Kirje itseltäni 19 vuoden takaa

Juliaihminen

Mulla on ollut niin jäinen kolmenkympin kriisi, että olen vähän niin kuin unohtanut, että mä ihan todellakin täytän juhlavat 30 vuotta.

Tämä on nimittäin takaraja siihen, että saan avata kirjeen, jonka olen kirjoittanut itselleni 10-vuotiaana. Mä olen hillonnut tätä kirjettä kuoressaan päiväkirjani välissä 19 vuotta, koska sen on saanut avata sitten "kun olen aikuinen". Tähän mennessä ei ole tuntunut hirveän aikuiselta. Onneksi siinä oli toinenkin reunaehto: kirje on kirjoitettu "20 - 30-vuotiaalle Julialle".

Aika on tullut.

Kirje on kirjoitettu 31.5.1998, eli 19 vuotta sitten. Avasin sen vähän jännittyneenä, koska ajattelin (jollain sairaalla tavalla), että se paljastaisi, miten syvällinen ja hieno ihminen olen ollut jo 10-vuotiaana. (Saa sitä aina toivoa!)

No, en ollut kauhean syvällinen tai mikään lapsinero selvästikään. Mutta onneksi en mikään pikkuvanha näsäviisastelijakaan! Kopioin sen nyt tähän, sensuroimatta mitään. (Vaikka vähän teki mieli ottaa tuolta jotain pois.)

 

"31.5.1998

Rakkahin 20 - 30-vuotias!

Oletko jo opettaja? Onko sinulla lapsia? Pidätkö vielä päiväkirjaa? Oletko lukenut vanhoja päiväkirjojasi? Minä olen nyt 10 v ja tasan 11 kk. Tykkään tällä hetkellä Villestä. Sinä tiedät varmaan paljon enemmän maailmasta. Katsoin ohjelman, jossa maija-intiaanit ennustivat, että maailmanloppu tulee vuonna 2017. Pitiköhän se paikkansa? Minä olen pussannut Villeä suulle. Onko Katarina K. vielä paras kaverini? Onko kukaan isovanhemmistani kuollut? Milloin Spice Girls eroaa? Oletko maistanut tupakkaa? Pidätkö tonttukerhoa? Minä pidän noitapiiriä Isan ja Sofian kanssa. Muista, ettet ikinä rupea polttamaan tupakkia!!! Jos tämän lupauksen petät kuolkoon minä keuhkosyöpään! Oletko ollut jo huppelissa? Harrastatko vielä partiota/näytelmäkerhoa? Olenko minä hupsu? Minun melestä maailman kaunein tytön nimi on Mikaela ja pojan Mikael. Tyttöjen nimiä ovat myös Milla, Katarina ja Aleksandra. Onko sinulla jo tsihuahua? Tai minipossu? Oletko jo opettaja? 

Toivottavasti sinulla menee asiat erittäin hyvin. Minulla on kesäloma edessä! Jes!!!"

 

Okei. Ilmeisesti suunnitelmissa on ollut tuo opettajuus, kun sillä on pitänyt sekä aloittaa että lopettaa kirje (no, pedagogisesti toistohan on tärkeä työkalu). Tosin en mä kyllä ole opettaja vieläkään. Onneksi voin sanoa, että mä tiedän ainakin vähän enemmän maailmasta kuin 10-vuotiaana, mutta en ehkä tarpeeksi paljon.

Ikävä kyllä kaksi mun tuolloin elossa olevista neljästä isovanhemmistani on kuollut.

Miksiköhän spekutin niin kovasti Spaissareiden eroa? (Think big!) Itse asiassahan jo tuon vuoden marraskuussa Geri lähti yhtyeestä ja särki mun ja miljoonan muun syömen.

Katarina K on edelleen yksi mun parhaita ystäviä, mutta Ville ei ole ollut kuvioissa enää noin 15 vuoteen. Tai ei se silloinkaan mitenkään "kuvioissa" ollut, paitsi jos pullonpyöritys lasketaan kuvioksi.

Ei ole tsihuahuaa, eikä minipossua (kiitos ja ylistys!). En pidä enää tonttukerhoa (en jaksa edes alkaa selittää tätä) enkä pahemmin myöskään noitapiiriä Sofian (pikkusiskoni) tai Isan kanssa. En myöskään harrasta partiota tai näytelmäkerhoa, mutta harrastan kyllä huppelissa olemista! Vähän kyllä nihkeää tuollainen kuoleman toivottelu, mutta en mä onneksi polta tupakkia (?!). Hupsuhan mä olen edelleen.

Tota maya-juttua mietin. Se maailmanloppuhan ennustettiin oikeasti vuodelle 2012 eikä vuodelle 2017. Oliko 10-vuotiaalla Julialla sitten kuitenkin jotain salattua, syvällistä tietoa..?

 

Oli miten oli. Minähän sitten vastasin tähän kirjeeseen, ja kirjoitin samalla itselleni kirjeen, jonka saan avata aikuisena, eli sitten kun olen yli 40-vuotias. Kattellaan.

 

Oletteko kirjoitelleet itsellenne kirjeitä?

 

 

Kuvassa: Tämän kuoren sisällä kirje oli. Huomatkaa myös mun tyylikäs nimmarini tuohon aikaan.

 

Lue myös:

Kolmenkympin kriisi iski lujaa

 

 

 

JULIAIHMINEN FACEBOOKISSA // JULIAIHMINEN INSTAGRAMISSA // JULIAIHMINEN YOUTUBESSA // JULIAIHMINEN BLOGLOVINISSA

   

Kommentit

dotsdotsjonna
Polka dots

PARASTA! Mä saan avata oman kirjeeni (kirjoitettu 14-vuotiaana) 31.8.2019. Muistaakseni päivämäärä tuli siitä, että halusin olla "oikeasti aika vanha" :D

 

Juliaihminen
Juliaihminen

Just näin, silloinhan sitä ollaan jo VANHOJA KANTTUROITA. :D

Mahdoton Nainen

Ei hitto, pitäisköhän itsekin ryhtyä kirjeen kirjoittajaksi... Tosin mulla 40 lähestyy jo niin kovaa vauhtia, et pitää varmaan kirjoittaa viiskymppiselle itselleni :D

Juliaihminen
Juliaihminen

Joojoo, kirjettä kehiin vain kuule. Aikuiselle naiselle! (Joskin mun mielestä semmonen Paula Koivuniemi -akuinen nainen on ehkä enemmän semmonen 70-vuotias).

Nerokasta, että kirje koostuu kysymyksistä.

Kovana spaissari-fanina takerruin tuohon spaissareiden hajoamiskyssäriin ja nehän on eronnu just tuolloin toukokuussa. Piti oikein tarkistaa (lähde: Wikipedia), niin nimenomaan tuona kyseisenä 31.5.1998 Geri on ilmoittanut jättävänsä bändin. Eli joko a) Sulla on ollut jotain aivan kreisejä meedion kykyjä ja sää oot oikeesti TUNTENUT Gerin lähdön tai b) oot juuri kuullut uutisen ja oot pohtinut, johtaako tämä koko bändin eroon.

Juliaihminen
Juliaihminen

Eiku mitä fakkia?! Mä luulin googlanneeni, että se oli marraskuuta, mutta nyt googlasin uudestaan ja sää oot ihan oikeassa :D

No mutta niinhän sen on täytynyt sitten olla, että tuo on ollut mielen päällä, ja olen spekuttanut, että MIHIN TÄMÄ KAIKKI JOHTAA. Ilmankos, koska en varmaan ennen tuota päivämäärää olisi lainkaan ajatellut, että Spice Girls IKINÄ eroaa. :D

Merkityksellistä ja ajankohtaista pohdintaa siis jo tuolloin. <3 Joo, silloin luuli, että Spice Girls on ikuista. Eikös Suomen keikka jäänyt niiden viimeiseks? Podin pitkään syyllisyyttä ja häpeää, kun olin varma, että Suomi oli ollut Gerille se viimeinen pisara. Ilman Suomea ne olis ehkä vieläkin yhdessä. 

Juliaihminen
Juliaihminen

Hahahah, joo! Mä olin tosiaan just inan verran liian nuori, että olisin päässyt tuolle keikalle. Ei hitto jos olisi tiennyt, että tämä on niiden vika, niin olisi vaikka KARANNUT sinne.

meemetin (Ei varmistettu)

Ei vitsiläinen mä toivon, että tää blogi (tahi vastaava mediatsydeemi) on olemassa vielä kymmenen vuoden päästä! Koska, mua ainakin jäi nyt kutkuttamaan, että mitä sä sinne uuteen kirjeeseen kirjotit! Eli, odotan että täytät 40!

Juliaihminen
Juliaihminen

Hihii! Aika kuluu koko ajan nopeammin, eli eiköhän se NELKKENT ole lasissa ihan just. :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Itsekin avasin tällaisen kirjeen vuosia sitten ja muistan siitä sen, että kovasti mietin onko siistiä siemailla hienoja drinkkejä baareissa ja teenkö sitä usein.. Muut kyssärit oli kliseisempää kamaa.

Lemmi

Ehkä paras kirje ikinä! Tästä inspiroituneena kirjoitan itselleni pari kirjettä tulevaisuuteen, parastahan olisi jos posti toisi ne vaikkapa viiden ja kymmenen vuoden päästä. :D

Juliaihminen
Juliaihminen

Suosittelen! Memory Lanella käveleminen on ihan parasta :D

Mullakin oli yhtä näyttävä nimmari noihin aikoihin! Pitäsköhän palata takas tohon tyyliin. Mietin vaan et miten esim. pankissa suhtauduttaisiin jos i-kirjaimen pisteet korvaiskin sydämillä ja nimmarinsa alle vetäis tommosen kiekurahuutomerkin... :D

smagardi
astu harhaan

Meillä oli yläasteella koulutehtävänä kirjoittaa itselleen kirje, jonka sitten saisi lukea kun täyttää 20 vuotta. Annoin kyseisen kirjeen äidin suojeltavaksi ja sainkin sen sitten synttäripäivänä käsiini. Ei ollut kyllä mikään neron tuotos se yläasteaikainen kirje, eikä mullistanut parikymppisen smagardin elämää. :D

Hitto, kun ei tullut kirjoitettua sen luettuaan itselleen uutta kirjettä, jonka olisi saanut avata viime vuonna kun täytti 30.

Tiia Rantanen

"Kuolkoon minä keuhkosyöpään!"

Juliaihminen
Juliaihminen

Joku on lukenut vähän liikaa fantasiakirjallisuutta. Ja liian vähän esimerkiksi tuota suomen kielen kielioppia.

Kommentoi