Kriitikon valinta: sunnuntai

kasvitieteellinen puutarha2.jpg

kasvitieteellinen puutarha3.jpg

kasvitieteellinen puutarha5.jpg

kasvitieteellinen puutarha6.jpg

kasvitieteellinen puutarha10.jpg

kasvitieteellinen puutarha11.jpg

kasvitieteellinen puutarha12.jpg

kasvitieteellinen puutarha14.jpg

kasvitieteellinen puutarha15.jpg

kasvitieteellinen puutarha16.jpg

kasvitieteellinen puutarha17.jpg

kasvitieteellinen puutarha.jpg

kasvitieteellinen puutarha9.jpg

kasvitieteellinen puutarha7.jpg

kasvitieteellinen puutarha4.jpg

kasvitieteellinen puutarha18.jpg

kasvitieteellinen puutarha19.jpg

Ensituntuma syyskuun ensimmäiseen sunnuntaihin oli lupaava. Se alkoi Raisan ja Mirjan tapaamisella Vallilan varikolla, josta siirryimme jälkikasvun kanssa Teurastamon pihan kautta Suvilahden Tiivistämölle. Halliin oli avattu juuri Epäinhimillisyyden museo, eli näyttely, jossa puhuttiin Ruandan kansanmurhasta ja torakoista. Näyttelyn jälkeen menimme viereiseen vegaaniravintolaan syömään linssikeittoa.

Kehumme: Mirjan ja Raisan kohtaaminen on aina voitto itsessään. 

Moitimme: Näyttely jäi melko hähmäiseksi. Jotain torakoita siellä oli heijastettuna seinille ja teksteinä tietosanakirjan sanaselityksiä (hieman turhan kliseistä). Näyttelyn tarkoitusperät eivät täysin auenneet meille. Sen sijaan museon ympärillä pyörivä seminaariohjelma keskusteluineen vaikutti kiinnostavalta.

Moitimme myös: Nostin ravintolassa Alpun syliini, ja hän tarrasi täysin yllättäen kiinni lautaseen ja kaatoi kuumat linssikeitot itsensä ja mun päälle. Onneksi saatiin nopeasti kaadettua vettä vauvan kädelle, joten vahingot jäivät pelästymisen tasolle. Vaihtovaatteetkin löytyivät, mutta fiilis tämän episodin jälkeen oli armottoman huono. Äitiydestä tässä kohdassa 4-.

Mutta myös kehumme: Koska paikalla oli Raisa ja Mirja, lohdutuspuhe oli taattua: ”Kaikille käy tuo kerran. Mulle toi kävi jäätelökipon kanssa.” ”Ja mulle vesilasin kanssa. Sitten sen oppii, että vauva on niin vikkelä.”

 

Letkeä sunnuntai jatkui hitaalla vaelluksella kohti Kumpulaa. Joukkoon oli liittynyt myös siskoni Sofia, tyylikkäänä kuten aina. Oli tarkoitus mennä viimein Limingantien Salakahvilaan, mutta ikävä kyllä se oli tältä kesältä jo sulkenut ovensa. Niinpä suuntasimme Kumpulan kasvitieteellisen museon kahvilaan, joka on aivan mielivaltaisen ihana paikka. Miljöö on täydellinen.

Kehumme: Keskustelua, jossa kaikki kertoivat vuoron perään väärinkäytöksistään ehtoollistarpeiden parissa. ”Mä kävin pienenä varastamassa sakastista vähän sitä öylättiä, kun se maistui niin hyvältä. Sitten tuli kuitenkin niin huono omatunto, että tunnustin sen isälle. Isän oli vaikea peitellä nauruaan, mutta kyllä se sanoi, että ei se Jeesuksen ruumis mikään välipala ole.” ”Mä taas olen juonut sitä Jeesuksen verta humalahakuisesti. Kerran kun oltiin yhdessä kirkon tapahtumassa ja olin siellä isosena, niin ne nuoret papit kertoi, että se maljaan jo kaadettu ylijäänyt viini pitää joko juoda tai heittää pois, ja sitten me juotiin se.”

Moitimme: –

Kehumme myös: Seuraan liittyi myös runsaasti ihailemamme Antti Berg. Muiden erinomaisten piirteidensä lisäksi hän on myös vauvakuiskaaja. Mirjan tyttö sai pikku kilarit ilmeisesti siitä, ettei hän saanut syödä hiekkaa. Antti otti tytön syliinsä ja kehotti: ”Anna tulla, kerro arjen sorrosta!” Ja voilà, 1-vuotias oli jälleen hyvällä tuulella pienen avautumisen jälkeen.

