Kehittävät leikit, joita lapseni ei suostu leikkimään

Päiväkoti on tauolla, joten elämme pellossa. Olen kyllä yrittänyt olla erinomainen kotipedagogi, mutta ei tuo 4-vuotias oikein lähde minun ”erinomainen äiti” -larppaukseen mukaan. Olen myös yrittänyt jonkun verran päästä sieltä, missä aita on matalin, mutta sekään ei ole onnistunut. Autot autot autot. Miten voikaan ihminen olla näin kyllästynyt ajamaan pienellä metallikappaleella autorataa ympäri, uudestaan ja uudestaan ja uudestaan.

Tässä lista leikeistä, joita olen yrittänyt innovoida.

 • ”Leikitään hierojaa. Mä olisin asiakas ja makoilisin tässä sohvalla ja sä olisit hieroja ja hieroisit mun niskaa.”
  ”Ei kun leikitään autoruuhkaa automatolla.”
  Lopulta 10-kuinen konttaa paikalle innokkaana antamaan päähierontaa, eli kiskomaan hiuksiani irti päästä.
 • ”Harjoitellaan kirjaimia! Opetellaan tekemään Einon E.”
  ”Ei kun katotaan Muumeista tulivuorijakso.”
  ”Harjoitellaan kaks minsaa niin saat kattoa Muumia.”
  ”Ei kun neljä minuuttia!”
  (Lapsella on tällainen omituinen vaihe, että hän neuvottelee itselleen kerta toisensa jälkeen epäedullisia diilejä, koska kaiken täytyy olla neljä, tietenkin koska hän on 4-vuotias. Jos hän ei suostu lähtemään keinusta, ehdotan että vielä kymmenen vauhtia, niin vastaus on ponteva: ”Ei vaan neljä vauhtia!” Jos ehdotan, että hän syö vielä kaksi lusikallista puuroa, niin oikea vastaus on neljä.)

 • ”Tehdään muovailuvahasta pieniä lumiukkoja.”
  ”Ei kun mä haluun laittaa nää autot muovailuvahan sisälle.”
  ”Ok.”
 • ”Leikitään tällaista siivousleikkiä, että kenen rätti on viiden minuutin päästä kaikkein likaisin eli kuka löytää törkyisimmät paikat kotoa.”
  ”Ei kun leikitään autoleikkiä!”
 • ”Jooko että noi legopalikat olisi marjoja ja sitten me kerättäisiin ne tähän marjakoriin.” (Eli siivotaan tämä kaaos.)
  ”Ei se ole marjakori, se on autokori!”
 • ”Maalataan näillä sormiväreillä meidän perhe!”
  ”Ei kun maalataan niillä nää autot.”
 • ”Ollaan semmosta kilpailua, että kuka on pisimpään hiljaa.”
  Lapsi ei suostu, vaan aloittaa ilmeisesti oman kilpailunsa, jossa keksitään mahdollisimman monta kakka-alkuista yhdyssanaa.

Mutta eipä siinä, oikeastaan meillä on ollut aika hauskat viiko tuon pienen sekoilijan kanssa. Vaikka autoleikit kyllästyttää niin että pää meinaa räjähtää, niin sen korvaa kaikki tämä viihde, mitä hänen edesottamuksistaan irtoaa. Kuten se, että hän on ryhtynyt nukkumaan tyhjän mansikkahillopurkin kanssa. Koska miksi ei.

Lue myös:

Vinkit lapselle lukemiseen

Pahvilaatikko on aarre

Pitkäperjantain kärsimysnäytelmä

Kommentit (7)
 1. Tunika-täti
  5.4.2020, 10:53

  kirjoituksesi elävästi palautti mieleeni lämpimät muistot kuinka esikoinen (nyt tämän kevään abi) Salama McQueen paita päällään automatolla huolellisesti kaistoja pitkin pikkuautoa liuttaen ja ruutuihin peruuttaen parkkeeraten selosti ”Nyt tämä ferrari ajaa taimikauppaan ja ostaa sieltä seppelvarpuja. Ja sitten seuraavaksi lähtee lamborgini taimikauppaan ostamaan tuivioita.”
  Arvaat varmaan, missä puuhassa esikoinen vapaa-aikaansa äidin seurassa vietti?
  Kiitos että jaat meille Alppu-viihdettä!

  1. 😂❤

  2. Voi ihanaa, sun poika on elänyt selkeästi erinomaisen lapsuuden <3 <3 Mäkin haluan että Alpulle tulee taimikaupat tutuksi, seppelvarpu piti googlettaa 😀

 2. Meillä yritettiin toteuttaa yks päivä siivouksen tuplahuijausta: ”Hei, kerätkääpä reippaasti kaikki lelut tosta olkkarista nii saatte ottaa ton uuden imurin paketista ja testata sitä ihan ekana!” Ei aivan täysin menny läpi, wonder why 😀

  1. Todella ovelaa! Tämä SAATTAISI toimia meillä vielä 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *