Kuralan korvapuustikatastrofi

kuralan kylämäki.jpg

kuralan kylämäki2.jpg

kuralan kylämäki3.jpg

kuralan kylämäki4.jpg

kuralan kylämäki5.jpg

kuralan kylämäki6.jpg

kuralan kylämäki7.jpg

kuralan kylämäki8.jpg

Yksi asia, mikä on saanut aivan liian vähän huomiota julkisessa keskustelussa on se, että kahvilat ovat alkaneet sooloilla korvapuustien kanssa. Tilanne on karannut kestämättömäksi.

Olin tuossa viime viikolla Turun Kuralan kylämäessä retkellä läheisteni kanssa. Protestanttisena suorittajana näytin viiden kuukauden ikäiselle lapselleni navetassa nököttävän seimen, lampaita ja jotain vanhoja paikkoja mitä lie. Pohjimmainen totuushan tällaisissa mestoissa on se, että sielu huutaa museokahvilaan pääsemistä. Matti Nykästä mukaillen: Korvapuustihan se on aina mielessä, mutta katsotaan se nähtävyys nyt ensin. 

Vihdoin sitten päästiin kahvilaan. Olin jo lapannut tarjottimelle kahvin ja korvapuustin. Viime hetkellä myyjä kuitenkin sanoi, että nämä ovat sitten sitruunakorvapuusteja. Herra mun vereni! parkaisin mielessäni, mutta tyynesti ladoin pihdeillä sitruunapuustin takaisin tarjottimelle ja otin takana olevalta lautaselta normaalin korvapuustin. Pöytään saapuessani kerroin tästä myös siskolleni, äidilleni ja kaikille niille, kenestä oikeasti välitän enkä halua heille tapahtuvan mitään pahaa, kuten sitruunakorvapuustin ottamista silloin, kun luulee ottavansa normaalin korvapuustin. Kiittivät mua vuolaasti.

Tämä oli mulle siksikin erityisen traumaattinen kokemus, että viime kesänä ei tapahtunut vain läheltä pitiä, vaan tapahtui pahin. Olin Jyväskylässä eräässä kahvilassa (en viitsi mainita nimeltä). Muhun meni joku demoni ja otin korvapuustin, jossa klassinen voikanelimöhnä oli korvattu mansikkahillolla. Todella kuvottavaa paskaa! Mansikkahillo on ihanaa, pulla on ihanaa, mutta yhdessä nämä muodostavat vastenmielisen leivoksen irvikuvan.

Kuten Mauno Koivosto tapaa sanoa: ”Jos se toimi, ei sitä pidä mennä kropeloima.”

 

ps. Suosittelen Kuralan kylämäkeä Turussa reissaaville lapsiperheille. Se on ilmainen ja luonnonläheinen paikka, ja kahvilassa saa syödä myös omia eväitä. Lauantaisin siellä paistetaan lettuja.

ps 2. Jos haluaa lukea lisää arvosteluja pullakahveista, kannattaa vierailla Pullakahvit-blogissa, jossa kirjoitetaan seikkaperäisiä arvioita aiheen tiimoilta. Pääsin vuodattamaan vieraskirjoittajana tämän karvaan kokemukseni myös sinne.

 

Kommentit (4)
  1. Söin kerran lakritsikorvapuusin koska muuta ei ollut. Never again.

    1. Ymmärrän tilanteen. Lakritsikorvapuusti on julmaa ihmisparkojen makeanhimon hyväksikäyttöä. 

  2. Eikääh!! Mihin tämä maailma on menossa – ensin Trump ja nyt sitruunakorvapuustit?! 

    T: Nimim. Kinuskimuikkuja, ahven-ananaskukkoa ja salmiakkigraavilohta odotellessa. (Jaa, miksi toi viimeinen kuulostaa jopa hyvältä?) 

    1. Sepä se. Turkin vallankaappausyritys, äärioikeiston nousu Euroopassa ja sitruunakorvapuusti. Elämme vaikeita aikoja sisko.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *