Kesäkuu hujahti

Juliaihminen

Johtuuko kesästä vai siitä, että vauvan kanssa alkaa olla niin helppoa, ken ties, mutta tuntuu, että aika kuluu hirmu nopeasti. Siihen saakka, kun Alppu täytti neljä kuukautta, mä heräsin aina perjantaiaamuisin ajatukseen: ”Nyt Alppu täyttää jo 17 viikkoa!” Yhtäkkiä en enää tiedä, montako viikkoa se on. Aika kuluu kuukausissa, ei viikoissa.

Neljän kuukauden ikäisenä Alppu on oppinut paljon: kierähtämään vatsaltaan selälleen ja selältään vatsalleen. Joskin tätä tapahtuu aika laiskasti, minkä kyllä ymmärrän: miksi kieriä, kun voi selälläänkin makoilla? (Tästä tuli mieleen ystäväni yläasteaikainen pohdinto: Miksi kävellä, kun on sähköpyörätuoli? Johon astetta kyynisempi jäbä meidän luokalta vastasi: ”Miksi elää, kun on sähkötuoli?) 

Lisäksi poika jubailee yhä enemmän, flirttailee, hihittelee ja kujeilee kaikille mummeleille, syö käsiään ja varpaitaan antaumuksellisesti sekä kirkuu aina sopimattomiin aikoihin. Lisäksi hän on siirtynyt ”yhden ulosteen taktiikkaan” päivässä (kiitos ja ylistys!). Tärkein uusi juttu on ollut kiinteiden ruokien aloittaminen. (Joskaan niitä soseita ei fysiikan lait kyllä kiinteäksi tunnistaisi.) Tähän mennessä on kokeiltu bataattia, porkkanaa, avokadoa ja mangopäärynäsosetta. Ilmen pojan kasvoilla aina uuden maun maistaessaan on valokuvan arvoinen: ”Herranpieksut frouvan jalois’! Mitä tämä moska on!”

Entä mitä minä oon tehnyt kesäkuussa?

Elänyt hiustenlähtöaikaa

Kun raskaana hiukset olivat paksut kuin manillaköysi, nyt niitä lähtee tukoittain. Se on totaalisen yököttävää. On muuten kummallista, miten sillä sekuntilla, kun hius lähtee päästä irti, se muuttuu oksettavaksi saastaksi.

Käynyt Konepaja Brunon brunssilla

Vinkkipankki vinkkasi Brunon brunssista, ja intouduttiin Tikin, Teemun, Raisan ja Antin kanssa kokeilemaan. Etukäteen oltiin käsitetty, että siellä olisi aina sunnuntaisin Street Gastron brunssi, mutta kävikin ilmi, että siellä on aina vaihtuva ruokarekka tarjoilemassa brunssia. (Listan voi tsekkaa täältä.) Pikku miinuksena meidän kohdalle osuneesta burgeribrunssista sanottakoon, että siellä ei ollut kasvisvaihtoehtoa. Aika wtf-meininkiä, kun kyse on kuitenkin hipstereiden mekasta keskellä Alppilaa, ituhippien ytimessä. No, tunnelma oli silti mukava ja minähän söin nyhtöpossua ihan possuna. (Sen sijaan nyhtökaura. Onko sitä olemassa? Onko toive sen syömisestä sama kuin toive Loch Nessin hirviön lihansyömisestä? Onko kukaan koskaan nähnyt sitä kaupassa?)

Lomaillut loman sisällä

On käynyt ilmi, että Tikin ollessa lomalla mun äitiysloma tuntuu vielä enemmän lomalta. On helpottavaa, kun voi kursailematta antaa pojan Tikille, vaikka kun itse syö lounasta. Kaikkien muiden aikuisten kanssa joutuu kursailemaan, siis miettimään, että kehtooko sitä vaivata, kun kerran itse on sen valinnan tehnyt, että on lisääntynyt, joten syytä olisi hoitaa oma lapsonsa kunnialla eikä lähteä vinkumaan, että voitko pitää tätä vavvoa hetken kun mää haluaisin leikata pihvin palasiksi enkä raadella isoa lihakimpaletta hampaillani veret tursuillen pitkin poskia ja syliä. Eli pitäkää kurjat tunkkinne!

Paennut juhannukseksi ulkomaille

En varmasti ole maailman ainoa ihminen, joka kokee juhannuksenviettopaikasta aina paineita. Onko tarpeeksi idyllistä valokuvissa kukkaseppeleineen päivineen? Jaksaako nukkua kylmässä mökissä hikisessä makuupussissa ja raapia perkeleellisiä hyttysenpistoja? (Jokaisen mökkiviikonlopun jälkeen näyttää siltä kuin mulle olisi puhejnnut naama-aids.) Ei pysty. Keskitän mökkeilyn heinä- ja elokuulle. Siksi järkevää on vain poistua maasta.

Viettänyt taas babyshowereita

Nyt mun kaverit vaan lisääntyy, ja hyvä niin! Tällä kertaa kokoonnuttiin Mustikkamaalle Syötävän puiston äärelle (suosittelen vierailemaan, etenkin lapsiperheille se on hauska kesäretkikohde, eli Kalasatamasta Isoisänsillan yli ja käydä ihastelemassa puiston antimia). Babyshowerit on mun uusi suosikki juhlinnan muoto. En voi ymmärtää semmosta mussutusta, että "se on ihan tyhmää jenkkihapatusta, hyi hyi". (Tai siis tietenkin ymmärrän, mutten hyväksy.) Kaikki juhlanaiheet kannattaa hyödyntää ihmiselossa ja vavvan tulo, se vasta hieno juhlanaihe onkin!

Jatkanut valitsemallani "afterwork without the work" -tiellä

Olen kategorisesti antautunut kaikille mahdollisille nautinnoille, mitä elämä on tuonut eteen. Suosittelen samaa myös teille!

    

Edelliset kuukausikoostehorinat täällä:

Paras tammikuu naismuistiin

Huuruinen helmikuu

Helpottava maaliskuu

Huhtikuu, ah!  

Toukokuun herätys

 

 

 

Kommentit

Raispuutto (Ei varmistettu)

Meikän tukka näyttää jostain syystä siltä kuin olisin värjännyt sen tietoisesti ns. ylioppilaslakiksi. EN OO.

Juliaihminen
Juliaihminen

Mujer, musta sä näytät tosi hyvältä tossa kuvassa! Ja niin näyttää Antin sormikin ;)

saarah
visual diary

Muutama asia:

Katoin heti et Raisa näyttää jotenkin TODELLA hotilta. Ei sillä ettet säkin näyttäisi. (Esim. just pohdiskelevassa lomakuvassa <3 ). 

Lomaa lomasta -termin opin jo viime kesänä ja se on huippua!

Afterwork without the work! Tätä alan käyttää. Sitähän mä just teen KOKO AJAN täällä :D

Juliaihminen
Juliaihminen

Lomaa lomasta -termi on ehdottomasti Ässän termi! :)

MARI L
Rakkautta & Mamarkiaa

Vinkki nyhtökauraan: Hakaniemen kauppahallin Keliapuodista saa! Seuraa vaikka facebookissa niin tiedät millon tulee täydennykset.. 

Niin ja ootapas, kun ne hiukset alkaa kasvaa takaisin.. Tsiisus minkä näköstä!

Samaa mieltä, after work without work täytyy päivittää sanavarastoon, mutta erityisesti toimintaan myös! 

Juliaihminen
Juliaihminen

Hei mahtavaa, mä alan seurata, koska mää haluuuun nyhtökauraa!!!

Oh god, pelottaa tuo hiustenkasvu, ne vauvahaituvat ja kaikki satunnaisesti päästä kasvavat töyhtöt. There will be blood.

Hei Beibi

Yääääääää tuo hiustenlähtö! Mulla on muutenkin niin ohuet huitulahiukset, ettei niistä ole kohta ehkä mitään jäljellä. Ja tosiaan, irtohiukset on ällöjä. Ohuet vaaleat irtohiukset on ihan superällöjä, koska niitä ei edes näe. Ne vaan tuntee jossain sormien välissä tai suupielessä ja näkee vauvan tutissa ja naamassa ja vaipassa jajaja...

Juliaihminen
Juliaihminen

Jep. Etenkin hiukset vauvan nivusissa tuntuu vaan niin väärältä!

Hei Beibi

No nimenomaan! Siitä tulee välittömästi sellainen olo, että on jotenkin epäonnistunut äitinä (taas).

alisha (Ei varmistettu)

http://www.prodiyideas.com/ DIY machine repair may appear like a good suggestion at 1st, but specialized repairs are actually your ideal bet. Maintain family safe and sound, avoid more appliance destruction, and probably even preserve major money if you call inside pros.
http://www.bestlawguide.com/ Seeking the best legislations of destination books inside sea of a huge number of different materials might be pretty difficult. There are generally many wonderful books created for different those with changing requires and selecting the best one can be be extremely confusing.
http://www.classiclawbook.com/ This is just about the best classics inside self support range. Napoleon Incline was a new forward thinker in a very time if your world ended up ravaged by simply war plus the great depressive disorder. If you happen to be thinking of an book with regards to self help containing lasted your test of your energy, this should be it.
http://www.classiclawhack.com/ Your persistent, mature along with enlightened leader will be the one whom assumes demand and recognizes what this means. By selected authority, some are getting to be mangers, and mange pertaining to better as well as for below average acceptance in the mundane.
http://www.laweditor.com/ Wikipedia is an important tool in a very tech-savvy authorized marketers' strategy. Web engineering like FEED from websites, wikis, boards, and other sorts of channels straight into feed-enabled websites create news about a legal professional or law practice.
http://www.prolawbook.com/ Do you wish to manage to attract into your health all the bucks and success that you want? You more than likely touched the end of this specific iceberg while using Law Involving Attraction. To acquire whatever you desire - simply obtain it along with gratefully get it.
http://www.toplawblog.com/ It is usually mind numbingly monotonous searching over the vast degrees of online authorized blogs. If you would like the most valuable ones which may have the ideal, most up-to-date information, you will find there's quick easy approach to finding these people.
http://www.toplawguide.com/ Women's surfaces - the most remarkable stuff has ever before invented by simply humanity. They are generally so functional that now it's possible to meet women in a top-notch not only for the dance floorboards, but also for the street and on the job.
http://www.dailyfinancemag.com/ I am a life threatening marketer and I would like to make the idea big. 5 Years later, I need to groom me into most significant guys throughout digital promoting a. okay. a. 'The Wolf'. I restlessly 'çrawl' the world wide web for wise marketing websites and ingest knowledge liberally.
http://www.maydayfinance.com/ People are generally looking pertaining to loans in way of chase vehicle finance individuals a requirement of repairing involving home or desire for home mortgage loan lending. These kinds of loan is exactly beneficial since here it is not necessary any equity and paperwork is usually not generally there for inadequate credit signature bank loans.
http://www.myfinancemag.com/ In our highly cut-throat business sector, subscribing for you to popular organization and financing magazines will be more important than ever. These buy and sell magazines may help you become updated while using current trends as part of your business area of interest.
http://www.myfinanceresources.com/ If you happen to be in debts, you might be considering seeking support. The nice thing about it is that you've a wide range of personal financing resources right close to hand. If your debt is a pile of cash to the credit card banks, these resources may help you get beyond debt.
http://www.thefinancely.com/ Financing a new semi truck for your local standard bank works great if you possibly could get the idea. Going on-line, however could expand your choices and in many cases increase your odds of getting a greater deal. Occasionally in could mean getting accredited or certainly not.
http://www.thefinanceresources.com/ Funding possibilities have customarily been a true barrier pertaining to small telecommunications companies. Major loans companies simply do not understand the telecom model of business, this also makes them unlikely to lend for many years.
http://www.thefinancialdeals.com/ Many of maybe you have heard whispers regarding the new govt initiative named the Natural Deal. Scouring the world wide web you can find lots involving pages linking on the Green Cope but little or no in detail information. The real reason for this can be, nobody knows the complete facts, particularly group will be the government themselves.
http://www.thefinancialtraining.com/ If you happen to be enrolled in a web based business Training Software then you want a financial plan as part of your business prepare. A organization plan can be tantamount for you to any profitable business as will be the financial prepare that fits it.
http://www.titansfinance.com/ Your wizards involving Wall Block undermine your promise involving America: the means to give service and collect riches equal in shape to the significance of that will service. The National system denies no person the to certainly succeed, but very easy promise a thing for nothing at all.
http://www.besthealthexpert.com/ The best health care insurance companies usually are not necessarily those that have the top premiums as well as the catchiest adverts. The ideal company in your case is one which offers your coverage you may need at an expense you have enough money.
http://www.coolhealthtutorial.com/ Men's manner nowadays features greatly improved from straightforward jeans along with shirts now come along with scarf and various apparels. New tendencies of manner have wonderful influence in men which in turn now compete on the fashion in the opposite girl or boy.
http://www.dailyhealthguru.com/ Daily vitamins are needed for optimum wellbeing. Don't always be fooled by cheap vitamins that will don't perhaps get absorbed in the body. See precisely what pharmaceutical rank vitamins are generally and how to get them. Vitamins and minerals are certainly not created identical.
http://www.ehealthtutorial.com/ Why are generally health training more important nowadays in comparison with other careers? Nursing and also other medical similar care courses are actually given stress among various other professions as a result of demand plus the intricacy involving work.
http://www.fitnessacademic.com/ If you glance at the post-secondary institution as being a new traditions, you could apply a similar principles as if you are touring a brand-new country. In case you honor along with respect your customs in the institution, in case you don't personally believe them, you will probably be acknowledged and successful as part of your environment.
http://www.consultingfitness.com/ A conditioning consultation allows you identify conditioning strength along with weaknesses. This is to be able to understand your current option in direction of your conditioning goal. On this page, you'll uncover important steps about how fitness assessment works.
http://www.healthclasic.com/ Insomnia might be exhausting. Sleep is something many people take pertaining to granted. Nevertheless, when many of us cannot snooze, this will surely have consequences in everything in your lives, from each of our performance in the office to our health and wellbeing, and perhaps our bodyweight.
http://www.localhealthedition.com/ The prevalence of countless serious health care problems can be increasing inside U. Ersus. population. A number of are unhealthy weight, diabetes along with hypertension, as well as addiction to prescriptions. Individually doctors still find it challenging to generate significant alterations to these kind of challenges.
http://www.oneshothealth.com/ The price tag on health insurance plan in California could possibly be going way up, but prophylactic care seemingly covered inside new strategies. If your current old prepare doesn't present you with free encouraged preventive solutions, see what the modern plans are able to do for anyone.
http://www.prohealthcafe.com/ Coffee is perhaps the most loved drinks in numerous countries in the world. A lot of people cannot think about their morning and not using a cup on this aromatic ingest. According for you to statistics 50 % of grownups throughout USA ingest this cocktail on day-to-day basis.
http://www.retrohealthguide.com/ A peek down your games in Nintendo's Sport boy Improve will show you, that your puzzle type is over adequately manifested. Sadly your list can be riddled using weak the necessary licenses and throwaway finances farces. The quantity of games worth your awareness today is fixed to at most a few titles.
http://www.thehealthchamp.com/ It can be time to acquire out for a farmers market segments as summer is upon people! That implies nature can provide us again with a new cornucopia involving different all types of berries. All these kind of deep along with rich shaded berries are generally little powerhouses involving nutrition.
http://www.thehealthedition.com/ Permanent facial foundation or plastic tattoos is usually a wonderful splendor alternative for the people suffering via illness, harm or hypersensitivity to regular makeup. Gain confidence despite medical troubles and learn a whole new way to take a look your ideal!

Kommentoi