 

Illalla luovuimme vauvoista ja kävimme Arabianrannassa lenkillä, jossa puhuttiin enimmäkseen rahasta ja taloudenpidosta.

Kehumme: PPP-vauhti (pitää pystyä puhumaan) toimi koko 8,5 kilometrin ajan mainiosti. Oikeastaan koko lenkkeilytoimenpidettä ei huomannut, kun paasasimme niin antaumuksellisesti muun muassa lapsilisästä. (Lopputulos: ei ole mitään järkeä jakaa sitä vanhemmille, joiden yhteistulot ovat vaikkapa yli 10 000 euroa kuussa. Terveisiä Suomen hallitukselle.)

Moitimme: – 

 

Kaiken kaikkiaan annan syyskuun ensimmäiselle sunnuntaille arvosanaksi 9 1/2. Voimme suositella.

 

 

Kommentit (5)
 1. Jaiks, mun pikkuveljelle kävi tuo kippaamisepisodi äidin teeveden kanssa, kun pikkubroidi oli sylivauvaiässä. Tuloksena reiteen mittava ihonsiirto. Että teillähän kävi tosi hyvin tuossa, vois mennä paljon pahemminkin! 😀

  1. Oaaaaahhhh! Niiiin kammottava mielikuva. Voi sun veliraasua – ja ennen kaikkea äitiraasua!

   Okei. Tästä lähtien olen aivan älyttömän tarkka tuon pienen käpälöijän kanssa.

 2. Laskeskelin, että meillä on yhteistulot on nippa nappa yli 10 000 euroa kuussa, silloin siis kun ollaan molemmat töissä. Mutta kun kumpikin vuoronperään on perhevapailla ja tasavertaisen huonolla kotihoidontuella, lapsilisät tulevat ihan tarpeeseen. Toki lapsilisiä saa pitkälti perhevapaiden jälkeenkin.

  Mutta toisaalta, eikö lapsilisät ole alunperin tarkoitettu hyvittämään lapsiperheille lapsesta aiheutuvia kustannuksia, siis verrattuna lapsettomiin? Kyllä siihen lapseen rahaa menee, oli sitten pieni- tai keskituloinen perhe.

  1. Nojoo, taidat olla kyllä oikeassa. Tämä pohdinnon lopputulos oli seurausta siitä, kun aateltiin, että jos lapsilisän maksamisen perusteena on se, että se tekee ylemmän keskiluokan halukkaammaksi maksaa veroja, niin todellisuudessa ainakin omat veronmaksuhalut paranee sillä, että vaikka päiväkotien ryhmäkokoja pienennetään tms, eikä sillä, että saan valtiolta jonkun satasen kuussa. 

   Mutta se musta on kyllä vähän outoa, että miksi kaikki muut tuet on verotettavia paitsi lapsilisä. Koska silloinhan tämä just päätyy siihen tilanteeseen, että jollekulle skidille säästetään ne kaikki lapsilisät (ja toisille ei), ja näin ollen valtio on ikään kuin edesauttanut tätä ihmisten eriarvoistumista. Edelleen olen siis sitä mieltä, että kun kerran kaikki saavat lapsilisää, niin ehdottomasti sillä saa tehdä ihan mitä haluaa, vaikka just sijoittaa sen. Niin kuin vaikka itse, teen tällä hetkellä, joskaan en ihan koko lapsilisää. 

   1. Toisaalta, lapsilisä on niin pieni summa, että siitä ei ole varmastikaan kiinni se, säästävätkö keskituloiset vanhemmat lapselleen pesämunan vaiko ei. Toiset vanhemmat sijoittaisivat/säästäisivät lapselleen, vaikka lapsilisää ei olisi keksittykään.

    Siitä olen samaa mieltä, että lapsilisällä saa tehdä mitä haluaa. Meillä ”hyvistä” tuloista huolimatta lapsilisät menevät ihan yleiseen kassaan. Lapsi perii sitten meidät aikoinaan, jos on vielä jotain jäljellä.

    Itse en saanut mitään lapsilisäsijoituksia itselleni, vaan tilillä oli maailmalle lähtiessä ihan vaan itse tienatut kesätyörahat ja uusi duuni oli katseltava heti kohta opiskelujen alettua. Enkä ole mitenkään tästä katkera, kyllä se rahattomuus jossain määrin reipastaakin olemista. Tai no, olisiko sitä uskaltanut olla vähämmän järkevä ja opiskella jotain hauskempaa, jos tilillä olisi ollut hyvä pesämuna?

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *