Kaipuuta ja kuulumisia (eli pieni Kirjamessumainos)

Juliaihminen

Nyt on taas se hetki vuodesta, kun kesäkaipuu ja meren kaipuu ovat yltyneet suuriksi. Viime kesästä on jo melko pitkä aika ja seuraavaan kesään aivan älyttömän pitkä aika. Meidän pikku h-veneemme on nostettu talviteloille (uusille pukeille, satsattiin Oton kanssa!), joten ei auta muuta kuin ihastella viime kesän kuvia ja meininkejä.

Viime kesän iloisin yllätys oli se, että Alppunen viihtyi tosi hyvin purjeveneessä. Tehtiin sen kanssa vain päivämatka, mutta ensi kesänä voisi vetäistä kyllä kunnon yöveneretken ja nukkua kajuutassa (sinne mahtuu kolme tai kolme ja puoli ihmistä). 

Airiston vesi oli niin lämmintä (ja sinileväntöntä!) että siellä pystyi löllymään köyden päässä niin pitkään kuin jaksoi. Kukaan ei palanut kertaakaan, ja harjoittelimme spinnun käyttämistä. 

Omat purjehdustaitoni ovat vähän sellaiset, ettei tulisi mieleenkään kokeilla spinnua itsekseni, mutta pikkuveljeni Otto on maailman paras opettaja. 

No, tämä on nyt tällaista tiistai-illan todellisuuspakoa. 

Nyt on nimittäin ehkä lokakuun kiireisin viikko. Torstaina tapahtuu kaksi hienoa juttua: Minun rahapodcastini ensimmäinen jakso julkaistaan Yle Areenassa (aion kyllä rummuttaa sitä huomenna anataumuksellisesti - jakso käsittelee palkkaa!) ja lisäksi esiinnyn elämäni ensimmäistä kertaa Kirjamessuilla!

Esiinnyn torstaina kello 16-17 Hakaniemi-lavalla, ja minua haastattelee ihailemani (ja no, vähän myös pelkäämäni) Maria Pettersson. Onneksi kyse on paneelista, ja paikalla on pari muutakin rahamujeria, eli Pauliina Jokinen (Kortinvatijan kirjoittaja) sekä Saara Henriksson ja Aino-Maija Leinonen (Railakas rahakirja -kirjan kirjoittajat). Uskon, että tunnin paneelista tulee hyvä! (Olen valmistuatunut siihen muun muassa julistamalla omalla Facenook-seinälläni, että inhoan paneeleita ja kysymällä, miten niistä voisi tehdä jotenkin järkeviä. Nyt on lukuisten toimittajien neuvot takataskussa!)

Elämäni toinen Kirjamessuesiintyminen onkin sitten sunnuntaina kello 10.30-11, kun haastattelen lapsuuteni idolia Mauri Kunnasta. (Hehehe, tämä työkeikka tipahti syliin kivana yllätyksenä!)

Niin että tuulta purjeisiin vain ja kohti Kirjamessuja ja muita hurvituksia. Jos aika kuluu näin nopeasti, kesä on ovella ennen kuin sitä ehtii huomatakaan.

 

Onko joku tulossa Helsingin Kirjamessuille?

 

 

FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

 

 

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Maria Petterson! Sata (salamaa) sydäntä, peukkua ja taputusta tähän. Supertyyppi, kommenttinsa hyvin perusteleva, lämmin ja tiukka olematta kova.

Juliaihminen
Juliaihminen

Maria Pettersson on mun ehdoton toimittajaidoli. Tiukka kritiikki, uudet näkökulmat aiheeseen kuin aiheeseen ja kiero huumori. Mutta siksi vähän jännittää ja pelottaa, kun tommosten idoleiden kohtaaminen ei ole koskaan mitenkään simpeltonia!

Vierailija (Ei varmistettu)

Mahtavaa kun otat viileesti haasteet vastaan, ja lähdet. Eipä aikaakaan kun olet ihan samalla tasolla idoileittesi kanssa, ja itse monien idolina. Sitä toki olet jo nyt, tämmöisen kirjastotätirassukankin! Sinun otetta elämään ja asioihin ei vain voi olla ihastelematta. Puhumattakaan taidoista, ja kypsistä näkemyksistä, ajatellen että olet kuitenkin milleniaali. Terkuin 70-luvulta. ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Asiaan liittymättä: kuuntelin tätä podcastis, jossa puhuttiin rahapuheen ja sijoittamisen feministisyydestä (tai onko se sitä). Olisi superkiinnostavaa kuulla sun ajatuksia aiheesta. https://m.soundcloud.com/omaaluokkaa/kateus-ja-mustasukkaisuus

Juliaihminen
Juliaihminen

Ah, pitääkin kuunnella heti kun ehdin ja kommentoida aihetta. Osaan jo vähän kuvitella, mitä tuo voisi sisältää, mutta se saattaa myös yllättää! :)

Nyt on monta podcastia jonossa, kuten Outo laakso -podcastin uusi kausi, joka vaikuttaa todella hyvältä :)

Nnnniina (Ei varmistettu)

Hei Julia! Tsemppiä paneeliin, luotan suhun! Sulla on hyvä tilannetaju, kykyä esittää mielipiteesi perustellusti ja just hyvä huumorintaju.

Harmi, itse ostin messuille vain yhden päivän lipun, kun aattelin, etten ehkä ehdi useampana päivänä, vaikka kiinnostavia tilaisuuksia oli joka päivälle. Tuun sunnuntaina ehdottomasti kuuntelemaan sun ja Kunnaksen keskustelua!

Juliaihminen
Juliaihminen

Kiitos! Ihanasti sanottu! :)

Kommentoi