Kun lapsi kiljuu bussissa, kaivan rusinat esiin

Kun lapsi alkaa riekkua ratikassa tai bussissa, tilanne saattaa äityä pahaksi. Tästä syystä olenkin alkanut kantaa mukananai hätävararusinapakkausta.

Nimittäin silloin, kun ihmispolo on väsynyt ja hänellä on ollut pitkä päivä, häntä saattaa alkaa kiukuttaa helposti. Ja kun oma tunnesäätely on vielä opetteluvaiheessa, känkkäränkkä saattaa purkautua yllättäen, ja viattomat kanssamatkustajat joutuvat sitten kärsimään tästä.

Niinpä olen päättänyt alkaa tarjota rusinoita tai muuta pientä evästä näille täti-ihmisille ja setämiehille, jotka ottavat asiakseen tiuskia pienten lasten vanhemmille. Ehkä verensokerin nostatus saa nämä aikuiset ihmiset järkiinsä.

Lue myös:

Helvettiin niiden vaunujen kanssa

Kommentit (13)
 1. Nyt 1,5 vuotta Espanjassa asuneena tuntuu tällä hetkellä käsittämättömältä, että tuntemattomat aikuiset kiukustuisivat lapsen itkusta. Tuntuu, että täällä lapset paikan ilo (julkiset, ravintolat ym). Toki täällä omat ongelmansa (kuten kaikkialla),mutta tämä asia on musta ihana! Ja yleisestikin tuntemattomien huomioiminen arjessa.

  1. Ah, olen kateellinen. Nyt on omalle kohdalle ja kaveripiirissä käynyt niin monia tällaisia tapauksia, joissa 50+ ihmiset ovat alkaneet rähjätä, kun bussissa matkaavasta lapsesta on kuulunut vähän kitinää. Se on siitäkin inhottavaa, että välillä pelkään tuntemattomien katseita, vaikka 95 % suhtautuu myönteisesti tai neutraalisti.

   Ja tämä on nimenomaan julkisten paikojen ongelma. Esim työpalsuissa taad vauvaan suhtaudutaan vain myönteisesti.

  2. Mulla on 3-vuotias lapsi ja asumme Pohjois-Helsingissä. Vähän aikaa sitten käytimme julkisia päivittäin, nykyään harvemmin. Kukaan ei ole koskaan ilkeillyt, nyrpeillyt eikä valittanut meille julkisissa. Edes ruuhka-aikaan tai lapsen kitistessä. Varmasti ongelma-aikuisia on, mutta ei niin paljon sentään.

   1. Tosi kiva, ettet ole saanut huonoa kohtelua osaksesi 🙂

    Ei kuitenkaan kannata vähätellä muiden kokemuksia, sillä vaikkei omalle kohdalle olisi sattunut jotain, ei tarkoita, etteikö ilmiötä olisi olemassa.

 2. Viime viikolla ilahduin, kun olin täpötäydessä ratikassa ja joku arviolta 60+ v. mies alkoi marmattaa kovaan ääneen vauvan itkusta ja kolmen nuoren naisen (arviolta 20+ v.) porukka ilmoitti hänelle reippaasti, että julkisissa liikennevälineissä elämän äänet kuuluu asiaan ja suu suppuun ja jos ei nappaa voi poistua ratikasta. Hyvä nuoret naiset!

  1. Ihanaa! Tuosta tuli minullekin tosi hyvä mieli <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *