Junat ja äitiyslomalaiset

turussa1.jpg

turussa3.jpg

turussa2.jpg

turussa4.jpg

turussa5.jpg

turussa6.jpg

turussa7.jpg

Mirja sanoi äitiyslomansa lopussa, että jos jotain olisi pitänyt tehdä äikkärillä toisin, niin olisi voinut reissata vielä enemmän. (Tämä on paljon naiselta, joka kävi ties kuinka moneen otteeseen Berliinissa ja vietti muutenkin erittäin aktiivista äitiyslomaa.)

Nähtävästi mä en täällä blogissa muuta tee kuin quottaile Mirjaa, mutta what can I say, siltä nyt vain tulee niin hyviä oivalluksia sarjatulena. (Kuten tämä.)

Myös tuo reissaamisjuttu pitää täysin paikkansa. Milloin muulloin on oikeasti niin vapaa vain lähtemään? Ihan mihin vain! Sitten kun palaa töihin (tai kouluun), on hyvin sidottu siihen arkeen. Tuommonen alle yksivuotias on älyttömän kompakti tapaus. Tarpeeksi vaihtovaatteita messiin, vaipat ja ruuat voi ostaa periltä (tai jos vielä imettää, niin härregyyd vasta helppoa onkin). Vaunut on myös oivallinen paikka kuljettaa kamaa. Itse asiassa olen monesti laittanut vauvan kantoreppuun ja vaunuihin vauvaa raskaamman repun.

Mä olen erityisesti kunnostautunut lähimatkailusta äitiysloman aikana. Suomessa on kymmeniä paikkoja, joihin todella kannattaa mennä vierailemaan. Mun suunnitelmissa on käydä ainakin vielä Raumalla, Porvoossa ja haaveilen myös matkasta Ouluun (en ole koskaan ollut!). Lisäksi haluaisin käydä Tukholmassa ja Tallinnassa, koska mulla on soft spot laivalla hengailuun.

Yllä olevat kuvat ovat tietenkin Turusta, jossa vietettiin meidän mökkeilyilakoinnin jälkeen yksi seesteinen iltapäivä Raisan, Mirjan ja Mariannan kanssa. Aiotaan muuten lähteä samalla porukalla vielä uudestaan viikonloppureissulle Turkuun, koska elämässä ei ole koskaan liikaa Turkua.

Loppuun pieni vinkkilista omista tähän mennessä beebon kanssa tehdyistä reissuista. Suosittelen ottamaan mamafrendin messiin, junan alle ja lähtemään!

 

Lähimatkailua Suomessa

Joensuun parhaat paikat

Tampere-fiilistelyä

Turun viisi kivointa kahvilaa

Hämeenlinnan lounaspaikat ja nähtävyydet

 

Lähi-lähi-matkailua, eli Helsinkikohteita

Etelänloma Lauttasaaressa

Yllättävän kiva Vuosaari

Suloinen Käpylä kuppiloineen

Talvipuutarha (eli ilmainen imetyskeidas)

Kesätekemistä Helsingissä (ja vähän muuallakin)

 

Ja vielä vähän vinkkejä kaukomatkaan

4 kk ikäisen vauvan kanssa Kroatiassa

 

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *