Kävimme treffeillä puhumassa siivoamisesta

julia_treffit.jpg

Olemme elokuun saavuttua aloittaneet uuden perinteen: treffi-illat. Kuulostaa oksettavan keski-ikäiseltä, ja juuri sitä se on!

Tajusimme siskoni Sofian kanssa, että nyt on aika valjastaa seuraavalle levelille synergia siitä, että asumme samassa rakennuksessa ja molemmilla on 1–2-vuotias lapsi. Niinpä sovimme, että joka toinen viikko me hoidetaan naapurin Tonttua ja joka toinen viikko ne hakee Alpun päiväkodista. Tämä tarkoittaa deittejä Tikin kanssa kahden viikon välein, ja se on aika mukavaa luksusta!  

Meillä oli viime torstaina treffit, käytiin pizzalla Via Tribunalissa (josta saa jumalaista pizzaa). Oli aikaa keskustella tärkeistä asioista. Nämä tärkeät asiat olivat kodin siisteys sekä oman ajan järjestäminen. (Nämä ovat oikeasti todella tärkeitä asioita.)

Siisteydessä mietittiin, että on tehtävä jonkinlaista uutta työnjakoa ja life hackeja meidän ainaisille ongelmille. Yksi niistä on se, että meillä on tällä hetkellä vakava tölkki-invaasio kotona. Tiki rakastaa vanilija-colaa, jota se saattaa käydä ostamassa 24-packin Verkkokaupasta. (Omasta mielestäni tämä kuulostaa täysin käsittämättömältä. Toisaalta olen nainen, joka ahdistuu, jos jääkaapissa ei ole sinistä Jacky makupalaa.) Lisäksi on tuommosta energiajuoman kulutusta jos jonkin verran.

Tölkit tursuilevat joka paikasta, ja niinpä me kehitettiin suunnitelma: Poistetaan siivouskaapin alahylly, jotta sinne mahtuu kokonainen musta jätesäkki. Sitten kun säkki on täynnä tölkkejä (noin viikon jälkeen), viedään se vintille. Sitten kun vintillä on 20 jätesäkillistä tölkkejä, vuokrataan pakettiauto, ja kuljetetaan ne lähikauppaan. Tai voisihan sitä odottaa, että on 50 jätesäkillistä, ja vuokrata rekan! Tai voisi sitä ehkä rakentaa jonkinalisen ilmasillan meidän asunnon ja Arabian kauppakeskuksen välille, jota pitkin tölkit saisi kulkemaan.

Sovittiin, että hiotaan tätä suunnitelmaa vielä hieman käytännönläheisemmäksi, mutta on toiveikas olo, että tämä tölkkiongelma saadaan vielä ratkaistua. 

julia treffit2.jpgAjankäytöstä puhuttiin sellaista, että tästä lähtien kumpikaan ei venaile, että milloin toinen tulee ja antaa luvan omalle ajalle, vaan sitä voi itse pyytää suoraan, selvällä suomen kielellä ilman, että asiaa tarvitsee perustella luettelemalla kaikkia niitä kertoja, jolloin toinen on saanut omaa aikaa. 

Tämän lisäksi juteltiin hieman myös siitä, miksi Tuukka Temosen elokuvat ovat olleet järjestäen aika epämieluisaa katsottavaa ja miten upeaa on, että punkkia soittamalla voi rikastua Suomessa (olen itsekin ostanut Apulannan levyjä, eli tukenut poikien bisnestä). Sitten ostin Altaan jätskikiskalta viidellä eurolla(!) Kolmen kaverin jäätelön, joka oli sulanut kerran ja jäätynyt uudestaan ja maistui juurikin siltä. Olin silti tyytyväinen elämääni.

Kyllä treffit ovat ihmisen parasta aikaa. Ongelmat ratkeavat ja lempi leiskuu!

 

Kuvat: Lopuksi istuskeltiin Tuomiokirkon portailla ja nautittiin Helsingin kesästä.

 

Lue myös:

Aina ei jaksa keskustella

En halua kertoa, missä olen

 

FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

 

 

 

Kommentit (18)
 1. Olen usein miettinyt, miksei kukaan pullojenkeräilijä ole nostanut bisnestään nextille levelille ja alkanut kerätä pulloja lähiöiden kodeista! Vaikka meillä on auto, jolla hoidamme isot kauppareissut, vihaan yli kaiken tölkkien ja pullojen säilömistä ja palauttamista! Jos joku pullohemmo ilmoittaisi, että joka toinen tiistai klo 18 hän on taloyhtiön pihalla valmiina vastaanottamaan tyhjät pullot, antaisin ikihyvin hänelle panttipullot!!! Roskiin ei omatunto anna lupaa laittaa mutta säilöäkään ei jaksaisi.

  1. Me ollaan Tikin kanssa jo alettu haaveilla siitä hetkestä, kun lapsemme ymmärtää rahan arvon ja voi poistua lähikauppaan ilman valvovaa silmää. On sanomattakin selvää, että hänestä tulee meidän pikku tölkkipoika! Tämä on tarpeeksi suuri motiivi olla antamatta hänelle vastikkeetonta rahaa, hehehe. 

   Olen täysin samaa mieltä. Hihkuisin ilosta, jos oven taakse tulisi joku pullonkerääjä ja kysyisi, että olisiko pulloja vietäväksi. Kannattaisin tätä myös noin tuhat kertaa enemmän kuin jotain ihme talouspaperikönttien myymistä. Siitä olisi oikeasti hyötyä ihmiselle!

   1. Aloin just joskus yhdeksänvuotiaana viedä pulloja ja tölkkejä lähikauppaan. Vaikka vanhempani eivät todellakaan olleet mitään juoppoja ja roudasin kerralla aina piiitkän ajan tölkit ja pullot, silti hävetti aina ne kassissa kilisevät satunnaiset saunakaljapullot 😀 rahanhimoni oli silt itarpeeksi kova ylittämään kevyen nolouden.

 2. Olipa kiva postaus siivousaiheella mainostamatta Freskaa 😀 (jossa sinällään ei varmaan ole mitään vikaa)!

  1. Hehehe, siivoamisesta puhuminen on intohimoni. Tuon arjen pieniä epäkohtia esiin, suunnittelen uusia säännöstöjä ja keksin erinomaisia säästötapoja. Siivoamisesta puhutaan aivan liian vähän!!!!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *