Kulttuurikodin joulukalenteri (on ilmainen)

Juliaihminen

Varastin idean isosiskoltani Lotalta ja kutsun sitä nimellä Kulttuurikodin joulukalenteri. Lainasin siis kirjastosta 24 kirjaa ja luen joulukuussa joka aamu aina jouluaattoon saakka Alpulle yhden kirjan, eli näin avaamme luukun. Simppeli mutta hauska homma. Lotta sanoi, että viime vuonna hänen tyttärensä olivat olleet tästä ihan fiiliksissä.

(Okei, näissä kuvissa osa kirjoista on omiamme, sillä mun pitää käydä tekemässä vielä yksi kirjastonraidauskeikka. Haluaisin nimittäin vähän lisää jouluaiheisia kirjoja tähän kalenteriin.)

Okei, olen ostanut myös Partiolaisten joulukalenterin (siinä on hauska Itämeri-teema tänä vuonna), mutta se on ehkä enemmän itselleni kuin Alpulle. Saan sellaisen ihanan joulutunnelman, kun avaan niitä luukkuja.

Meillä on ollut muutamana vuotena käytössä myös itse täytettävä tulitikkujoulukalenteri (jonka siskoni Lotta on täyttänyt Alpulle, hän on Alpun kummi), mutta tänä jouluna vedetään tällä kirjasysteemillä.

Olen aivan eeppinen joulufiilistelijä. Glögi- ja piparikauden avasin lokakuussa, Last Christmasia aloin soittaa marraskuun alussa ja nyt olen laittanut jo koko asunnon täyteen joulukoristeita. Kynttilät vain palavat ja villasukat lämmittävät! Tämä syksy on ollut itselleni niin raskas ja pimeä, että olen tehnyt aivan kaikki mahdolliset toimenpiteet, jotta saisin vähän piristystä ja lohtua elämääni.

Jos joku pelkää, että teen tänä vuonna tänne blogiin joulukalenterin, niin lupaan, ettei sellaista ole tulossa. Omasta mielestäni täysin nerokkaat vuoden 2015 Hyvän mielen joulukalenteri ja vuoden 2016 Hauska fakta -joulukalenteri eivät koskaan oikein niittänyt suurta suosiota. Ihmiset haluavat joulukalenterinsa selvästi fyysisinä luukkuina, ei sähköisessä muodossa. Ymmärrän tämän!

 

Millaisia joulukalentereita teillä on?

 

Lue myös:

Kuinka joulunvihaajasta tuli joulunrakastaja

Itse askaroitu tulitikkujoulukalenteri

 

 

FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

 

 

Kommentit

Keskimmäiseni kanssa ollaan koko vuosi keräilty kirppareilta ja kaupoista kivoja pieniä juttuja esikoiseni kahdelle pienelle (ja osittain kolmelle; nuorimmainen juuri täytti vuoden). Pari viikkoa sitten paketoitiin ne kaikki samanlaisella kivalla paperilla ja kirjoitettiin pakettikortteihin pieni loru sisällön mukaan ja tietysti "luukun" numero. Paketeista löytyy kaikkea kivaa; Ryhmä Hau alushousut, säästöpossu-norsut, kivoja second hand vaatteita ja -kirjoja, Kindermunat, HopLop-liput, tauluksi kehystetty iso Muumi-kortti - joitakin mainitakseni (toivottavasti esikoiseni ei lue tätä; on yllätyksenä myös hänelle). Itselleni ja keskimmäiselleni paras on edessä (tehtiin sama viime vuonna): esikoiseni videoi aina pakettikorttien lukemisen ja pakettien avaamisen (joka tapahtuu tietysti vuorotellen) ja jakaa sitten videot meille; ah, ihania videoita (oli ainakin viime vuonna).
Tuskin maltan odottaa :).

Juliaihminen
Juliaihminen

Kuulostaa niin ihanalta, että tuohon on laitettu aikaa ja vaivaa. Pienetkin lapset kyllä huomaavat sellaisen <3

Riikka12345 (Ei varmistettu)

Ihana idea ja nappaan tuon heti myös itselle käyttöön. Tosin mulla on 11v poika, joten pitää vähän pohtia miten tämä hoidetaan. Ostin pojalle syksyllä synttärilahjaksi "Poika sinä olet" -kirjan ja se on jäänyt lukematta. Ehkä numeroin siitä 24 slottia ja luen sen joulukalenteri-omaisesti hänelle.

Juliaihminen
Juliaihminen

Olen huomannut tämän, että lapset ovat todella kriittisiä lukijoita. Jotkut kirjat uppoavat, toiset eivät yhtään, vaikka niissä olisi omasta mielestä kuinka ihana kuvitus ja moraalinen sanoma. Lässytys ei uppoa yhtään, ja draamassa pitää olla hyvä kaari ja yllättäviä käänteitä. Puiseva luennointi ei toimi alkuunkaan. Siksi monet tietokirjat tai hyvää sanomaa levittävät kirjat jäävät helposti lukematta.

piia_ (Ei varmistettu)

Tosi kiva kalenteri-idea! Viime jouluna lapsi sai löytää joka aamu kuusen juurelta pienen villasukan, jonka sisällä oli maissinaksu. 1-vuotiasta se ilahdutti kovasti, mut nyt voisi keksiä jotain muuta.

Yksi ihanimmista joulukirjoista on Mauri Kunnaksen 12 lahjaa joulupukille, jossa pikku Ville yrittää keksiä pukille yllätyksen joka päivä ennen aattoa. Mulla on ollut tapana lukea kirja lapsuudesta asti joka joulu, oma lapseni on halunnut lukenut sitä keväästä asti. Suosittelen!

Juliaihminen
Juliaihminen

Ihana joulukalenteri!

Ja toi kirja on vaan niiiiiiin ihana! Aivan mun lemppari lapsena. (Pääsin myös haastattelemaan Mauria kirjamessuilla, ja hänkin tykkäsi itse tuosta :)

Toinen kirja, jonka lukemista lapselle odotan kovasti, on Heinähattu ja Vilttitossu joulun jäljillä. Sen innoittamana vietiin aina mandariineja joulutontulle meidän puuvajaan joulun alla. Äiti kävi sitten ne sieltä keräämässä pois, eli siis TONTTU SÖI.

Laura/ Tässä kaupungissa tuulee aina (Ei varmistettu) http://tassakaupungissatuuleeaina.blogspot.fi

Ysiluokan pojat ovat viimeiset kolme viikkoa kärttäneet, milloin enkun tunnilla voidaan kuunnella (ja laulaa mukana...) Whamin Last Christmas ja viimeiset kolme viikkoa olen vastannut, että vasta joulukuussa. Saan allergisen reaktion jo niistä lokakuussa kauppoihin hiipivistä Juhlapöydän kohvehteista!

Joulukalenteri on sekin hankkimatta. Puhuttiin, että tänä vuonna ostetaan kuvakalenterit, jotka pojat saavat itse valita, mutta en yhtään tajunnut, että sitä pitäisi availla jo ensi viikolla. Pitääkin raivata tilaa kalenterinhakureissulle...

Vierailija (Ei varmistettu)

Jei, kirjakalenteri!! Kirjastotäti riemuitsee. :D

Oma kalenteri on niinkin kulttuuriton kuin Dacapo tai Pätkis joka aamu, päivän lukumäärän verran. Tiedän joo, siinä voipi olla kilo kavereineen karistettavaa tammikuussa, mut kun tän älyttömän idean sain 3 kuukauden karkittomalla syksyn kärvistellessä, ne luukut niin sanotusti katsotaan makeaan loppuun. :'D Palaan ehkä kertomaan mikä oli fyysinen lopputulema kalenterin JA lahjasuklaiden huvettua.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ai vitsi, mahtava idea! Eikä tule ostettua turhaa paskaa. Täydellistä!

Vierailija (Ei varmistettu)

Tavarakalentereissa ongelma on että krääsää tulee joka aamu (vaikka olisikin ihana itsetehty) ja sit on vielä jouluaatto ja lisää tavaraa. Ahistaa. Noh, elämä on ;) Meillä lapsi saa Lego-joulukalenterin, krääsää sekin mutta tuleepahan leikkeihin muiden tuhansien legopalikoiden joukkoon. Tuo kulttuurikodin kirjakalenteri on kyllä mahtava idea.

Paras joulukalenterini oli viime vuonna kun tyttö 5v. askarteli meille vanhemmille kalenterin (teippasi isolle kartongille pienten pahvilappujen taakse yllätykset, tarroja ja pikkuisia kuvia). Tää oli ihan mahtava juttu ja lupailipa lapsi, että tänäkin vuonna saadaan :)

miiruk (Ei varmistettu)

Ai meillä on myös kulttuurikalenteri, en tiennytkään! Lasten intohimo ja rakkain yhteishomma on pitkään/aina ollut lukeminen ja käärin kaikki vuoden jemmassa olleet 24 joulu- ja talviaiheista (miten niitä olikin niin monta?!) kirjaa juuri sanomalehtiin ylläreiksi. Kerroin tästä 4 ja 6-vuotiaille lapsille, joista 4-vuotias totesi "onpa tylsää." :D hehheh... TOIVON, että takana on se, että pelkäsi ettei saa perinteistä krääsäkalenteria (sai kuin saikin sitten hittosoikoon Hatchimals-kalenterin).

Kommentoi