Kolme lasta, neljä naista

mökillä elokuussa.jpg

mökillä elokuussa2.jpg

Vietettiin elokuun viimeinen viikonloppu meidän mökillä Kakskerrassa Raisan, Mirjan ja Mannen sekä meidän lasten kanssa. Vieläkin jaksan ihastella sitä, miten tuonne Kakskertaan pääsee noin kolmassa tunnissa julkisilla, eli junalla ja Turun paikallisliikenteen bussilla. 

Nyt kun lapsemme ovat 2- ja 3-vuotiaita, ne ovat jo aivan mainiota seuraa toisilleen ja meille. Toki aina välillä piti taltuttaa joitain pieniä maailmaa musertavia erimielisyyksiä (”toi otti mun kalan”), ja viikonlopun lopuksi hylly, jonne laitetteiin kaikki ”jos ette osaa leikkiä sillä, niin minä otan sen teiltä kokonaan pois” -esineet oli melko täynnä. Koska kukapa nyt ei haluaisi leikkiä yksin sulkapallomailalla tai kumipallolla, ei niitä todellakaan kavereiden kanssa jaeta.

mökillä elokuussa3.jpg

mökillä elokuussa4.jpg

mökillä elokuussa5.jpg

Tehtiin luonollisesti satokausityydytys-ruokia, eli uunivihanneksia ja lohta. Lauantaina leivottiin sekä puolukkamustikkapiirakka että omenahyve. Täydellistä nautinnoille antautumista oli käsillä.

Lasten kanssa oli myös jotenkin kivutonta ja kepeää saunoa. Käytiin myös uimassa suht lämpimässä järvessä, ja Alpusta on kuoritunut tänä kesänä todellinen vesipeto. Nytkään se ei olisi halunnut lähteä ylös, vaikka huulet sinersivät.

mökillä elokuussa6.jpg

mökillä elokuussa7.jpg

mökillä elokuussa8.jpg

Lauantai-iltana vietettiin järvellä elotulien iltaa, mikä tarkoitti sitä, että vastarannalla paloi jylhä kokko ja illan mittaan ihmiset ampuivat raketteja. (Länsi-Suomessa tapahtuman nimi on ilmeisesti venetsialaiset.)

Molempina iltoina oltiin kyllä taas todella melkkiksiä, ja mentiin nukkumaan oikeastaan yhden aikuisten seurassa nautitun riesling-lasillisen jälkeen.

mökillä elokuussa9.jpg

 

mökillä elokuussa12.jpg

Joka kerta, kun teen tämän porukan kanssa minkä tahansa viikonloppu- tai arkiretken, päätän mielessäni, että näitä pitää tehdä aina vain lisää. On niin kivaa vain löllyä. Ja on meillä nyt taas suunnitteilla kaikenlaista. Seuraavaksi tarkoitus olisi mennä Kaurilan saunaan, mutta ilman lapsia, koska kyllä sitä välillä pitää saada olla ystävien kanssa ilman showta.

Tällaisista viikonlopuista tulee sellainen olo, että elämässä voi järjestää itse itselleen jatkuvasti kaikenlaista kivaa, niin että ei tässä nyt tarvitse odotella mitään ensi kesää. Yhtä lailla voi nauttia syksystä ja talvesta, kun eivät nämä ystävät minnekään talvihorrokseen katoa.

 

 

FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

 

 

 

 

Kommentit (18)
  1. Öööö miks mä opin vasta nyt sanan melkkis??? Käyttöön!

    1. Tervetuloa melkein keski-ikäisen ihmisen elämään <3

  2. Haluaisin, että mun elämässä ois enemmän tällaista. Mutta, ei kukaan jaksa (enkä usein itsekään) järjestää tai lähteä, kaikki selviytyvät yksin arjestaan omissa poteroissaan. 🙁

    1. Just noin käy vain niiiin helposti.

      Ja toisaalta, me kanssa puhuttiin, että mahtaisiko onnistua kahden lapsen kanssa.. (Toisaalta lohduttaudun sillä, että jos olisi kaksi lasta, niin lapsella olisi myös kaksi vanhempaa.)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *