Kiusallisuus äänimerkin jälkeen

puhelinvastaaja.jpg

puhelinvastaaja2.jpg

Kuten tiedätte, mulla on tapana syyllistyä elektronisten vempaimien takia. Yksi ehdottomasti suurin syyllisyyden aiheuttaja on puhelinvastaaja. Aina kun kännykkään on saapunut tekstari, jossa kerrotaan, että vastaajassa on yksi viesti, mua alkaa hermostuttaa. Onneksi tätä tapahtuu verrattain harvoin.

Oikeastaan kukaan muu ei enää jätä viestejä kuin mun isoäiti, pappa ja isä. Eniten viestejä tulee isältä. Ne menevät aina näin (kepeällä, ystävällisellä äänellä): ”Täällä isä. Yritin soitella, soittele vaikka kun ehdit.” 

Mutta sielussani mä tiedän, että se äänen kepeys on valheellista. Oikeasti puhelinvastaajaviesti on silkka syytös. Miksi et vastaa puhelimeen? Täällä minä, sinut kasvattanut ja sinua pyyteettömästi rakastanut isäsi, haluaisin edes muutaman sanan kuulumisiksi vaihtaa, mutta sinä se et vastaa. Et sen vertaa arvosta perhettäsi. Oletko hylännyt minut ja koko sukusi? Emmekö merkitse sinulle enää mitään?!

Mulla on työpaikan puhelin, ja ilmeisesti siinä ei saa puhelinvastaajaa pois päältä. Siksi tämä kauhu vain jatkuu ja jatkuu. Välillä jätän nämä syyttelyviestit jopa kuuntelematta, sillä tiedän niiden sisällön. 

Enkä muuten ole ainoa. Jenkeissä nuorisolaiset eivät enää myöskään kuuntele puhelinvastaajaviestejä. Eikä kuulemma Suomessakaan. Jubailin aiheesta Elisan puhelinliittymien liiketoimintajohtaja Jan Virkin kanssa ja hän sanoi, että tässä on sukupolviero: nuorisolaiset ajattelevat, että mikäli soittajalla on tärkeää asiaa, hän ilmoittaa sen vaikkapa tekstiviestillä tai sosiaalisen median kautta. Se on normaalia kanssakäymistä.

 

Jätättekö te puhelinvastaajaviestejä?

 

 

Lue myös:

Mikroaaltouuni, lopeta äidin syyllistäminen

 

Kuvassa: Ostin kauniin TOKYO:n kalenterin vuodeksi 2017, olen ehdottomasti paperikalenteri-ihmisiä

 

 

Kommentit (6)
 1. Hahaa! Tuli elävästi mieleen eräs exä, joka jätti pitkiä vastaajaviestejä 😀 Asuttiin eri kaupungeissa ja joskus laskuhumalassa baarista poistuessaan se koki tärkeäksi avata sanallisen arkkunsa ja kertoa kaikki mahdolliset tunteensa. Yleensä nää viestit oli ensin analyyttisiä ja päättyi sit rakkaudentunnustuksiin, mut jotenkin mua silti ärsytti ne suunnattomasti 😀 😀 Niinkun et voitko mielummin soittaa etkä jaaritella näitä monologeja sinne vastaajaan. 

  Mun äiti kans jättää joskus noita ”Soitin, mutta et vastannut” -viestejä. Tulee sama olo kun sulle 😀

 2. vastaajassayksiviesti
  27.1.2017, 09:34

  Puhelinvastaajat ei oo yhtään mun juttu. Ahdistavia moiset. Joissain jenkkisarjoissa kuten Sinkkuelämää tai Gilmoren tytöt puhelinvastaajat oli aina tulvillaan viestejä. Sitten ne henkilöt joutui aina kuunteleen liudan viestejä kun palasivat kotiin…jotenkin aina ärsytti se. Etenkin Gilmoren tytöissä Emily tuli monta kertaa linjoja pitkin ja Lorelai ja Rory joutui kuuntelemaan kauheeta paasausta vain siksi, etteivät sattuneet olemaan kotona.

  Itse kun soitan ja jos linja hälyyttää niin kauan, että kuuluu jo vastaajan ensitavut, suljen viimeistään sillä hetkellä puhelimen. En koskaan jätä vastaajaviestejä. Mutta mikä ärsyttävintä, täällä (asun ulkomailla) tulee tekstiviesti puhelimeen, että vastaajassasi ei ole yhtään uutta viestiä!!212121″!! Siis joku soittaa, mutta ei jätä viestiä vastaajaan ja siitä tarvii erikseen operaattorin lähettää tekstari. *no shit sherlock* sitten niitä viestejä saa olla koko ajan poistelemassa.

  Ja mikäs on kommenttiboksin mielipide whatsapin ääniviesteistä? Uhka vai mahdollisuus? Jos saa näin kysyä…
  Musta niissä on jotain hyvääki, mutta myös paljon ärsyttävää. Koska monet jotka näitä viestejä jättelee, äänittää sellaista ajatuksenjuoksua, että sen itse viestin poimiminen sieltä seasta on hankalaa ja aikaavievää.
  Toinen erittäin jännä juttu, on whatsapissa reaaliajassa toisen kanssa ääniviestittely. Nauhoitetaan viesti, lähetetään, kuunnellaan vastaus, nauhoitetaan uusi viesti… ja molemmat osapuolet on koko ajan onlinessa!! Jos siis selvästi haluaa vain höpötellä, miksei soita vanhaa kunnon puhelua? reaaliaikaista ääniviestittelyä harrastaa erityisesti teini-ikäinen siskoni ystävineen. Eli onko tässä nyt se uuden ajan vastaajaviesti?

  1. Tota joo, meikä on sitten tälläinen ääniviestityyppi. Olen 24. (En tykkää vastaajasta ollenkaan, töissä oli aina ihan syvältä joutua kuuntelemaan edellisen illan vastaajaviestejä, koska kaikki suunnilleen huusivat että miksette ole toimistoaikojen ulkopuolella auki… Puistatus.)

   Olen kokenut ääniviestit kivoiksi silloin, kun ei ole aikaa  puhua tuntikausia puhelimessa tekemättä mitään muuta, tai kun toinen meistä on ulkomailla (mikä saattaa olla useita kuukausia putkeen). Ääniviesteillä voi jutella kuin olisi samassa huoneessa tai puhelimen päässä, mutta saa vähän ajatteluaikaa viestien välissä, ja voi vaikka käydä vessassa tai syömässä välissä, ja jatkaa siitä mihin jäi. Sitten kun toinen palaa sieltä maailmalta, niin ei tunnu juuri ollenkaan siltä, että olisi ollut erossa (:

   Ovat näppäriä myös tietyissä työtilanteissa – kiireessä ääniviestin puhuminen on paljon nopeampaa kuin tekstarin näppäily!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *