Kaunis peräsuoli ja muut mieleenpainuvimmat kehut

Juliaihminen

Ilahduin syvästi, kun yhtenä päivänä laitoin Alpulle kenkiä jalkaan ja hän sanoi: "Hienosti äiti." Tällainen yllättävä kehu tuntui kovin palkitsevalta!

Mainitsin tästä Insta Storyssäni, ja ihmiset alkoivat kertoa, miten ihania kehuja olivat saaneet. Yhden kolmevuotias oli kertonut äidilleen kaupassa, miten hieno juttu oli, kun äidin lähtöpisu tuli pönttöön. (Olihan se!)

Toisen kaksivuotias oli kehunut, miten hienosti äiti oli tuonut maitoa. Kyllähän tuollainen lämmittää.

Asiat siitä vähän eskaloituivat, ja ihmiset alkoivat kertoa muita mieleenpainuvia kehuja. Yksi oli sattumalta käynyt samana päivänä tähystyksessä, ja lääkäri oli siellä sitten kehunut suolta kauniiksi. "Onko tämä nyt sitä sisäistä kauneutta", kehun saanut oli pohdiskellut. 

Toinen sanoi, että moni terveydenhoitoalan ammattilainen oli kehunut hänen limakalvojaan. Pakko se on uskoa, jos moni huomaa upean limakalvoston!

Ja olen itse asiassa itsekin kuullut kerran gyneltä, että "sinulla on sievä kohtu". Siitä lähtien minulla on ollut sieväkohtuisen ihmisen identiteetti!

Yleisesti ottaen kehujen kuuleminen on ihanaa. Oli kyse kohdustani tai kenkien jalkaan laittamisen taidostani, kyllä kehu ilahduttaa!

Mutta jos joku laventaa kehun monikkoon tai yleistykseen ja sanoo, että "te naiset osaatte sisustaa niin kauniisti" tai "te nuoret olette niin skarppeja ja hallitsette somen", niin joko kehu ei tunnu erityisesti minulle osoitetulta tai sitten se jopa ärsyttää. Tästä syystä monikkomuotoiset kehut eivät lämmitä.

Lisäksi joskus kehuminen voi olla ylentämällä alentamista, jolloin se on eräänlaista vallankäyttöä. Tästä syystä varon esimerkiksi vaikka työtilanteissa kehumasta toisten ulkonäköä ja joskus jopa ihan ammattitaitoa, koska tällöin ikään kuin asetan itseni sellaiseen asemaan, jossa otan oikeuden arvioida toista ja esittää arvioni ääneen.

Mutta nämä on kinkkisiä hommia ja hyvin tilannesidonnaisia. Tärkeintä on se, että on vilpitön kehuissaan. Yleisesti ottaen kehuminen on mahtavaa, ja etenkin on kiva kuulla kehuja omasta toiminnastani tai työstäni, koska siihen pystyn vaikuttamaan. (Vaikkei siis tietenkään haittaa kuulla, että joku kehuu vaikka lippistä, jonka olen ostanut, koska kertoohan se ikään kuin minun tyylitajustani.)

Nyt kiinnostaa kuulla, millaiset kehut ovat olleet teille erityisen mieleenpainuvia. Oli kyse sitten hauskasta tai tärkeästi, mieltä nostattavasta kehusta, sellaisesta, jonka muistaa koko loppu elämänsä.

 

Minkä kehun muistat aina?

 

 

Kuvat: Hengailtiin Alpun ja Tikin kanssa Kotkassa Merikeskus Vellamon katolla. Tuli ihan Oslon oopperatalo -vibat, suosittelen käymään!

 

Lue myös:

Pidin 28 vuotta käsiäni rumina, kunnes päädyin käsimalliksi

 

FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

 

 

 

 

Kommentit

Yli neljä vuosikymmensä sitten lukioaikainen hyvä ystäväni sanoi kerran, että mun hiukset on parasta mitä mussa on, kehui siis hiuksiani. Se on jäänyt syvälle mieleen, kun jotenkin se samalla dissasi kaiken muun minussa :D!

Juliaihminen
Juliaihminen

Hahahah, uskomaton tyyppi. Ehkä kannattaa ylipäänsä vältellä kehun jälkeen sanomasta, että se on "parasta mitä sinussa on", voi aika usein mennä metsään :D

Eve+ (Ei varmistettu)

Yhdessä vietetyn yön jälkeen heräilin melko uuden tuttavuuden luota. Katseltiin pojan kanssa aamunkajossa söpösti toisiamme silmiin. Hän lausui minulle: "Sulla on kauniit silmämunat. Ne on niin valkoiset."

Tää on edelleen, yli vuosikymmenen jälkeen, yks parhaista kehuista mitä oon saanu. :D

Juliaihminen
Juliaihminen

Arvostan ilmaisuntarkkuutta. Ei silmät vaan silmämunat.

annamse (Ei varmistettu)

"You look like a barbie, because of your hair and your voice." Kehu oli vilpitön, mutta en tiedä kuinka paljon se kohensi mieltä. :D

Juliaihminen
Juliaihminen

Mistä se ihminen tiesi, miltä barbie kuulostaa?! Ehkäpä barbiet puhuivat hänelle öisin... 

paulahelena
ALUAP

”Kauniit huulet, leuan kaari ja ghettoberberi” yläasteen kovispojalta randomisti kesken tunnin. Oli sööttiä.

mulla on kuulemma myös hyvät verisuonet verikokeen ottamisen kannalta.

Juliaihminen
Juliaihminen

Ghettoberberi - damn girl! Tuosta kehusta kannattaa pitää kiinni.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kerran seksin jälkeen mies kehui pimppini tuoksuvan hyvältä. "Ihan kuin puhdasta pyykkiä." Kuulostaa omituiselta, mutta tämä on ehdottomasti yksi parhaista kehuista mitä olen elämässäni saanut. Teinivuosilta jäi silloisen poikaystävän vuoksi mielikuva että alapääni ei todellakaan tuoksu ruusuilta. Nyt yritän korjata tilanteen ja oppia arvostamaan pimppiäni just sellaisena kuin se on.

Juliaihminen
Juliaihminen

Hahahah, rakastan tätä kommenttia! Olen kirjoittanut satoja tuon tyyppisiä lauseita työskennellessäni vuosia Demi-lehdessä <3

Ja totta se on: OMAA PIMPPIÄÄN TULEE ARVOSTAA JUURI SELLAISENA KUIN SE ON!

KatiAV (Ei varmistettu)

"Hyvä kroppa mut pää pitäis vaihtaa". Minä n. 20 vee, arvioitsijoina n 50 vee miehet kun kävelin ohi.

Pieni Merenneito

Ai kauhee...! :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Tyttäreni syntyi sektiolla ja leikkauksen suorittanut lääkäri sanoi että minulla oli niin kaunista kudosta että oli oikein ilo leikata! Taisi vielä perään todeta että tervetuloa milloin vaan uudestaan :D Koko tilanne (siis sektio) oli muutenkin kummallisinta mitä olen kokenut, joten taisin vaan kiittää ja hymyillä! Hän teki kyllä oikein hienoa työtä, että eipä siinä mitään, voisin hyvin antaa hänen hoitaa homman toistekin jos olisi tarve! ;)

Vilja @ muotoseikka (Ei varmistettu)

No ai että mikä aihe! Entinen puolisoni ei paljon kehuskellut, joten kun hän kerran ilmaisi, että minulla on "maailmanluokan takapuoli", uskoin sen.

Torey
Näissä neliöissä

Joo, kahden lapsen äitinä olen saanut kuulla mm. kehuja vessassa ollessamme. "Hyvä äiti, tuli pissa!" :D 

Kerran kauppareissulla sain kalatiskin naiselta ihanat kehut otsatukastani, joka kuulemma sopo minulle mainiosti. Siitä jäi hyvä fiilis moneksi päiväksi! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Rakas poikaystäväni sanoi kerran, että mulla on kauniit leukaperät, vähän kuin Teemu Selänteellä mutta naisellisemmat. Melko kaunosanaisen miehen olen itselleni saanut... :D

nik (Ei varmistettu)

Kun olin teini, äitini naispuolinen ystävä oli kehunut äidille minun käsiä ja niiden öö... liikeilmaisua, siis sitä miten ne liikkuu kun selitän jotain. Oli tuumannut, että se mies joka minut nappaa, sen täytyy rakastua noihin käsiin. Reilu kymmenen vuotta myöhemmin tapasin baarissa miehen, jonka kanssa jutusteltiin ilta. Jossain vaiheessa se vähän ujosti sanoi, että "sulla on tosi kauniit kädet, jotenkin tosi hypnoottiset kun ne liikkuu". Välittömästi muistin tuon taannoisen äidin ystävän kehun ja olin ihan shokissa. :D Mietin jo jotain salaliittoa. :'D

Noh, ei siitä kesäheilaa enempää tullut, mutta kehu jäi vahvasti mieleen. Ja kesäkin oli aivan kiva. ;D

Kerran yksien pikkutunneille jatkuneiden kotibileiden päätteeksi puhtaasta kodista nauttivana pakotin silloisen heilan aamukuudelta muun muassa tiskaamaan ja viemään roskia. Kun hän ihan ansaitusti viimein kaatui tymäkässä laskuhumalassa sänkyyn, minä vielä napotin jotain, että "onhan se punaviinitahra varmasti siivottu kylppäristä, on tosi ikävää mennä sinne herätessä, jos lattia on tahmea!" Hän sai juuri ja juuri silmänsä puoliksi auki ja totesi hempeästi (eikä tosiaan yhtään ironisesti), että "Sulla on niin kaunis ääni!" 

Myös mun kudoksia on kerran leikkauksen jälkeen kehuttu. Oli kuulemma niin hyvää, että ihan harmitti heittää pois.

Mari h (Ei varmistettu)

Hahaa, sama täällä. Kuulemma upea kudostyyppi! Kumma miten tämmöset oudommatkin kehut lämmittää mieltä :D

Sssaana (Ei varmistettu)

Synnytyksessä epiduraalin selkääni laittanut anestesia lääkäri neuvoi samalla tilannetta seuraavaa opiskelijaa: " Ei tarvi kauhian syvälle pistää kun on niin hoikka potilas." Kyllä lämmitti mieltä, varsinkin kun en ollut tuntenut oloani hoikaksi kuukausiin :D

Hammaslääkärit on usein kehuneet mun hampaita, vaikka niiden oikomisessa ovat toki kollegat auttaneet, eli kehuja myös heille. Mutta, ei yhtään reikää!

Muistan myös aina kun kesätöissäni vanhat konkarit kehuivat työpanostani ja luonnettani. Eräs kutsui minua helmeksi ja toinen ihmetteli, miten pysyn aina rauhallisena silloinkin kun paska lentää. Oli rankka työ ja työkavereiden kehut auttoi jaksamaan.

Ala-asteelta muistan kun eräs koulukiusaaja sanoi nenäni olevan "hyppyrimäki". En tiedä oliko oikeasti kehu vai ei, vaikka positiiviseen sävyyn sanottiinkin, ja joku kompleksi siitä jäi. Klassinen backhanded compliment.

MariaK (Ei varmistettu)

"Et ole tän baarin kaunein nainen, mutta hauskin." Noh, hauskuus loppuikin sitten siihen.

Juliaihminen
Juliaihminen

MULUKKU!

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Miks mulle tulee mieleen vain tämä:

Olin kaupassa maanantaiaamuna, ja ostin töihin (ryhmis) vessa- ja käsipapereita, eli aika hemmetisti paperia. Kassalla pakkasin kamat ja eräs juokale siinä istuskeli penkillä ja katteli. Kävelin ohi niin huikkasi "on siinä tytöllä paperia, nuilla saa hetken pyyhkiä!" ja kun menin kauemmas, kuulin jatkokommentin: "...on kyllä niin iso perse että pittää ollaki millä pyyhkiä". :D :D :D

äiti84 (Ei varmistettu)

Viimeisimmässä synnytyksessä epiduraalin laittanu anestesialääkäri (huom! Nuori, tatuoitu mies), totesi näin, kun itse ihmettelin että sepä kävi helposti: kyllä se sillon onnistuu ekalla yrityksellä kun on tällainen nuori, terve ja hoikka potilas! Oma oli ollut toki loppuraskaudessa omasta mielestä vanha ja raihnainen, niin nuo kehut kyllä lämmitti mieltä! Ja lämmittää edelleen, reilun vuoden jälkeenkin.
Toinen tapaus, hammaslääkärissä pari vuotta sitten, lääkäri kehui välissä, että hyvin menee, tosi reippaasti oot ollu =)
Ja on kuultu myös 5v poikani suusta (epätoivoisella äänellä): äiti mä en halua et sä kuolet koskaan, sä oot niin hauska! (Huom. En ole)

Juliaihminen
Juliaihminen

Lapsi on retoriikan tiellä, osaa perustella jo 5-vuotiaana toiveitaan!

piia_ (Ei varmistettu)

Törmättiin kesällä mieheni kanssa hänen vanhaan perhepäivähoitajaansa (iältään jotain 60+).
Lähtiessään nainen totesi: ”Kamalan kommee tuo siun mies!”
Lisäsi sitten vielä (laskien samalla kätensä olkapäälleni): ”Ei siussakaa mittää vikkaa oo!”
Oliko se kehu?

Juliaihminen
Juliaihminen

IHANA!!!! :D :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Gynekologin mukaan mulla on kaunis kohdunsuu, ja hammaslääkäri kehui "aivan loistavaa syljeneritystä". Kyllä se niin on että jokainen on hyvä jossain!

Vierailija (Ei varmistettu)

Eräs gynekologi kehui kerran vuosia sitten ultraäänitutkimusta tehdessään, että minulla on kauniit munasarjat. Muistuttelen itseäni tästä sisäisestä kauneudesta edelleen niinä päivinä kun peilikuva ei näytä kauniilta.

Vierailija (Ei varmistettu)

Reputin inssin toista kertaa. Tein virheen ensimmäisellä suojatiellä, minkä jälkeen peli oli selvä, tajusin murheissani. Ajeltiin vielä hetki super tiukkana tunnetun virkailijan kanssa ympäri kaupunkia. Kun palasimme katsastuskonttorille, virkailijatäti allekirjoitti hylsyn ja sanoi:

"Sinä pärjäät loistavasti. Ainut ongelma on, että autoa sinä et kyllä osaa ollenkaan ajaa, mutta senhän saa korjattua."

En tiedä tarkoittiko tämä tuima täti liikenteessä vai elämässä pärjäämistä, mutta tämä arvio on lohduttanut minua monta kertaa.

Muti (Ei varmistettu)

Mullekin on aikoinaan gynekologi todennut, että "sulla on hyvännäköset paikat". Ok. Tämä selvä :)
Mutta ehkä mieleenpainuvin kehu, joka ei todellakaan tuntunut kehulta, tuli vuosia sitten palkattomassa työharjottelussa. Olin sillon jotakuinkin 25-vuotias, ja tehnyt hommia rafla-alalla useamman vuoden. Opiskelin restonomiksi ja tein pakollista harjoittelua, jota ei jostain syystä saanut korvattua aiemmalla työkokemuksella. Muutaman vuoron jouduin tekemään myös brekulla, ja brekuesimies kehui, että "suoridut tehtävistä oikein reippaasti". Todellako?! Jep, tuli olo, kun olisin 15-vuotias TETtiläinen!

meg (Ei varmistettu)

Gynekologit on ilmeisesti kovia kehumaan, tai sitten niin intiimit kehut jää monella mieleen. Mulla on nimittäin myös eräs mieleenpainuvimmista kehuista gynen "sinulla on kyllä todella kauniit ulkosynnyttimet". Onhan ne, eipä sitä käy kieltäminen!

Kerran myös treffeillä ollessani joku laitapuolen kulkija pysäytti meidät ja sanoi seuralaiseni "kyllä sun kelpaa noin kauniin tytön kanssa kulkea, pidä siitä lujasti kiinni". No, ne oli meidän ainoat treffit, enkä edes muista miksei toisia tullut, mutta seuralaisen ylpeän katseen muistan varmaan ikuisesti :)

Ääääh (Ei varmistettu)

Mua kehui joskus työkaverit maailman viilipytyimmäksi ja uskomattoman tyynen lempeäksi opettajaksi. Hymyilin ja kiittelin, samalla kun muistelin viikonlopun aikana saamaani ihan rehdiksi romahdukseksi kuvailtua hetkeä kaverien kanssa, jonka aikana olin sanonut noin pelkästään kirosanoja ja kertonut vallan vihaavani lapsia. En ehkä viilipytyin opettaja, mutta sentään piiloärhäkin.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mulle tuli mieleen mieheni saama hauska kehu. Oltiin Vietnamissa Da Nangissa jossain pikkuruisessa raflassa syömässä. Paikan omistaja (ikääntynyt herra) jäi katselemaan pitkään miestäni ja tuli luoksemme kertomaan jotain kielellä, josta me ei ymmärretty mitään. Kun omistaja huomasi epäröivät katseemme, hän lähti hakemaan kadun toiselta puolelta olevasta kahvilasta kaveriaan tulkiksi. Tämä kaveri sitten tulkkasi miehelleni, että "He wanted to say that you are very, VERY handsome." :D

iidis
Varpain jaloin

3-vuotias kuopus tuli mun luo yksi päivä ja totesi: ”Äiti, sulla on tosi hienot tissit!”

Mulle on myös jäänyt mieleen, kun mun laulunopettaja, jolla on todella upeat hiukset, ihasteli sitä miten mun hiukset kiiltää. 

Ja työhön liittyvät kehut lämmittää myös erityisen paljon.

Kommentoi