Kolme herkullista leipää täytteineen

Juliaihminen

Joululoman aluksi äbä ja Juha kutsuivat naapurinsa kylään, jotta ne pääsisivät tutustumaan meidän lapsosiin kunnolla (koska kyllähän nyt äidin naapureiden on syytä tuntea Alppu!). Ilta oli mainio: Alppu teki rakenteli legotorneja ja kääntyi tasaisin väliajoin meidän puoleen olettaen, että yhdymme hänen itselleen suunnattuihin aplodeihin. Nopeasti Alppu jäi koukkuun kannustukseen ja oletti, että hänelle taputetaan esimerkiksi jokaisen syödyn iltapuurolusikallisen jälkeen. Ja taputuksia hän sai!

Äbä ja Juha tarjosivat herkullisia leipiä. Nämä olivat niin herkullisia ja käteviä, että merkitsin reseptit itselleni ylös, koska näitä voisi tarjota helposti astetta hienompina iltapalaleipinä vieraille. Ja saman tein voin jakaa reseptit teillekin!

Kasvisleivät:

Vaaleaa leipää ja margariinia

Tofua

Avokadoa

Kirsikkatomaattia

Mustapippuria

Herbamare-suolaa 

Basilikaa

Poroleivät:

Saaristolaisleipää

Levitteenä majoneesia, johon on lisätty wasabia ja dijon-sinappia

Kylmäsavuporoa

Päälle vähän persiljaa

Lohileivät:

Saaristolaisleipää

Levitteenä Viola-piparjuurijuustoa

Kylmäsavulohta

Tilliä

 

Nam!

 

Muita hyväksi havaittuja reseptejä:

Helppo punajuuririsotto

Rapeakuoriset sämpylät

 

JULIAIHMINEN FACEBOOKISSA

 

 

Kommentit

Suttastiina

Kauniisti rakennetut voileivät ovat tarjottava, jonka toivotan tervetulleeksi takaisin 80-luvulta!
Omissa ylioppioppilasjuhlissani (-82) tätini (kylmäkkö) ja hänen miehensä (keittiömestari) tekivät vierasjoukolle liukuhihnalla mitä herkullisimpia voileipiä, joita kelpasi kyllä katsellakin, niin kauniita ne olivat.

Juliaihminen
Juliaihminen

Ooo, kuulostaa hyviltä ylioppilaskemuilta! Voileivät ovat kyllä kasariruokaa parhaimmillaan! Niillä voi upgreidaa tavan iltapalahetken helposti.

Kommentoi