Kävin kertomassa Yle Aamussa käytännöllisimmät säästövinkit

Näyttökuva 2018-09-19 kello 12.19.50.png

Ai että! Taas tarjotaan minulle ja sanomalleni julkisuuden makeaa maljaa. Pääsin nimittäin Ylen Aamutelevisioon puhumaan jälleen kerran lempiaiheestani: säästämisestä.

Toimittaja Antti Sahlrstöm haastatteli minua ja Takuusäätiön Minna Mattilaa. Yle uutisoi vastikää, miten 38 prosenttia suomalaisista ei säästä ollenkaan, ja me pääsimme kommentoimaan aihetta.

Itse päätin tarjota Suomen kansalle käytännönläheisiä ja helposti toimeenpantavia säästövinkkejä, joilla KUKA TAHANSA, jopa tuolla pihalla nyt siemeniä nokkiva varis kykenee KOSKA TAHANSA säästämään kymppitonnin. Kannattaa ottaa nämä vinkit käyttöön heti, niin kymppitonni on taskussanne välittömästi.

Näyttökuva 2018-09-19 kello 12.14.37.png

Avasin pelin klassisella säästövinkillä: ”Kannattaa jättää parina päivänä latte ostamatta, niin eiköhän kymppitonni ole taskussa jo viikon loppuun mennessä.”

Näyttökuva 2018-09-19 kello 12.14.28 1.png

Sitten jatkoin spesifimpään: ”Jos haluat jotain tavaraa, kuten urheiluvälineitä tai sohvan, niin kannattaa kysyä, josko yritys haluaisi tehdä sinun kanssasi näkyvyyttä vastaan yhteistyön. Ei haittaa, vaikka sinulla olisi instassa vain kolme seuraajaa, tai oikeastaan ei instaa ollenkaan, mutta joku stalkkeri nyt selvästi näyttää vaanivan iltaisin ikkunan takana, eli seuraaja kuin seuraaja. Hän kyllä näkee sieltä puskan takaa lymyillen ihanat uudet urheiluvaatteesi ja influensoituu niistä välittömästi ja käy ostamassa itselleen ja koko suvulleen kyseisen urheiluhousumallin.”

Näyttökuva 2018-09-19 kello 12.15.16.png

Sitten kerroin vähän elämäntyyliasioita: ”Kannattaa tehdä kerralla 217 litraa hernekeittoa ja laittaa se pakkaseen. Jos sinulla ei ole pakastinta, kuten monilla pienituloisilla opiskelijoilla ei ole, niin voit säilyttää parinsadan litran pönikkää kellarikomerossa. Parhaimmillaan hernari alkaa siellä käydä, ja lopulta sinulla on parisataa litraa hernekeittokiljua, jota voit tarjota ystävillesi juhlissa tai myydä Piritorin ässän edessä ja ansaita näin pitkän pennin.” 

Näyttökuva 2018-09-19 kello 12.15.05.png

Antti: ”Kuulostaa… ihanalta.”

Näyttökuva 2018-09-19 kello 12.13.31.png

Kehuista innostuneena päätin ottaa vielä yhden ässän hihasta: ”Kannattaa käydä myös lataamassa puhelin ja muut sähkölaitteet lentokentällä. Siellä on katsokaas niitä sähköpistokkeita, joihin voi ilmatteeks laittaa puhelimensa lataamaan. Voi olla, että päästäksesi sille sähköpistokepuolelle joudut ostamaan lennot johonkin, mutta se on pieni hinta siitä, että saat puhelimen, kameran ja iPadisi ladattua ihan sataan prosenttiin saakka!”

Näyttökuva 2018-09-19 kello 12.15.00.png

 

”Näin on näreet!”

Tässä olivat vain parhaimmat palat. Jos haluatte kuulla loput, niin katsokaa Yle Areenasta itse haastattelu, siinä on kymmenen minuuttia puhdasta kultaa.

Ja jos haluatte lukea lisää rahahorinoitani, niin lukekaa uusi kirjani Kaikki rahasta – näin säästin kymppitonnin vuodessa.

Jeee!

 

Tuleeko mieleen muita säästövinkkejä, joilla voin valistaa kansaa seuraavassa tv-haastattelussa?

 

Lue myös:

Kerroin Puoli seiskassa mielipiteeni suomalaisista sijoittajista

Kerroin Maikkarin uutisissa, miten kuka tahansa voi saada sadan tonnin sijoitussalkun

 

 

 

FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

 

 

 

Kommentit (21)
 1. Selvää säästöä
  20.9.2018, 04:53

  Säästämisohje: Kuluta vähemmän kuin tienaat. Sijoita ylijäämä rahastoihin, osakkeisiian tai laita sivuun toiselle tilille.

  Laihdutusohje: Syö vähemmän kuin kulutat. Suu kiinni ja lenkkarit jalkaan. Suklaata vähemmän, lenkkiä enemmän.

  Elämänohje: Tee enemmän niitä asioita mistä pidät. Älä vietä aikaa kusipäiden kanssa. Älä ole kusipää.

  Kasvatusohje: Älä kasvata kusipäätä. Opeta hyviä tapoja, empatiaa ja reiluutta. Kaikkea ei tarvitse sietää, etenkään kusipäiden kanssa.

  Selvää säästöä is out.

  1. Musta tuntuu, että kaikki tietävät, mitä kuuluisi tehdä, mutta se, miten motivoida itsensä tekemään se tai miten se sitten konkreettisesti onnistuu (esim ”älä kasvata kusipäätä”), on semmonen setti, joka kaipaa vähän pureskelemista.

   Mutta nämä on kyllä aika hyvät ohjeet!

 2. Syyskuun makeimmat naurut, kiitos.:’)) Itseironiaa ei voita mikään.<3

  Pitänee rohkaista itseään vinkkiesi tormistamana, ja kysyä vaikka Hakolasoffaa ja Balmuirvilttiä, koska sen verran tiheään naapurin vanha pariskunta elämäämme seuraa. Kyllä noilla markkinoinnin valttikorteilla pitäisi lahjoja irrota, ja nämä merkit erityisesti on vaikuttanut taviksen elämää ymmärtävän!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *