti kaikille tämän tiedon: Jos kakkaat, niin harjaat!

Tässä kaikki tältä erää.

 

ps.  Olen ylpeä itsestäni, etten ottanut kuvaa noista performansseista. Vielä viisi vuotta sitten olisin todellakin kuvannut jokaisen roiskeen ja laittanut tämän postauksen yhteyteen kuvasarjan, mutta nyt olen aikuistunut niin, että verbaalinen kuvailu noista ruskeista pirstaloituneista kakkelihippuleista räjähtäneenä ympäri valkoista porsliinia saavat riittää. 

 

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Oon varmasti poikkeus, mutta mua itse asiassa ärsyttää enemmän ne semiaggressiiviset heippalaput, joissa kollegoita muistutetaan pöntön puhdistamisesta. "Jos ärsyttää niin paljon, harjaa ite" kaikuu aina mun päässäni.

Jarrutusjäljet pöntössä ei ole musta samallalailla haitallisia kuin muu sotkeminen, koska normi vessassakävijä ei kirjaimellisesti joudu kosketuksiin kakkajälkien kanssa. Kyse on siis lähinnä esteettisestä haitasta. Sen sijaan esim. altaiden vieressä olevan tason märäksi loiskuttamisesta on eri lailla haittaa, koska aika monet mielellään laittaisi siihen vaikka laukun käsien pesun ajaksi.

(Ja joo, tiedän olevani aika yksin näine mielipiteineni :D )

Juliaihminen
Juliaihminen

Mun sympatiani on kommentoijan Unska 123 puolella tässä asiassa (tsekkaa kommentti alapuolelta). NIIN ETTÄ KYLLÄ SILLÄ ON VÄLIÄ, HARJAAKO!!!!!!!!1111111111

Itse olen myös tehnyt siivousta työkseni, tämän jälkeen olen AINA HARJANNUT julkisissa tiloissa. :D

Miiru_ (Ei varmistettu)

Työpaikalla jossa työskentelen käytiin juuri samaisesta aiheesta keskustelua, kuvilta ei kuitenkaan valitettavasti vältytty :--D

Vierailija (Ei varmistettu)

Terveisiä työpaikalta, jossa messa välillä jätetään kakkosen jälkeen vetämättä. Seuraavalle kävijälle kelluva yllätys, aijjaijjai!

Juliaihminen
Juliaihminen

Ihmiset jaksavat aina yllättää. 

Unska123 (Ei varmistettu)

Siis tästähän pitäis säätää joku laki. Varmasti Päivi Räsänenkin kieltäisi jarrutusjäljet!

Ite työskentelin opiskelija-aikoina siivoojana isossa laitoksessa ja voinpa sanoa, että ne vedenpinnan yläpuolelle jääneet roiskeet ja jarrut pinttyy ihan saatanan tiukkaan pönttöön kiinni. Se on mieltä ylentävää hinkata hikiotsassa toisten paskajälkiä, kun ne heti harjattuna ois lähteny samantien. Onneksi ne ajat on takana, mutta joskus saatan sympatian vuoksi harjata yleisessä vessassa jonkun toisen jättämät jarrut pois.

Mutta tosiaan, pyyhkikää kakkajälkenne! Ja HÄVETKÄÄ, jotka ette sitä tee!

Sori tämä aihe kuumentaa aina tunteita :D :D

Juliaihminen
Juliaihminen

VAHVA SAMA!!! :D

Vierailija (Ei varmistettu)

olin nuorena hotellisiivoojana kesätöissä ja sekä ulkomaiset että kotimaiset bisnes-miehet jättivät usein vessan ihan kokonaan vetämättä kun tiesivät siivoojan olevan tulossa. halusivat sillä ilmeisesti osoittaa oman arvonsa kun jättävät valtavat kakkapökäleet jonkun muun vedettäviksi.

oopperan väliajalla taas kerran menin vessaan hienostuneen vanhan rouvan jälkeen, niin oli jättänyt voimakkaan tuoksuiset ja väriset pissansa vetämättä, eikä ollut paperiakaan pöntössä eli pyyhkiminenkin oli ilmeisesti unohtunut.. lovely.

Mimou_la (Ei varmistettu)

En kestä näitä. :O :D Oikeesti ihmiset. Miten joku voi jättää vetämättä, muuten kuin vahingossa?!

Meillä on töissä tällä hetkellä reilu parikymppinen jannu, joka ei osaa liikuttaa sitä pöntön rengasta! Mä luulin, että kaikille miehille olisi opetettu, että pissatessa seisaaltaan se rengas nostetaan ylös, jos se on alhaalla! Ihan hiton kiva mennä sen jälkeen ite istumaan siihen, kun kusiroiskeita on ympäri rengasta. Koittais nyt edes tähdätä jumalauta! ARGGG!! Mutta onko tää asia, jonka voi ottaa puheeksi? Hän on meillä nyt onneksi vain harjoittelussa pari kolme viikkoa, joten pitkästä "ongelmasta" ei ole kyse. Ja onneksi suurin osa veskin käyttäjistä on miehiä, joten rengas on monesti valmiiksi ylhäällä..

Vierailija (Ei varmistettu)

Tämä voisi olla arvokkain taito minkä hän harjoittelusta oppii, ihan menemättä teidän työpaikan sisältöihin jne. :D

piia_ (Ei varmistettu)

Jos jättää jarrut ja hitulat kellumaan pönttöön, niin kyllähän kakkabakteerit oikeasti leviävät sieltä taas seuraavalla vetokerralla sivullisen suuhun ja joka paikkaan. Että ihan hygieniasyistä omat jäämät pitää siivota.
Meillä töissä joku yrittää peittää jätöksensä suihkuttamalla pullollisen ilmanraikastetta koppiin. Se vaan ei poista kakkakuorrutetta pöntöstä. Mieluummin haistelen paskaa näkemättä jarruja kuin törmään jarruihin ja pyörryn raikasteen huuruissa.

Ilmainen vinkki: Sitäkin kannattaa miettiä, onko joka tilanteessa järkeä käyttää harjaa ensimmäisenä aseena vai voisiko ensin uihkutella käsisuihkulla pahimmat kikkareet irti. Kakkainen harjakin on aika ahterista.

(On muuten ikävää, kun kääntyy toisen jarruja pakoon ja seuraava vessaan tulija luulee, että syyllinen olet sinä. Koettu on!)

Vierailija (Ei varmistettu)

Tässä tulikin syyt miksi välttelen julkisia vessoja. :D En vaan kestä kun aina on jäljet pöntössä, lattia lainehtii tai muuta yhtä mukavaa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihana postausaihe. Mullakin on kammottavia kohtaamisia pökäleiden kanssa, ihanaa kun saa avautua! :D

Ensinnäkin komp entiseltä toimistosiivoojalta. Niiden kuivuneiden jarrutusjälkien hinkuttamiseen menee ikuisuus. Monet kerrat piti jättää muuta siivoomista väliin, kun ei vaan ehtinyt vessan hinkutukselta.

Useamman kerran oli myös miesten vessassa pökäleet kokonaan vetämättä. Otin sen henkilökohtaisena tervehdyksenä.

Nykyisessä duunissa (jossa en siis siivoa) olen jo kahdesti osunut naisten vessassa koppiin, jossa on pökäle. Ekalla kerralla meinasin juosta ulos vessasta, mutta sitten tajusin, että joku voi epäillä minua, jos tulen nähdyksi lähtiessäni vessasta. Niinpä piti nöyrtyä ja vetää alas jonkun toisen kakka. Niin ällöttävää!

Eli vinkkinä: kannattaa aina tarkistaa paitsi jarrujäljet, myös pökäleet. Jos vetää huonosti, niin paperit katoaa ja pökäle jää sulostuttamaan seuraavan vessakävijän päivää.

Nyymi (Ei varmistettu)

Jos on pelkkä kikkare kelluskelemassa, niin on syytä epäillä kellukakkaa. Aina silloin tällöin juonitteleva kikkare nimittäin hetki pytyn vetämisen jälkeen luikertelee takaisin pönttöön eikä lähde ilman, että sen päälle viikkaa kilon vessapaperia painoksi.

Itse olen niin kaino, että menen julkisissa tiloissa tai kyläillessä kakalle vain, jos kukaan ei huomaa ja siivoan kaikki johtolangat pois. Sen sijaan koin melkoisen kulttuurishokin tällä viikolla saksalaisen yliopiston vessassa, jossa joku estoitta ja äänekkäästi ÄHKI. Pitkän aikaa. Antaumuksella. Jouduin odottelemaan melko tovin kopissa, koska jostain syystä koin sietämättömän kiusaannuttavana sen ajatuksen, että olisinkin joutunut vastakkain tämän ähkijän kanssa.

Vierailija (Ei varmistettu)

En itsekään i-ki-nä jätä tarkoituksella harjaamatta, mutta joskus vaan yksinkertaisesti epähuomiossa unohtuu tsekata tilanne vetämisen jälkeen (joka tietysti tehdään AINA pöntön kansi kiinni!!!!!). Joskus oon myös unohtanut kokonaan vetää vessan, minkä puolisoni sitten pääsi todistamaan. Hirvein tilanne ikinä, ja toivon ettei näin oo ikinä päässyt tietämättäni käymään missään muualla. Aina kyse ei siis ole kyse tahallisista törkeyksistä, joskus myös hajamielisyydellä voi olla osansa asiassa. :D

(Tää on ehkä oudoin kirjoittamani blogikommentti ikinä.)

Vierailij (Ei varmistettu)

Sama! Hajamielisyyttäni siis olen jättänyt pöntön kotona vetämättä tai jarrujäljet pyyhkimättä, mikä tietysti tarkoittaa, että näin on käynyt varmaan töissäkin. Yritän aina muistaa, mutta välillä en vaan ajattele koko asiaa ja sitten se voi unohtua.

En edes usko, että kirjoitan tätä Internettiin, mutta joskus meillä ei kämppiksen kanssa ollut vessassa roskista, joten jätin naisten tarvikkeet lavuaarin reunalle odottamaan vessasession päättymistä, josta ne siirsin roskakoriin. Paitsi pari kertaa, kun unohdin ne siihen lavuraarin reunaan... kuolisin, jos näin kävisi jonkun muun kuin ymmärtäväisen kämppiksen kanssa. Edelleen mietin, että voiko tätä edes myöntää, but it’s confession time!

Uusi valitusaihe (Ei varmistettu)

10 tyttöjen ongelmat. Osa jotain.

PS. Harjaan, en jaksa inistä muiden harjaamisesta koska se on pikkumaista nillittämistä

Juliaihminen
Juliaihminen

Kympin tytöt 4-ever! <3 <3

Edellinen (Ei varmistettu)

Sitä vain mietin että mikä ihme siinä on että me ysin ja kympin pojat sentään kehitytään aikuiseksi, mutta edelleen teillä vanhempana on mielessä se että on jokainen asia pikkutarkasti juuri niin kuin te kuvittelette että "pitäisi" olla?

Onkohan se geneettistä vai jotenkin omituisesti opittua hiirulaiasmentaliteettia ehkä vanhemmilta erityisesti äidiltä?
Koska vastaavia miehiä pidetään äärimmäisen "outoina" kun taas te yritätte aivan kuin se olisi jotenkin "normaalia" olla niin pikkutarkkoja ja stressata lukuisista asioista.
Se on enemmän kuin hieman...autistista. Ei mikään loukkaus vain toteamus että johonkin autismin kirjoon tuo voisi sopia.

Mietin onkohan tämä safespace ja muu "laitan päähäni kypärän ja kuulosuojaimet jottei maailma häiritse minua" jonkinlainen teiltä tullut ilmiö johon liittyy tämä pelko siitä että maailmassa on pielessä jokin asia heti kun te sen huomaatte jonka jälkeen teitä alkaa ahdistaa ja alatte angstata kun kaikki muut eivät toimi kuten te ja että se asia pitäisi nyt jonkun heti nyt vain korjata vaikka asia olisi lähes mahdoton korjata varsinkin kun ihmiset ovat niin erilaisia eikä heitä voi käskeä tai pitää orjana teidän tahdollenne.

Mietin oikeasti millaisia teidän lapsistanne tulee?

Se ajatus on oikeasti pelottava varsinkin jos maailma ei ole enää siinä vaiheessa niin siistipaikka. En usko etteä teidän lapsilla on eväitä selvitä niistä.

Jml (Ei varmistettu)

En nyt tiedä onko peruskäytöstavoista (joita vessan vetäminen ja jälkien siistiminen on) mainitseminen tai edes nillittäminen mitenkään huono asia tai ”epäaikuista”. En myös pitäisi mitenkään outona jos asiasta sanoisi mies, ja en ole muuten pitänytkään. Kyllä meillä on töissä miehetkin asiasta mutisseet ja oma isäni on esimerkiksi siisteydestä äärimmäisen tarkka.

On totta, että ketään ei voi (tai ainakaan pitäisi) alistaa toisen tahtoon, mutta jälleen kerran, peruskäytöstavat ovat jotain, mitä oikeutetusti saa muilta iän ja kehitystason mukaisesti olettaa.

Ps. Miten tylsä sinun maailmasi onkaan, jos siinä ihmiset käyttäytyvät noin kategorisesti miten kuvailit. Ei loukkaus, vaan toteamus.

Juliaihminen
Juliaihminen

Ai että miten tyylikästä, kun netissä tuntemattomille aletaan jakaa diagnooseja. Erittäin kunnioittavaa myös oikeasti autismin diagnoosin saaneille.

Taas uus valitusaihe (Ei varmistettu)

En enää usko että "autismi" on pelkkä diagnoosi.
Sen verran "autistisia" ihmisiä tavanneena olen alkanut ajatella että monet jotka eivät saa diagnoosia ovat jollain tavalla autistisia tai autistiseen kirjoon sopivia.

Osa näistä "kiinnittää tarpeettoman paljon asiaan x huomiota" (kuten vaikkapa siisteys) ovat hyvinkin sen kaltaisia asioita jotka voisivat viitata tuonkaltaiseen autismiin.

Jos tähän liittyy sitten jonkinlainen sosiaali ja moraalisääntöjen tiukkuus (ei konservatiivi välttämättä vaan voi olla myös liberaalit arvot) niin kyseessä on todennäköisesti feministi.

Monet feministit vaikuttavat tosin että he voisivat saada ihan diagnoosinkin.

Thufia
Hunting Acousmêtre

Tunnistan kyllä tuon, peiliin katsomisen paikka. Meillä kotona ainakin eletään aika julmassa feminismidystopiassa. Oon asettanut liian kovat standardit, ja vaikka mieheni esittää, että on samoilla linjoilla, pian sekin fasaadi varmasti murtuu.

Vaatimuksena molemmille vanhemmille on, että ulostetta ei saa olla näkyvillä (pöntössä tai hoitopöydällä käytetyissä vaipoissa) ja pyykkiä pitää pestä niin usein, ettei tarvitse käyttää uimahousuja alkkareina.

Unska123 (Ei varmistettu)

Ei jumalauta, mikä kommentti. :D Nämä diagnoosikortin-pelaavat usein paljastavat oman tietämättömyytensä näitä heittelemiään diagnooseja ja niiden diagnosointikriteerejä kohtaan.

Seiska puolen tyttö (Ei varmistettu)

Hauskaa lukea kommenttia josta oikein kuulee äärimmilleen kirstyneiden leukaluiden narskunnan muka huolettomasti ilmoille heitetyn pikkunokkelan kommentin alta!

Taas uus valitusaihe (Ei varmistettu)

Todellakin.

Se henkilö joka kertoo että relatkaa, ne on vain jarrujäljet tai miettii sitä mikä ihmisiä/10 tyttöjä vaivaa kun ne eivät relaa ON SE jonka leuat kiristyvät?
Alan ymmärtää asiaa paremmin kun mietin sinunkin logiikkaa asiassa.

Maailmankaikkeudessa kuvittelisi olevan muitakin asioita ja 10 tytöt haluavat keskittyä noihin ja jokaiseen pikkuiseen olemattoman tärkeääseen seikkaan.

Ehkä sen takia naisa ja 9/10 pojat pärjäävät sitten työelämässä paremmin?
He tekevät eivätkä nillitä turhasta tai jaksa vaivata mieltään olemattomuuksilla.

Ajattelen teidän päätännne jonkinlaisena asteroidipilveänä jossa kiinnitätte huomiota jokaiseen pienhiukkaseenkin vaikka osa murikoista olisi valtavia.

Säälin.

Unska123 (Ei varmistettu)

Siis tässähän on ihan puhtaasti kyse toisten ihmisten ajattelusta ja kyvystä asettua heidän asemaansa. Joku toinen (siis siivooja) joutuu hinkkaamaan SINUN paskasi pois pöntöstä, koska sinä et kehtaa käyttää paria sekuntia omien jälkiesi pyyhkimiseen. Kyllä, siivoojan tehtävä on siivota, mutta jokaisella ihmisellä pitäisi olla sen verran kunnioitusta toista kohtaan ettei jättäisi omia paskojaan toisten siivottavaksi. Se tässä se perusongelma on.

Taas uus valitusaihe (Ei varmistettu)

Tuota samaa selitysarvoa käytetään joka ikisestä asiasta nykyään. Joissakin tapauksissa niin että esimerkiksi feministi väittää etten voisi edes osata asettua toisen ihmisen asemaan ja tämän ongelmiin koska ihonväri ja "etuoikeutus" tai mitä vitun hyvänsä.

Ymmärrän kyllä että joku joutuu ne hinkkaamaan ja mitä itseeni tuleen niin satun käyttämään tuota metodia ihan itse. Yritän vain ymmärtää sitä että ihmiset ovat erehtyväisiä ja saattavat esimerkiksi kiireessä sortua asioihin, josta sotku tulee.

Te ette vain ymmärrä erilaista ajatusmalleja tai ihmisten elämää, ettekä hyväksy erilaisuutta.
Veikkaan että teitä vaivaa lähtökohtaisesti jo tällainen "jos kaikki toimisivat kuten MINÄ ja olisin yhtä järjestäytynyt kuin MINÄ niin maailma eli MINÄ olisi niin paljon parempi paikka".

En nykyään jaksaisi olla esimerkiksi parisuhteessa 10 tytön kanssa (olen ollut) koska elämä vaikutti hänen silmistä katseltuna äärimmäisen stressaavalta projektilta jossa jokainen virhe/erhe oli jotain joka piti korjata.

Ehkä nillitän itsekkin tässä turhaan teidän nillittämisestä, voihan olla ette voi muuttaa käytöstänne koska se on sidottu genetiiikkaan jonkinlaisena empatia-autismin muotona.

Juliajii (Ei varmistettu)

Toivottavasti sulla on tänään jo parempi päivä &lt;3

Mulle ei ole ehkä koskaan tullut edes mieleen harjailla yleisissä veskeissä. Facepalm. Tosin vatsa toimii yleensä aamuisin kotona kuin junan vessa; harvemmin tällaisia tapahtumia, mutta on kuitenkin. Mietin asiaa jatkossa uusiksi...

Ie (Ei varmistettu)

Ihan paras postaus(yritän repeillä äänettömästi lasta nukuttaessa)! Ja NIIN samaa mieltä. Harjaa käteen, jos jää rantuja seiniin. Toinen mitä en ymmärrä ollenkaan on se, että jengi ei pese käsiä kun käyvät vessassa. Mieheni havaintojen mukaan miesten vessassa 2/3 ei pese käsiään, edes kopissa asioituaan. (Ei sillä, että se pippelin käpälöiminen olisi yhtään hygieenisempää). Hyi helvetti! Ja sitten niillä samoilla käsillä mennään kiinni brunssien ottimiin ym. Mm. tästä syystä en itse tykkää buffeteista.

CougarWoman
CougarWoman

Oot ehkä vähän turhan optimistinen jos luulet että 100% porukasta tosiaan käyttää niitä ottimia... :/

T: Nimim "ei buffaa ikinä" 

Ahhahhahhaa; OMG!

Torey
Näissä neliöissä

Siis tää on järkyttänyt muakin! Mun mies on kertonut monet kerrat, miten itse käsiä pestessään katselee, kun TODELLA moni mies kävelee pesualtaiden ohi. Siis hyi!

Meillä on tyttärille ihan pienestä asti jankutettu käsien pesusta ja homma olisi ihan sama jos he olisivat poikia! Vessasta ei poistuta käsiä pesemättä!

 

Ja itse kun poistun yleisestä vessasta niin koitan aina avata oven ilman, että juuri pestyillä käsillä tarttis koskea kahvaan. :D 

Vierailija (Ei varmistettu)

Hahaha, oon oikeesti luullut, että vain meillä on jarruraitaongelma töissä :'DD jotenkin oudosti helpottavaa, ettei asia olekaan niin.. Meillähän on lähetetty jopa kuvallisia ohjeita meilitse, että jos joku ei vaikka osaa hoitaa jälkiään :''DD Ylläri: ei ole auttanut!!

Mutta siis MITÄ HITTOA IHMISET?!?! Kotonaan voi jättää vaikka mitkä jarrut pönttöön (pääsee sit testaamaan miten helppoa niitä kuivuneita kikkareita on sieltä hinkuttaa pois....) mutta yleisissä vessoissa JA VARSINKIN TÖISSÄ jossa seuraavat asioijat ovat tuttuja, omat jäljet siivotaan!

oumaigaad (Ei varmistettu)

a-pu-va! Tykkään käydä brunsseilla ja muutenkin syömässä buffa-paikoissa ja liikun myös paljon Hgin keskustassa pienen rakkoni kanssa, joten käyn tosi paljon myös julkisissa vessoissa. Tietty ITSE toimin aina siististi, mutta tuli vaan mieleen, että saan varmaan niin paljon joka puolelta erilaisia kakkabakteereja, että sen vuoksi/ansiosta en ole koskaan kipeänä :). Ei flunssia, ei muitakaan tauteja - vain iloista buffaruokailua ja julkisvessoja :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Toinen kammotus on se, että pöntön kansi jätetään auki vetäessä ja muutenkin pöntön kannen auki pitäminen kotona ja töissä. Kakkabakteerit voivat lentää JOPA VIIDEN METRIN PÄÄHÄN pöntöstä, kun vessa vedetään. Pahimmassa tapauksessa hammasharjaa säilytetään avohyllyssä pöntön lähellä, jolloin se tihkuu kakkabakteereja. Sitten harja vielä solahtaa epähuomiossa pönttöön, kun kantta pidetään auki. Elämme sivistysvaltiossa ja silti jotkut ihmiset haluavt PIEHTAROIDA ulosteessa.

CougarWoman
CougarWoman

Tunnustan vetäväni vessan kansi auki. Ei ne bakteerit onneksi hammasharjaan asti yllä, mun vessassa on vaan pönttö ja pieni hana+allas käsien pesua varten. Suihkullinen kylppäri + kasvojenpesuun ym tarkoitettu allas on eri tilassa, mun vessa on vaan vessa. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Tästä tuli jostain syystä mieleen, että oon usein ihmetellyt sitä hienostelua, joka on wc-puhdistusaineiden kyljessä. "Tehoaa hyvin kalkkisaostumiin" tms. Mitä ihmettä?!!!! Ei mun vessanpöntön ongelma ole kalkki vaan *aska ja *usi!

Evelynnn (Ei varmistettu)

No siis itehän jynssään muidenkin jarrujäljet pytyistä :D Ai miks? No siks, etten voi ottaa sitä riskiä, että jos oven takana joku venaa vuoroaan ja menee sinne vessaan mun jälkeen ja luulee, että ne on mun shaisset siellä pöntössä! Oon muuten aika monesti saanut jynssätä toisten sotkut :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Opetin muutama vuosi sitten reilusti nuoremmille pikkusiskoilleni miten pönttöasiat hoidetaan (kansi kiinni- vedetään- kurkataan pönttöön- harjataan tarvittaessa). Tämä oli tietenkin isosiskouteni ylpeyden hetkiä ehdottomasti. Voi jopa olla, että juuri tämän hetken takia minusta tuli isosisko ylipäätään.
Opetuksen jälkeen toinen siskoista kysyi, mitä pitää tehdä jos jonkun jarruraidat on jo pöntössä. Silloin tiesin että sisko pärjää vielä elämässä sillä vain lyhyen oppitunnin jälkeen hän pääsi käsiksi asian ydinongelmaan. Kerroin akateemikon tavoin, että asiaan ei ole yksiselittäistä vastausta ja siksi tasapainoillaan olemassa olevien variaatioiden kanssa (pestä toisen kakkajäljet tai ottaa riski että seuraava luulee sinun olevan barbaari).

Kgdjj (Ei varmistettu)

Tähänkin pätee sama kulunut homma, että ei pidä arvostella, koska el tiedä toisen tilannetta. En olisi itsekään vuosi sitten uskonut olevani ihminen, joka unohtaa tsekata pöntön jäljet, mutta niin vain 10-kuinen pikkuterrori on saanut musta tällaisenkin piirteen esiin. Oot vessassa ja joko riiviö karjuu huomiota jossain, tekee pahaa jossain, yrittää syödä vessaharjaa tai sukeltaa pönttöön. Tällöin ainoa vaihtoehto on vaan mahdollisimman nopeasti heittää kansi kiinni ja toivoa parasta. Ja kun tämä on muutaman kerran tapahtunut kotona, se voi epähuomiossa tapahtua myös muualla.

Mutta kyllä, häpeän tätä syvästi, ja joka kerta puolison huomauttaessa asiasta hävettää.

Ks (Ei varmistettu)

Tänään töissä kävi ilmi, että fiman toisella toimipisteellä jotkut henkilöt vievät sanomalehdet ja ammattilehdet vessaan ja lukevat ne siellä. Ja sieltä sitten osa lehdistä siirtyy kahvipöytää. Yäk!

Kotona jokainen saa tehdä omalle lehdelleen mitä haluaa, mut töissä vois ees vähän aatella toisia.

Vierailija (Ei varmistettu)

On minustakin ällöttävää, jos joku jättää vessan hirveään siivoon, mutta ei minusta sekään tunnu sen paremmalta, kun joku analysoi vessan tilaa ja ehkä minuakin ihmisenä, kun menee jälkeeni samaan koppiin tai kuuntelee mitä siellä vieruskopissa tapahtuu. Nyt alan kyllä ymmärtää entistä paremmin miksi naisten vessoissa jonot etenevät niin hitaasti, kun siellä kaiken muun lisäksi vielä tsekataan pöntön kunto ennen ja jälkeen käytön. :)

Ylihygienia on nykyään länsimaissa suurempi ongelma kuin hygienian puute. Mitä vaarallista siinä tapahtuu, jos työpaikalla lukee lehteä vessassa ja sitten palauttaa sen taukotilaan? Ehkä näin toimiva noro-potilas on riski, mutta hän tuskin on muutenkaan työpaikalla.

Taas uus valitusaihe (Ei varmistettu)

Mietin tuota samaa.

Nämä ihmiset luovat arvaamatta joko "ylihygienistisen" tai ylipäätään ylitarkkaavaisen tilan, aiemmin mainitsemani "safe spacen" jossa kaikki ylimääräinen on karsittu pois ja muutokset aiheuttavat vähintään ihottumaa.

Senhän takia varmaan näiden ihmisten sisustuksessakin koti muistuttaa valkoista steriiliä sairaalahuonetta.

Juliaihminen
Juliaihminen

Tervetuloa meille katsomaan ”näiden ylihygieenisgen ihmisten” kotia, jossa leluja pyörii kirjahyllyssä ja kirjat löytyy sohvan alta - ja silti ihme ja kumma(!) pöntöstä ei löydy kakkarantuja. 

Taas uus valitusaihe (Ei varmistettu)

Missään en sanonut sinun blogin aloittajan olevan ylihygienistinen. Se mitä sanoin, jos et osaa lukea, puhui siitä että 10 tytöittlä vaikuttaa olevan tarve tiettyjen asioiden kontrollointiin mukaanluettuna toisten ihmisten käytös ja moni asia häiritsee näitä.

Itseasiassa tuo vaikuttaisi siltä että pyrit kontrolloimaan tiettyjä tiloja tai vaikkapa julkisia tiloja erilaisella tarkkaavaisuudella kuin vaikkapa muuta kotiasi.

Ylipäätään olen huomannut että yleensä näissä valitusaiheissa varsinkin feministeillä on iloista rusinat pullasta meininkiä eli tietyt asiat "raivostuttavat" ja sitten kerrotaan miten itse hienosti hoidetaan hommat jolloin saadaan jonkinlainen sosiaalismoraalinen mielihyvä paheksuen toisten tapaa tai tekemättä jättämisiä.

Sori vain, mutta uskon että sillä mitä ihminen tahtoo kontrolloida ja mitä ei on paljon tekemistä ihmisten luonteiden ja persoonan kanssa. Mutta kysymys kuuluukin, mikä on tärkeää vai ei. Ne kakkarannut siellä vai sitten se kirja joka makaa liassa sängyn alla kunnes pikku lapsi ottaa sen suuhun?

Kommentoi