Kulttuurikodin joulukalenteri (on ilmainen)

joulukalenteri kirjat.jpg

Varastin idean isosiskoltani Lotalta ja kutsun sitä nimellä Kulttuurikodin joulukalenteri. Lainasin siis kirjastosta 24 kirjaa ja luen joulukuussa joka aamu aina jouluaattoon saakka Alpulle yhden kirjan, eli näin avaamme luukun. Simppeli mutta hauska homma. Lotta sanoi, että viime vuonna hänen tyttärensä olivat olleet tästä ihan fiiliksissä.

(Okei, näissä kuvissa osa kirjoista on omiamme, sillä mun pitää käydä tekemässä vielä yksi kirjastonraidauskeikka. Haluaisin nimittäin vähän lisää jouluaiheisia kirjoja tähän kalenteriin.)

joulukalenteri kirjat2.jpg

Okei, olen ostanut myös Partiolaisten joulukalenterin (siinä on hauska Itämeri-teema tänä vuonna), mutta se on ehkä enemmän itselleni kuin Alpulle. Saan sellaisen ihanan joulutunnelman, kun avaan niitä luukkuja.

Meillä on ollut muutamana vuotena käytössä myös itse täytettävä tulitikkujoulukalenteri (jonka siskoni Lotta on täyttänyt Alpulle, hän on Alpun kummi), mutta tänä jouluna vedetään tällä kirjasysteemillä.

joulukalenteri kirjat3.jpg

Olen aivan eeppinen joulufiilistelijä. Glögi- ja piparikauden avasin lokakuussa, Last Christmasia aloin soittaa marraskuun alussa ja nyt olen laittanut jo koko asunnon täyteen joulukoristeita. Kynttilät vain palavat ja villasukat lämmittävät! Tämä syksy on ollut itselleni niin raskas ja pimeä, että olen tehnyt aivan kaikki mahdolliset toimenpiteet, jotta saisin vähän piristystä ja lohtua elämääni.

Jos joku pelkää, että teen tänä vuonna tänne blogiin joulukalenterin, niin lupaan, ettei sellaista ole tulossa. Omasta mielestäni täysin nerokkaat vuoden 2015 Hyvän mielen joulukalenteri ja vuoden 2016 Hauska fakta -joulukalenteri eivät koskaan oikein niittänyt suurta suosiota. Ihmiset haluavat joulukalenterinsa selvästi fyysisinä luukkuina, ei sähköisessä muodossa. Ymmärrän tämän!

 

Millaisia joulukalentereita teillä on?

 

Lue myös:

Kuinka joulunvihaajasta tuli joulunrakastaja

Itse askaroitu tulitikkujoulukalenteri

 

 

FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

 

 

Kommentit (11)
  1. Keskimmäiseni kanssa ollaan koko vuosi keräilty kirppareilta ja kaupoista kivoja pieniä juttuja esikoiseni kahdelle pienelle (ja osittain kolmelle; nuorimmainen juuri täytti vuoden). Pari viikkoa sitten paketoitiin ne kaikki samanlaisella kivalla paperilla ja kirjoitettiin pakettikortteihin pieni loru sisällön mukaan ja tietysti ”luukun” numero. Paketeista löytyy kaikkea kivaa; Ryhmä Hau alushousut, säästöpossu-norsut, kivoja second hand vaatteita ja -kirjoja, Kindermunat, HopLop-liput, tauluksi kehystetty iso Muumi-kortti – joitakin mainitakseni (toivottavasti esikoiseni ei lue tätä; on yllätyksenä myös hänelle). Itselleni ja keskimmäiselleni paras on edessä (tehtiin sama viime vuonna): esikoiseni videoi aina pakettikorttien lukemisen ja pakettien avaamisen (joka tapahtuu tietysti vuorotellen) ja jakaa sitten videot meille; ah, ihania videoita (oli ainakin viime vuonna).
    Tuskin maltan odottaa :).

    1. Kuulostaa niin ihanalta, että tuohon on laitettu aikaa ja vaivaa. Pienetkin lapset kyllä huomaavat sellaisen <3

  2. Ihana idea ja nappaan tuon heti myös itselle käyttöön. Tosin mulla on 11v poika, joten pitää vähän pohtia miten tämä hoidetaan. Ostin pojalle syksyllä synttärilahjaksi ”Poika sinä olet” -kirjan ja se on jäänyt lukematta. Ehkä numeroin siitä 24 slottia ja luen sen joulukalenteri-omaisesti hänelle.

    1. Olen huomannut tämän, että lapset ovat todella kriittisiä lukijoita. Jotkut kirjat uppoavat, toiset eivät yhtään, vaikka niissä olisi omasta mielestä kuinka ihana kuvitus ja moraalinen sanoma. Lässytys ei uppoa yhtään, ja draamassa pitää olla hyvä kaari ja yllättäviä käänteitä. Puiseva luennointi ei toimi alkuunkaan. Siksi monet tietokirjat tai hyvää sanomaa levittävät kirjat jäävät helposti lukematta.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *