Kaunis peräsuoli ja muut mieleenpainuvimmat kehut

vellamon katolla.jpg

Ilahduin syvästi, kun yhtenä päivänä laitoin Alpulle kenkiä jalkaan ja hän sanoi: ”Hienosti äiti.” Tällainen yllättävä kehu tuntui kovin palkitsevalta!

Mainitsin tästä Insta Storyssäni, ja ihmiset alkoivat kertoa, miten ihania kehuja olivat saaneet. Yhden kolmevuotias oli kertonut äidilleen kaupassa, miten hieno juttu oli, kun äidin lähtöpisu tuli pönttöön. (Olihan se!)

Toisen kaksivuotias oli kehunut, miten hienosti äiti oli tuonut maitoa. Kyllähän tuollainen lämmittää.

vellamon katolla2.jpg

vellamon katolla3.jpg

Asiat siitä vähän eskaloituivat, ja ihmiset alkoivat kertoa muita mieleenpainuvia kehuja. Yksi oli sattumalta käynyt samana päivänä tähystyksessä, ja lääkäri oli siellä sitten kehunut suolta kauniiksi. ”Onko tämä nyt sitä sisäistä kauneutta”, kehun saanut oli pohdiskellut. 

Toinen sanoi, että moni terveydenhoitoalan ammattilainen oli kehunut hänen limakalvojaan. Pakko se on uskoa, jos moni huomaa upean limakalvoston!

Ja olen itse asiassa itsekin kuullut kerran gyneltä, että ”sinulla on sievä kohtu”. Siitä lähtien minulla on ollut sieväkohtuisen ihmisen identiteetti!

vellamon katolla4.jpg

vellamon katolla5.jpg

Yleisesti ottaen kehujen kuuleminen on ihanaa. Oli kyse kohdustani tai kenkien jalkaan laittamisen taidostani, kyllä kehu ilahduttaa!

Mutta jos joku laventaa kehun monikkoon tai yleistykseen ja sanoo, että ”te naiset osaatte sisustaa niin kauniisti” tai ”te nuoret olette niin skarppeja ja hallitsette somen”, niin joko kehu ei tunnu erityisesti minulle osoitetulta tai sitten se jopa ärsyttää. Tästä syystä monikkomuotoiset kehut eivät lämmitä.

Lisäksi joskus kehuminen voi olla ylentämällä alentamista, jolloin se on eräänlaista vallankäyttöä. Tästä syystä varon esimerkiksi vaikka työtilanteissa kehumasta toisten ulkonäköä ja joskus jopa ihan ammattitaitoa, koska tällöin ikään kuin asetan itseni sellaiseen asemaan, jossa otan oikeuden arvioida toista ja esittää arvioni ääneen.

Mutta nämä on kinkkisiä hommia ja hyvin tilannesidonnaisia. Tärkeintä on se, että on vilpitön kehuissaan. Yleisesti ottaen kehuminen on mahtavaa, ja etenkin on kiva kuulla kehuja omasta toiminnastani tai työstäni, koska siihen pystyn vaikuttamaan. (Vaikkei siis tietenkään haittaa kuulla, että joku kehuu vaikka lippistä, jonka olen ostanut, koska kertoohan se ikään kuin minun tyylitajustani.)

vellamon katolla6.jpg

vellamon katolla7.jpg

Nyt kiinnostaa kuulla, millaiset kehut ovat olleet teille erityisen mieleenpainuvia. Oli kyse sitten hauskasta tai tärkeästi, mieltä nostattavasta kehusta, sellaisesta, jonka muistaa koko loppu elämänsä.

 

Minkä kehun muistat aina?

 

 

Kuvat: Hengailtiin Alpun ja Tikin kanssa Kotkassa Merikeskus Vellamon katolla. Tuli ihan Oslon oopperatalo -vibat, suosittelen käymään!

 

Lue myös:

Pidin 28 vuotta käsiäni rumina, kunnes päädyin käsimalliksi

 

FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

 

 

 

 

Kommentit (36)
  1. Yli neljä vuosikymmensä sitten lukioaikainen hyvä ystäväni sanoi kerran, että mun hiukset on parasta mitä mussa on, kehui siis hiuksiani. Se on jäänyt syvälle mieleen, kun jotenkin se samalla dissasi kaiken muun minussa :D!

    1. Hahahah, uskomaton tyyppi. Ehkä kannattaa ylipäänsä vältellä kehun jälkeen sanomasta, että se on ”parasta mitä sinussa on”, voi aika usein mennä metsään 😀

  2. Yhdessä vietetyn yön jälkeen heräilin melko uuden tuttavuuden luota. Katseltiin pojan kanssa aamunkajossa söpösti toisiamme silmiin. Hän lausui minulle: ”Sulla on kauniit silmämunat. Ne on niin valkoiset.”

    Tää on edelleen, yli vuosikymmenen jälkeen, yks parhaista kehuista mitä oon saanu. 😀

    1. Arvostan ilmaisuntarkkuutta. Ei silmät vaan silmämunat.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *