Kaipuuta ja kuulumisia (eli pieni Kirjamessumainos)

merellä purjehtimassa.jpg

merellä purjehtimassa11.jpg

Nyt on taas se hetki vuodesta, kun kesäkaipuu ja meren kaipuu ovat yltyneet suuriksi. Viime kesästä on jo melko pitkä aika ja seuraavaan kesään aivan älyttömän pitkä aika. Meidän pikku h-veneemme on nostettu talviteloille (uusille pukeille, satsattiin Oton kanssa!), joten ei auta muuta kuin ihastella viime kesän kuvia ja meininkejä.

Viime kesän iloisin yllätys oli se, että Alppunen viihtyi tosi hyvin purjeveneessä. Tehtiin sen kanssa vain päivämatka, mutta ensi kesänä voisi vetäistä kyllä kunnon yöveneretken ja nukkua kajuutassa (sinne mahtuu kolme tai kolme ja puoli ihmistä). 

Airiston vesi oli niin lämmintä (ja sinileväntöntä!) että siellä pystyi löllymään köyden päässä niin pitkään kuin jaksoi. Kukaan ei palanut kertaakaan, ja harjoittelimme spinnun käyttämistä. 

Omat purjehdustaitoni ovat vähän sellaiset, ettei tulisi mieleenkään kokeilla spinnua itsekseni, mutta pikkuveljeni Otto on maailman paras opettaja. 

merellä purjehtimassa2.jpg

merellä purjehtimassa13.jpg

merellä purjehtimassa3.jpg

merellä purjehtimassa5.jpg

merellä purjehtimassa4.jpg

No, tämä on nyt tällaista tiistai-illan todellisuuspakoa. 

Nyt on nimittäin ehkä lokakuun kiireisin viikko. Torstaina tapahtuu kaksi hienoa juttua: Minun rahapodcastini ensimmäinen jakso julkaistaan Yle Areenassa (aion kyllä rummuttaa sitä huomenna anataumuksellisesti – jakso käsittelee palkkaa!) ja lisäksi esiinnyn elämäni ensimmäistä kertaa Kirjamessuilla!

Esiinnyn torstaina kello 16-17 Hakaniemi-lavalla, ja minua haastattelee ihailemani (ja no, vähän myös pelkäämäni) Maria Pettersson. Onneksi kyse on paneelista, ja paikalla on pari muutakin rahamujeria, eli Pauliina Jokinen (Kortinvatijan kirjoittaja) sekä Saara Henriksson ja Aino-Maija Leinonen (Railakas rahakirja -kirjan kirjoittajat). Uskon, että tunnin paneelista tulee hyvä! (Olen valmistuatunut siihen muun muassa julistamalla omalla Facenook-seinälläni, että inhoan paneeleita ja kysymällä, miten niistä voisi tehdä jotenkin järkeviä. Nyt on lukuisten toimittajien neuvot takataskussa!)

Elämäni toinen Kirjamessuesiintyminen onkin sitten sunnuntaina kello 10.30-11, kun haastattelen lapsuuteni idolia Mauri Kunnasta. (Hehehe, tämä työkeikka tipahti syliin kivana yllätyksenä!)

merellä purjehtimassa6.jpg

merellä purjehtimassa8.jpg

merellä purjehtimassa9.jpg

merellä purjehtimassa10.jpg

merellä purjehtimassa12.jpg

Niin että tuulta purjeisiin vain ja kohti Kirjamessuja ja muita hurvituksia. Jos aika kuluu näin nopeasti, kesä on ovella ennen kuin sitä ehtii huomatakaan.

 

Onko joku tulossa Helsingin Kirjamessuille?

 

 

FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

 

 

 

Kommentit (7)
 1. Maria Petterson! Sata (salamaa) sydäntä, peukkua ja taputusta tähän. Supertyyppi, kommenttinsa hyvin perusteleva, lämmin ja tiukka olematta kova.

  1. Maria Pettersson on mun ehdoton toimittajaidoli. Tiukka kritiikki, uudet näkökulmat aiheeseen kuin aiheeseen ja kiero huumori. Mutta siksi vähän jännittää ja pelottaa, kun tommosten idoleiden kohtaaminen ei ole koskaan mitenkään simpeltonia!

   1. Mahtavaa kun otat viileesti haasteet vastaan, ja lähdet. Eipä aikaakaan kun olet ihan samalla tasolla idoileittesi kanssa, ja itse monien idolina. Sitä toki olet jo nyt, tämmöisen kirjastotätirassukankin! Sinun otetta elämään ja asioihin ei vain voi olla ihastelematta. Puhumattakaan taidoista, ja kypsistä näkemyksistä, ajatellen että olet kuitenkin milleniaali. Terkuin 70-luvulta. 😉

 2. Asiaan liittymättä: kuuntelin tätä podcastis, jossa puhuttiin rahapuheen ja sijoittamisen feministisyydestä (tai onko se sitä). Olisi superkiinnostavaa kuulla sun ajatuksia aiheesta. https://m.soundcloud.com/omaaluokkaa/kateus-ja-mustasukkaisuus

  1. Ah, pitääkin kuunnella heti kun ehdin ja kommentoida aihetta. Osaan jo vähän kuvitella, mitä tuo voisi sisältää, mutta se saattaa myös yllättää! 🙂

   Nyt on monta podcastia jonossa, kuten Outo laakso -podcastin uusi kausi, joka vaikuttaa todella hyvältä 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *