Kun päivät sekoittuvat

Juliaihminen

Ai ai ai. Tässä tekee mieli vain maiskutella suutaan niin kuin joku omituisen kovaa ja kirjakielisesti puhuva Suomi-Filmin mustavalkoinen setämies heinänkorsi suussaan ja huudella, että kyllä se ihmiselo on kesällä onnen ja ilon täyttämää.

Kun Itä-Suomen mökkeilyt saatiin koettua, oli siirryttävä Varsinais-Suomeen mökkeilemään. Ne on mun huudsseja ne! Mä olen asunut lapsuuteni Turussa, saarella nimeltä Kaskerta. Mun mielestä Kakskerran tietäminen kuuluu tietenkin yleissivistykseen, ja ihmettelen aina, kun joku ei sitä tiedä ja naureskelee paikan nimeä. (Jopa Tom of Finlandin Toukon mökki sijaitsee Kakskerrassa.) Tosin mun mielestä yleissivistykseen kuuluu tietää myös se, että käinä tai gäinä tarkoittaa nuuskaa ja että täl pual jokke tarkoittaa sitä puolta Turkua, missä Turun tuomiokirkko sijaitsee.

Vaikka meidän vanha kotitalo on myyty, meillä on Kakskerrassa vielä Keskitaloksi kutsuttu vanha maatalo (latoineen, navettoineen ja saunoineen) sekä Kakskerran järven rannalla nököttävä Huvila (joksi rakennus on pompöösisti nimetty). Ja peltoa ja metsää poikineen, totta kai. Tästä syystä Tiki kutsuu mua usein tilallisten lapseksi ja itseään tilattomien lapseksi. Ilmeisesti hänen sielunsa elää yhä Pohjantähti-trilogian aikaisessa Suomessa, jossa kansa on jakautunut valkoisiin ja punaisiin.

Viikko oli täydellinen. Aamulla herätessämme siirrettiin tomumajamme Huvilan terassille ja elettiin kuin pellossa. Ruuat, kirjat, lelut, vaatteet, pyyhkeet ja vaipat vain lentelivät ympäriinsä. Väki vaihtui, linssikeittoa keitettiin ja mustikkaa poimittiin. Rapuja nostettiin järvestä ja punkkeja revittiin ihosta. Huussissa luettiin kymmenen vuotta vanhoja Hesareita (mikään ei ole muuttunut) ja päälle puettiin 30 vuotta vanhoja mökkivillapaitoja. Sauna lämmitettiin vähintään kerran päivässä. Huvilan pihassa vieraili iltaisin peura, kettu ja lepakko. (En olisi yllättynyt, vaikka Avaran luonnon Jarmo Heikkinen olisi ilmaantunut metsiköstä kertomaan, että Tässä näemme ketunpoikasen harjoittelemassa päästäisen metsästämistä.) Alppu paljastui todelliseksi mökkeilijäsieluksi, jäysti suuhunsa tungettuja mustikoita tyytyväisenä (muutama marja osui tuurilla ikenien väliin, osa nieltiin sellaisenaan, kävi ilmi myöhemmin).

Anna Erikssonin Kesä yhdessä soi joko kajareista tai päässä (aluksi Tikin mielestä kappale raiskasi hänen korviaan, lopuksi myös myös mun mielestä: "Kun aurinko paistaa, niin loistaa kuu" say whoot?!).

Meininki oli kaikin puolin maireaa, suoraan Suomi-Filmistä.

 

Kommentit

Jeba
Tuuliajolla

"... ja kaksi kiertolaista rakastuu..."

Olin unohtanut ton biisin olemassaolon!!!! :D

Juliaihminen
Juliaihminen

Sen musiikkivideo pyöri yhden kesän maikkarilla joskus ysärin lopussa, ja mun mielestä se oli silloin romanttisinta, mitä maailmanhistoriassa on koskaan sävelletty. :D

Jeba
Tuuliajolla

Ahahahahahahahha! :D

Taru Mari
Stuff About

Toi on just paras biisi. :D

Juliaihminen
Juliaihminen

Se on! 

Ainoa ongelma on se, että se saattaa jäädä soimaan päähän päiväkausiksi.

Sinkkis (Ei varmistettu) http://sinkkulaiffii.wordpress.com/

Ah, oon niin rakastunut sun blogiin.
Oot ehdottomasti sellanen uusi "blog crush".

Huvittavaa myös, että pelasin toissapäivänä jotain Valittujen palojen (!) muistin harjoittamispeliä
ja siinä yksi osio oli täydentää ikivihreiden kappaleiden sanoituksia.
Peli oli ilmeisesti suunnattu vähän vanhemmille ikäluokille, koska tiesin vain kaksi kappaletta viidestä ja
toinen oli juur tää Kesä yhdessä.
Ja se on kahden (!) päivän ajan soinu repeatilla mun päässä, eikä nyt taatusti häviä ihan heti.

Ja tuo kertsin pätkähän vain viittaa siihen, että ilman aurinkoa ei ole kuuta,
koska kuu näkyy siksi, että se heijastaa auringon valoa.
Oh how romantic <3 :D

Juliaihminen
Juliaihminen

Hahahahha! Nyt osui kyllä pilkka mun omaan nilkkaan! En tiennyt, että kuunnellakseen Anna Erikssonia olisi pitänyt olla vähän enemmän hereillä maantiedon tunneilla. Mutta tämä selittää kyllä paljon, tuntuu kuin iso mysteeri elämässä olisi vihdoin paljastettu. Kiitos!

Ja kiitos myös aivan mielettömän ihanasta kommentista, hykertelen sille koko loppu päivän.

Kommentoi