Joulun suloisesti valuvat päivät

Juliaihminen

Joulu Hermannissa kotona on ollut ihana. Jouluaattoaamuna Sofia, Sampo ja heidän pieni Tonttunsa tulivat meille riisipuurolle ja joulurauhan julistusta katsomaan. Alppu sai puurosta mantelin, mutta se ei oikein erityisemmin ilahtunut siitä roskasta, mikä hänen hyvään puuroonsa oli eksynyt. Sen sijaan Alpun mielestä Lumiukko oli ihana, ja niinhän se onkin!

Soitettiin ryhmäpuhelu sekä Thaimaahan että Turkuun, niin saatiin yhteys koko maailmalle levittäytyneeseen perheeseen.

Iltapäivällä käytiin Sofian kanssa kahdestaan joulusaunassa, puhuttiin menneestä vuodesta, sen hyvistä ja huonoista hetkistä ja istuskeltiin pitkään löylyjen jälkeen pyyhkeet päällä ja juotiin puolukkavissyä. 

Illemmalla kannettiin pari kassillista lahjoja Sofian ja Sampon luo. Ne olivat tehneet erinomaisen ankan, herkullisia salaatteja ja leiponeet itse piparikoristeet joulukuuseen. Joulukuusi kiehtoi syvästi Alppu, ja tänä vuonna se osasi jo mankua lahjojen avaamista.

Pitkitettiin kuitenkin jännitystä, sillä illallisen jälkeen laulettiin veilä muutama joululaulu, minkä jälkeen vasta lapset pääsivät käsiksi kääreisiin. Oli hauska katsella Alpun reaktioita, kun se availi lahjoja. Se huokaili ihmetyksestä, päästi ooh-ääniä ja oli aivan innoissaan! 

Illalla Tiki vei Alpun nukkumaan, ja minä jäin Sofian kanssa yökahteentoista saakka syömään herkkuja. Oli ihanaa!

Joulupäivänä käytiin meidän isän perheen luona Laajasalossa, ja muuten ollaankin aika lailla vain oltu yöpaidassa kotona. Katsottiin Alpun kanssa hänen elämänsä ensimmäinen elokuva: Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu! Alppu tykkäsi kovasti, niin myös minä. Erityisesti Tommi Korpelan angstisesta taiteilijahahmosta.

Minä taas olen lukenut lehtiä ja kirjaa (lopetin juuri Kissani Jugoslavian ja aloitin Baltimoren sukutarinan), kirjoittanut päiväkirjaa ja vain makoillut sängyssä ajatellen kaikenlaista. 

 

Pian otetaan Tikin tekemä lasagne uunista, sitten mennään leikkimään naapurin Einon luo. Myöhemmin illalla jätän Tikin ja Alpun kotiin ja menen ystävieni Liisan ja Kallen rääppiäisiin. Tällaisen perheidylliajan jälkeen on hauskaa nähdä myös kavereita. 

Loma jatkuu vielä puolitoista viikkoa, aina loppiaiseen saakka, joten löysäily saa vain jatkua. Famttastista!

 

 

FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Kuulostaa ihanalta! Minulla on teidän lapsen ikäinen lapsi ja tähän asti ollaan vuoroteltu molemmissa mummoloissa joulut. Nyt kuitenkin vähän tuntuu siltä, että onkohan ensi joulu ihan oman perheen kesken tai ainakin omassa kodissa. Anoppilan valmiiseen joulupöytään oli toisaalta helppo mennä, mutta jouluruoat eivät olleet kovin hyviä. Aluksi parina iltana sukulaiset myös jaksoivat leikkiä lapsen kanssa, mutta nyt kaikki viihdytys on siirtynyt taas omille harteille, joten sepä siitäkin helpotuksesta sitten. Jatkossa jää kyllö harkittavaksi, arvottaako joulussa oman rauhan vai lastenhoitoavun ja sukulaisten seuran korkeammalle...

Juliaihminen
Juliaihminen

Näitä kannatta todella punnita. Mun isosiskon lapset, eli Alpun serkut, ovat suht saman ikäisiä ja ne viihdyttävät toisiaan ihan suvereenisti, mikä tekee omasta elämästä ihanaa. Samaan aikaan kuitenkin se, että ei yövy kotona moneen päivään, voi olla välillä raskasta lapsen kanssa. Lisäksi rutiinien sovittaminen yhteen voi olla hankalaa. 

Veikkaan, että pääsiäinen ollaan taas yhdessä koko porukalla, siinäkin on tunnelmansa. Onneksi on monia hyviä vaihtoehtoja! 

Kommentoi