Julia, lopeta se alastonkuvien lähettely

nallet.jpg

Tässä yhtenä iltana Alppu kirmaili nakkena kylvyn jälkeen. Yllättäen se ilmaantui makuuhuoneeseen niin, että se oli asettanut tyhjän roskakorin päähänsä ja pyöri sokkona ympyrää. Mua nauratti tämä aivan älyttömästi. Sattui olemaan Instagram-sovellus auki, joten otin sillä lyhyen videopätkän ja lähetin yksityisviestinä Tikille.

Noin puolen minuutin kuluttua sain Instagramilta englanninkielisen viestin, jossa sanottiin, että ”olemme poistaneet siveettömän viestisi, ja jos huomaamme vielä uudestaan rikkeitä, tilisi voidaan poistaa”.

Hölmistyin tästä ensin, mutta sitten ilahduin: Okei, olin tosiaan lähettänyt instan kautta videota, jossa 2-vuotias sekoilee peppu paljaana ympäri huonetta. Hienoa, jos netin algoritmit ovat kehittyneet niin tarkoiksi, että tällaista matskua ei pysty enää noin vain tällaisen sovelluksen kautta lähettämään. (Sen sijaan naisten nännisensuuria en ihan tajua, siinä näen hieman tasa-arvo-ongelmia.) Mutta kyllä tämä herättää minussa luottamusta!

 

Lue myös:

Alpun ja Sirin surulliset väärinymmärrykset

Millainen ihmishirviö jättää puhelinvastaajaviestejä?

Omituisimmat googlaukset, joilla blogiini päädytään

 

FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

Kommentit (9)
 1. Jösses, isoveli todella valvoo? Herää toki kysymys toimiiko valvonta niissä ihan oikeissa rikollisissa tapauksissa, yhtä ripeästi/ollenkaan? Vai rajoittuuko tämmöiseen perheen sisäiseen kontrolliin…

  1. Jep, isoveljen algoritmi oli silmä tarkkana siellä! Varmaan tekniset työkalut tuollaiseen valvomiseen on olemassa, mutta resursseja tuskin on…

   1. Community moderator
    8.11.2018, 04:31

    Kyllä tähän käytetään myös ihmistyövoimaa. Ammattinimike taitaa olla community moderator. Ei mikään oma unelmaduuni katsoa monta tuntia päivässä kaikkea schaissea jatkuvalla tykityksellä. Varmaan aika pian turtuu kaikenlaiseen pornoon ja väkivaltaan. Ja palkkakin taitaa olla kehno. Mutta heidän ansiostaan somea pystyy käyttämään kohtuu turvallisesti.

 2. Pah, tosi ankeeta. Tää on amerikkalaista alastomuuden yliseksualisointia, on erikseen ne kuvat missä on seksuaalista sisältöä ja sitten on maailma täynnä ihan viattomia alastonkuvia kaikenikäisistä ja niin pitää ollakin. Ikävästi tällä tavalla amerikkalainen ”alastomuus on seksiä” tulee nyt kaikkien kulttuurien imperatiiviksi.

  1. Tämä muakin mietityttää, ja se tuntuu todella nihkeältä. Tää aihe on aivan megalomaaninen tabu, mutta jotenkin tuntuu, että lapsen alastomuus on nykyään paljon monimutkaisempi homma kuin silloin kun itse olin lapsi. Meillä on valokuva-albumit täynnä kuvia, missä me lapset rengutaan jossain puissa kuin apinat vielä tyyliin 9-vuotiaina ihan nakkena. Nykyään tommoseen suhtaudutaan jotenkin paljon varovaisemmin. Inhottaa ajatus siitä, että ikään kuin kaikkialla olisi jotain pedarivaaraa ja aikuiset muka ajattelisivat seksiä aina, kun mitään alastomuutta näkyy. Se ei ole terve ajatus.

   1. Samaa mieltä siitä, että tuollainen ajattelu ei ole tervettä. Somessa kuitenkin on aina se vaara, että kuva saattais vahingossa lipsahtaa väärälle henkilölle tai omaan storyyn – ehkä sen voisi joku hakkeroida ja kaapatakin. Ihan hyvä, että lasten nakukuvia moderoidaan, ettei vaan tuu postattua jotain, mikä päätyis lopulta jonnekin kamalalle sivustolle, vaikkei mitään pahaa sillä itse tarkottaiskaan.

  2. Mutta pitääkö olla oikeus jakaa niitä viattomia alastonkuvia Instagrammissa? Musta tää on kyseiseltä somelta ihan järkevä rajaus.

   1. Meinaatko että peerheen sisäinen yksityisviesti Instagramin kautta olisi pahempi kuin vaikka WhatsAppina tai tekstarina? Vai ylipäätään?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *