Juhlija, vältä brexitingiä

Olen puhunut tästä aiemmikin, mutta mielestäni ainoa oikea tapa lähteä suurista juhlista on lähteä hyvästelemättä. Hyvästely pilaa jäljelle jäävien juhlijoiden hyvän tunnelman. Ystäväni Erkka Mykkänen avaa tätä ajattelua erinomaisesti Aino-lehden kolumnissaan. Allekirjoitan jokaisen Erkan sanan, ja toivon, että maailma ottaa oppia tästä.

Mutta on vielä jotain hirvittävämpää kuin hyvästeleminen juhlissa: brexitingin.

Juhlavieras hyvästelee ja kiittelee juhlien järjestäjän suurisanaisesti, MUTTA EI SITTEN LÄHDEKÄÄN MINNEKÄÄN!

Tämä on juhlien dynamiikan ja tunnelman kannalta kaikkein tappavinta. Siinä sitten hillutaan takki päällä, vaaditaan emmännän tai isännän jakamatonta huomiota, mutta vain horistaan jotain eteisen ovella. Tiedän ihmisiä, jotka saattavat tehdä juhlista lähtöä tunninkin. Newsflash: kukaan ei halua hengailla eteisessä. Se on välitila, ja välitilat ovat ahdistavia ja niistä pitää päästä eroon mahdollisimman nopeasti.

Ja jos ihminen sittenkin tulee siihen tulokseen, että nyt on niin hyvä keskustelu meneillään, että hittolainen minä haluan sittenkin jäädä vielä humpuuttamaan, niin sitten vain takkia takaisin naulaan ja kengät pois. Ei se ole synti, jos sittenkin jää! Parhaimmillaan se on kunnianosoitus juhlien järjestäjälle.

Niin että jos sinulla on tapana järjestää niin sanottuja pitkiä jäähyväisiä, niin lopeta se välittömästi. Kun lähdetään, niin sitten lähdetään!

Tämä tiedoksi myös eräälle kansakunnalle, joka edustaa samaan aikaan länsimaista sivistystä että täydellistä rappiota.

Onko teillä ollut ongelmia tällaisten brexitingin harrastajien kanssa?

Kuvassa: Minä, vatsani ja kukkia. Aika random menoa siis.

Lue myös:

On syytä pitää juhlat aina, kun on syytä pitää juhlat

PODCAST // FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

Kommentit (14)
  1. Katjuskainen
    5.4.2019, 08:37

    Hahah, kuulostaa kyllä tutulta. Tuossa taannoin hieman suuremmat juhlat järjestäneenä tuntui, että vietin suurimman osan illasta eteisessä joko vastaanottamassa tai hyvästelemässä vieraita. (Kaikki toki tulivat ja lähtivät eri aikaan.) Eli samaa mieltä sun kanssa!

  2. Joo, tunnen tällaisia ihmisiä!! Saakeli lopettakaa se! (Hitsi sulla on muuten hyvä taito sanallistaa tällaisia arjen ”pieniä” ärsyttäviä asioita jotka kuitenkin on isoja.)

    1. Ja siis myös kivoja asioita!! Et toki kirjoita vain ärsyttävistä jutuista 😀

    2. Kiitos! Ihan mielettömän kivasti sanottu! <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *