Kolmen valituksen sääntö

Juliaihminen

Ulkona on kymmenen astetta pakkasta. Härregyyd!

Tästä tuli mieleen tapaus muutaman vuoden takaa. Asuttiin Tikin kanssa Punavuoressa ja oltiin lähdössä puolen kilsan päähän S-markettiin. Oli hirmu kylmä. Kun astuttiin ovesta kadulle, Tiki sanoi yllättäen: "Julia. Sä saat valittaa kylmyydestä kolme kertaa tämän matkan aikana."

Ensimmäinen valitus mun oli käytettävä heti. Mutta sitten pihi ja säästäväinen sieluni alkoi ajatella "jos käytän nyt heti toisen valituskerran, takaisintulomatkasta saattaa tulla tosi vaikea". Niinpä säästelin kylmästä mussuttamistani kuin pieni orava käpyään. Jokainen valittamatta otettu askel kohti kauppaa oli voitto, koska se tarkoitti säästöä!

Ostokset saatiin hoidettua ja kotimatkalla taisin sitten avautua pakkasesta kerran. Mutta kuinka ollakaan, en sitten koskaan käyttänyt edes sitä kolmatta valituskertaa!

Tämä oli Tikiltä nerokas keksintö. Sitä voi hyödyntää monessa muussakin tilanteessa: Lentokoneessa saa valittaa kolme kertaa, kuinka tylsää siellä istuminen on. Aamulla saa sanoa kolme kertaa, kuinka väsynyt on. Näin kenenkään ei tarvitse kuunnella jatkuvaa väninää ja lisäksi yksittäisellä valituksella on huomattavasti suurempi painoarvo.

Musta tuntuu, että tätä voisi hyödyntää vaikkapa lasten kanssa operoidessa. Itsehän olen vähän sellainen keskenkasvuinen lapsi, että sääntö toimii hyvin myös mun kohdalla.

 

Mistä asiasta teidän tekisi mieli tällä hetkellä valittaa kolme kertaa?

 

 

Lue myös:

Isälläkin pitää olla kurjaa

 

 

 

Kommentit

Ellumarei (Ei varmistettu)

Mä käytän tätä mun miehen kanssa, jos en jaksa kuunnella sen työjuttuja tai vaikka urheiluasiaa. Koska sehän nyt on selvää, että aina ei voi kiinnostaa, koska esim. pitsa on tärkeämpää.

Toimii superhyvin just tolleen, että loppuillaksi mä annan ukkelille kolme optiota (kyllä, meillä niistä puhutaan nimikkeillä optio...hah) puhua töistä. Samalla voi tyydyttää "ope-rillien" päähänlaittotarpeensa nostamalla sormea ylös, "AHAS! siinä meni yksi optio", ja tehdä koko tilanteesta pelin. Miehet ei voi vastustaa pelejä, joten voittaminen on niillä aina tavoitteena.

Mies tyydyttää pelihimon, minä saan keskittyä pitsahaaveiluun. Win-Win!

Juliaihminen
Juliaihminen

Todellakin! Tuossa pystyy hyödyntämään nykyajan trendiä: pelillisyyttä!

Toytoy (Ei varmistettu)

Mää NIIN otan tämän käyttöön. Itselleni. Kolme kertaa. Mieti tarkkaan, Toytoy.

Juliaihminen
Juliaihminen

Hahahah, sitä on aina välillä hyvä vähän puhutella itseään.

Kerrassaan mainio sääntö! Otan käyttöön!

Jesku (Ei varmistettu)

Musta mainio sääntö on myös, että ei voi valittaa kesällä kuumuudesta ja talvella kylmyydestä, vaan pitää valittaa kummasta valittaa!

Kommentoi