Kaupungin paras vegaanibrunssi: Kolo

Juliaihminen

Vegaanityydytys, se on sukua satokausityydykselle. Syöminen tuntuu kevyeltä, kun se on eettisesti kestävää. Niinpä silloin kun syö kokonaan vegaanisen aterian, tulee sellainen ihana omahyväisyyden hyrskäys sieluun!

Mun uusi suosikki vegemesta on Kallion Pengerkadulla sijaitseva Kolo. Se kertoo olevansa "kohtaamispaikka ihmisille ja kivuuksille". Normaalisti tällainen paatunut kanttura kuin minä ei arvostaisi tuollaista mainospuhetta kovin korkealle. Sitä pelkäisi, että kivuuksien kohtaaminen on eufemismi sille, että joutuu puhumaan tuntemattoman kanssa ja laulamaan kumbaijaa mai loord, kumbaijaa.

Näistä riskeistä huolimatta minä olen alkanut käydä vakituisesti Kolossa. Siellä on samanlainen kotikutoinen ja miellyttävä tunnelma kuin Turun kirjakahvilassa, ja paikassa järjestetäänkin esimerkiksi elokuvanäytöksiä, ja siellä voi lueskella kahvilan kirjaston kirjoja.

Nyt haluan kuitenkin puhua Kolon brunssista. Käytiin siellä viikko sitten sunnuntaina Mirjan ja Raisan kanssa, ja herregud, se oli hyvä. Törkeän iso lautanen: kaksi itse tehtyä sämpylää, salaattia, kaikenmoista herkullista tahnaa ja sörsseliä, salaattia, tuorepuuroa ja omenapiirakkaa. Ja tietenkin kahvi ja mehu. 14 euroa (!!!!). Nyt on hintalaatu kohdillaan. Tekisi melkein mieli sanoa niille, että voitte kyllä pyytää tästä enemmänkin. Mutta en viitsi, koska mieluummin maksan safkasta sen 14 euroa kuin vaikka 20.

Annokset tuotiin pöytään, ja niitä tilatessa Vesa (kyllä, hän esittäytyi kassalla, miten liikkistä!) kysyi mun etunimeäni, eli ei ole mitään vuoronumerosysteemiä. Luksus!

Alppu ja muut lapsoset viihtyivät Kolossa myös hyvin. Iso plussa siitä, että vaunut voi jättää lasin taakse niin että ne näkee, eli tämä on erinomainen paikka myös vaavelon päiväuniaikaan.

No, väitän otsikossa, että Kolossa on Helsingin paras vegaanibrunssi. Jos nyt rehellisiä ollaan, niin en ole ollut vielä missään muualla vegaanibrunssilla.

 

Saa siis suositella muitakin vegeaamiaispaikkoja!

 

Kolo sijaitsee osoitteessa Pengerkatu 9

 

Lue myös:

Turun parhaat kahvilat

Ihanaa kasvispikaruokaa Turusta

Muumikahvilasta kuuluu

Kallion helmi: Elokuvateatteri Riviera

 

Kommentit

Jullellson (Ei varmistettu)

"Normaalisti tällainen paatunut kanttura kuin minä ei arvostaisi tuollaista mainospuhetta kovin korkealle. Sitä pelkäisi, että kivuuksien kohtaaminen on eufemismi sille, että joutuu puhumaan tuntemattoman kanssa ja laulamaan kumbaijaa mai loord, kumbaijaa."

Aah, kaimani, kuinka prikulleen oikein pelkoni kuvaatkaan!

Juliaihminen
Juliaihminen

Hei kaima, ei ole helppoa tällainen semi estyneen mutta oikeassa tilanteessa kyllä sitten kuitenkin sosiaalisen ihmisen elo. 

Jullellson <3

Saranda
Tyhjä ajatus

Ihan tuntematon paikka mulle mutta kuulostaa taivaalliselta! Ja tosiaan ei kauhean monessa paikkaa Stadissa syö runsasta vegaanilautasta viikonloppuaamuisin 14 eurolla. Huikeeta, kiitos kun vinkkasit! <3

Juliaihminen
Juliaihminen

Ja kun vielä saa oikeasti hyvää ruokaa, niin avot! Sitä ei nimittäin voi sanoa kaikesta tarjolla olevasta kasvissafkasta. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Kuulostaa ihanalta! El Fantissa (Kaupunginmuseon yhteydessä) on uskomattoman hyvä brunssi, joka on lähes kokonaan vegaaninen ja saatavana myös täysin vegaanisena. Kauniita ja superherkullisia pikkuannoksia kannetaan pöytään yksi toisensa jälkeen. Setti on niin mahtava, että kyseessä on kaupungin saattaa olla brunssi ylipäänsä. Hinta on kyllä korkeampi, mutta siellä saa myös skumppaa.
Me käytiin lapsen kanssa kolmistaan, mikä oli kivaa, mutta rehellisyyden nimissä paikka sopisi vielä paremmin ilman lasta treffifiilistelyyn.

Juliaihminen
Juliaihminen

En ole vieläkään käynyt siellä, mutta tämän suosituksen jälkeen nyt kyllä menen (lapson kanssa tai ehkä jopa mieluummin ilman). Kiitos!

Kommentoi