Joululoman kolme vaihetta

jouluvalo.jpg

Terveisiä Turusta-too! Aloitin joululoman eilen ja matkasin aamujunalla Alpun kanssa tänne äbälään joulun viettoon. Mulla on vielä vähän levottomuutta veressä, kun olen hiihtänyt niin mielivaltaisella tarmolla viimeiset viikot. Mutta nyt aion kuunnella toinen toistaan pateettisempia jouluveisuita, sydämeeni joulu tehdä ja arkihuoleni kaikki heittää. 

Seuraavan viikon aion käyttää ensin siihen, että hetken aikaa vain möllötän, luen kirjoja enkä ajattele mitään. Sitten aion kaivella omaa napaani ja miettä kulunutta vuotta. Mitä olen tehnyt? Mikä on ollut ihanaa? Mikä on ollut peräpasuunasta? Kolmas vaihe lomassa on se, kun pää alkaa kääntyä vuoteen 2018. Mitä kaikkea kivaa haluan ensi vuodelle, mitä olisi siistiä saavuttaa ja millaisia juttuja tehdä enemmän?

Uskon, että tämä loman kolmijako tulee tekemään tehtävänsä.

jouluvalo2.jpg

On huippua, että nyt kun olen yrittäjä ja oman itseni rouva (olipa omituinen ilmus?!), pystyn määrittelemään täysin itse sen, miten lomiani pidän. Tässä ei pidä astua ahneuden syövereihin ja alkaa haalua liikaa hommia itselleen euron kolikot silmissä kiiluen. Koska sen olen tämän syksyn kokemuksella huomannut, että töitä juuri niin paljon kuin vain ikinä jaksaa tehdä. Siksi pitääkin ottaa omasta lapsesta mallia ja alkaa vain tylysti sanomaan kaikenlaiseen: ”Ei.”

Kuten edellisessä postauksessa sanoin, lapsessa on se etu, että tuo epeli pakottaa minut olemaan tekemättä töitä. Jos Alppua ei olisi, en usko että pitäsin ensi viikon lomaa. Mutta koska Alpun pitää saada joululomansa, on täysin luonnollista, että minäkin lomailen. (Tiki aloitti marraskuussa uudessa duunissa, joten hänellä ei ole vielä kertynyt lomaa ollenkaan.) Tajusin myös, että tämä yrittäjyys ratkaisee aika tavalla nykyhetken ja tulevaisuuden lomat. Mun ei tarvitse koskaan kilpailla työkavereiden kanssa, kuka saa pitää heinäkuun lomaa, jolloin päikyt ovat kiinni. Pystyn ihan itse määrittelemään vapaa-aikani. Tässä mielessä vanhemmuuden ja yrittäjyyden yhdistäminen on järkevin päätös ikinä. Tämä oivallus tuli vasta nyt joululomalla, ja se on kyllä uskomaton voitto!

jouluvalo3.jpg

Joululomalla suunnitelmissa on ainakin käydä välipäivinä Heurekassa (kiitos mielettömästi lipuista Anni, vien sut kiitokseksi jonain päivänä Kiasmaan tai Atskiin!), vihdoin myös siellä Hoplopissa ja varmasti uimassa. Lisäksi mä olen nyt saanut monet ystäväni aivopestyä sijoituksen maailmaan, ja alan pikkuhiljaa laittaa jengin raha-asioita kuntoon. Joululomalla missioni on perustaa ainakin pikkusiskolle ja neljälle ystävälleni arvo-osuustili. En nimittäin voi enää katsoa vierestä, kun nämä ihmiset pitävät rahojansa pankkitileillään tai pahempaa, rahastoissa joiden hallinnointimaksut ovat järjettömän. Sydän siinä särkyy!

Tästä tulee ihana loma! Voi olla, että tulen tänne tarinoimaan meidän joulusta (koska lähtökohtaisesti blogin kirjoittaminen kuuluu mun mielestäni vapaa-ajan piiriin, en katso tätä työkseni). On kuitenkin myös mahdollista, että käytän tulevan viikon siihen, että haen vähän inspiratsuunia seuraavan vuoden postauksiin. On nimittäin tulossa niin hyvää rahasettiä ja työsettiä ja vaikka mitä, että tekisi nyt jo mieli vain painaa julkaise, julkaise ja julkaise.

Ihan mielettömän ihanaa ja suloista joulun aikaa!

 

Lue myös:

Kuinka joulunvihaajasta tuli joulun rakastaja

Piparkakkuhuuruissa

Joulupukki-gate

 

 

JULIAIHMINEN FACEBOOKISSA

 

 

Kommentit (3)
  1. Ihanaa joulua sullekin! Ootan niitä postauksia innoissani.

  2. Hauskaa joulua ja ihanaa, että jaksat ja ehdit päivittää blogia säännöllisesti (toisin kuin eräät)! Kun nyt satut olemaan yksi lemppareista Lilyssä ja yleensä aina sellainen kevyt hymy huulillani luen näitä juttuja.

    Tosin nyt tunnen lievää syyllisyyttä siitä, ettei mullakaan ole arvo-osuustiliä…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *