Kuukausi Thaimaassa: reittisuunnitelma

Juliaihminen

Kun luette tätä, minä olen jo onnellisesti (tai täysin lopen uupuneena ja tuhoon tuomittuna) Bangkokin Chinatownissa syömässä tuoreita hedelmiä ja katsomassa välkkyviä kiinankielisiä neonkylttejä.

Mä olen kuukkeloinut mielivaltaisella tarmolla erinäisiä blogeja, saitteja ja keskustelufoorumeita suunnitellessani tätä Thaimaan-kuukautta. Pakko sanoa, etten ole ollut kovinkaan tyytyväinen saamiini tietoihin. Aika sekavaa on ollut.

Niinpä teen jollekulle (vauvan kanssa) Thaimaan-matkasta haaveilevalle palveluksen ja yritän kertoa mahdollisimman informatiivisesti meidän suunnitelmista. Tässä pienessä Thaimaa-kuukausijuttusarjassa aion kertoa matkakohteet, matkan kokonaiskustannuksen (exelöin juuri hotellien hintoja), vauvan kanssa huomioon otettavat asiat ja sen semmoista.

Veikkaan, että suurimmalle osalle tämän blogin lukijoista tämä on turhaa shaibaa, mutta voitte skippailla nämä postaukset ja larpata kuin niitä ei olisi olemassakaan. (Siinä olisi muuten maailmankaikkeuden pitkäveteisin larppi: "Tässä larpissa kokoonnutaan metsään barbaariasut päällä ja bofferimiekat sojossa esittämään, että Juliaihminen-blogissa ei ole Thaimaa-postauksia.")

 

Reittisuunnitelma ja majoitukset

4.1.2017 Lento Helsingistä Bangkokiin

5.–6.1. Bangkokissa yö Hotel Royal Bangkok -hotellissa, Chinatownin alueella

6.1. Lento Bangkokista Chiang Maihin

6.–9.1. Yövytään Estia Chiangmai -hotellissa

9.–14.1. Vuokrataan auto ja lähdetään road tripille kuuluisaan Mae Hong Son Loopille.

9.–10.1. Mae Sariangissa yövytään Above the Sea -guesthousessa

10.–12.1. Mae Hong Sonissa yövytään Golden Pai Suite -resortissa

12.–14.1. Paissa yövytään Plernapai Boutique -hotellissa

14.–15.1. Tullaan takaisin Chiang Maihin ja yövyätään vanhassakaupungissa Si Phun Heritage Boutique B&B:ssä

Tässä vielä tuo Mae Hong Sonin luuppi:

15.1. Lennetään Phukettiin ja siitä otetaan paatti Koh Yao Noin saarelle

15.–20.1. Koh Yao Noilla yövytään Koh Yao Chukitin resortissa

20.–27.1. Otetaan paatti Krabille sieltä suunnataan Koh Lantan saarelle ja siellä yövytään Lanta Klong Nin resortissa

27.1. Lennetään Krabilta Bangkokiin.

27.–30.1. Bangkokissa yövytään Prince Palace hotellissa lähellä vanhaakaupunkia.

 Voi olla, että ilman vauvaa ei oltaisi varattu majapaikkoja etukäteen. Toisaalta ollaan reissussa just pahimpaan turistiaikaan eli tammikuussa, jotenka aika täyttä on ainakin noilla etelän saarilla. Hintatasoiltaan ollaan pyritty melko edullisiin mutta kuitenkin vauvan kanssa miellyttävän oloisiin paikkoihin, joissa on esimerkiksi uima-allas ja ilmastointi. Reissataan aika paljon kuukauden aikana, mutta pyrittiin kuitenkin siihen, että on tarpeeksi rento aikataulu ja aikaa lööbata. Suunnitelma oli aluksi ottaa yöjuna Bangkokista Chiang Maihin, mutta ikävä kyllä paikat oli myyty heti loppuun. Tuo reitti Bangkokista Chiang Maihin on kuulemma hirmu kaunis. Mietin vähän aikaa yöbussia, sillä Thaimaassa ne on tosi mukavia ja edullisia, mutta sitten vauvan kanssa tuo bussimatkailu tuntuu vähän hasardilta.  

Jos joku on ollut jossain näistä paikoista joskus, niin otan erittäin mielelläni vastaan hauskoja nähtävyys- tai ravintolavinkkejä! 

    

Kommentit

Kateellinen Chiang Mai -fani (Ei varmistettu)

Chiang Mai on mahtava paikka. Tosi hyvä ravintola on esimerkiksi kasvisravintola Aum, joka on keskeisellä paikalla iltamarkkinoiden lähellä (myös markkinoille suositus). Pääosin kyllä kaikki ravintolat ja kahvilat on kivoja ja niitä on paljon! Jos on aikaa, kannattaa ehdottomasti käydä Elephant Nature Parkissa, se on uskomattoman ihana paikka joka jää varmasti ikuisesti mieleen.

Todella lämmin suositus myös May Kaidee -kokkauskurssille! Kannattaa ehdottomasti mennä. Kurssi kestää joitakin tunteja, on tosi edullinen ja siellä oppii tekemään vaikka mitä autenttisia huippuhyviä ruokia jotka saa tietty itse pistellä poskeen. Varmasti voi ottaa vauvankin mukaan, meno on aika joustavaa. Kurssin pitäjä on tosi ihana. Jos on aikaa vaan yhteen vinkkiin, suosittelen tätä kurssia :) Tai ehkä sittenkin Elephant Nature Parkia? Ääh! Ai niin, ja kaikki hieronnat ja sellaiset on Chiang Maissa halpoja ja huippuhyviä! Hyvää reissua!

Juliaihminen
Juliaihminen

Terkkuja Chiang Maista! Olet oikeassa, tämä on aivan ihana paikka! Ihania vinkkejä, nyt katsotaan, mihin kaikkeen keretään, mutta kaikki mainitsemasi vaikuttaa kyllä iiihan superkivalta, kiitos parhaasta listasta!

Vierailija (Ei varmistettu)

Ooh, ihana suunnitelma! Lento on kyllä varmasti bussia iisimpi vaihtoehto, varsinkin kun vauva on vielä kotimaan ajassa. Ja fiksua varmasti varata ennakkoon, beben kanssa on ärsyttävä kiertää ovelta ovelle majapaikkaa hakemassa tms. Ainakin oman kokemuksen mukaan Thaimaassa on sen verran edullista ja joustavaa sekä asuminen että liikkuminen, että suunnitelmaa voi myös muuttaa kesken reissun ilman suuria kuluja.
Tuo pohjoisen kierros kuulostaa tosi kiinnostavalta. Oletteko miettineet, että auton vuokraamisen sijaan vuokraisitte auton ja kuskin aina majapaikkojen välille (resirtit varmasti pystyvät järjestämään)? Tuskin tulisi kovasti kalliimmaksi ja joku paikallinen tyyppi saisi duunia ja itse saisitte keskittyä maisemiin. Lisäksi Thaimaassa liikenne on melko hasardia ja paikallinen on todennäköisesti paljon turvallisempi kuski, kun tuntee liikennekulttuurin ym.

Ihanaa reissua joka tapauksessa, reissuraportteja ja kuvia odotellessa :)

Juliaihminen
Juliaihminen

Haa, tämäpä oli tosi hyvä idea! Me yritetään nyt kysellä vähän, että miten tuo onnaisi. Todellakin mieluummin oltaisiin vain kyytiläisiä kuin ajettaisiin tuolla teillä. Kiitos tuhannesti!

lb (Ei varmistettu)

Moi! Viime kesänä matkustin poikaystävän kanssa Bangkokista Singaporeen junalla. Oltiin 1. ilman vauvaa 2. minibudjetilla 3. oli off-season mutta ehkä voin jotain kuitenkin sanoa mikä saattais auttaa! Ärsytti todella kun ei oikeen mistään löytynyt tietoa esim. junamatkustamisesta Thaimaassa joten sympatiat on sun puolella.

Noista paikoista missä te tuutte käymään viivyttiin pidempään vaan Koh Lantalla. Tsekkasin teidän hotellin ja se sattu olemaan ihan lähellä sitä paikkaa missä me yövyttiin! Meidän hostelli/hotelli oli Marina hut guest house. Off-seasonin aikaan melkeen kaikki ravintolat oli tosin kiinni just tolla alueella ja vaan yks superkalliita (ok ei superkalliita mutta meille tuntu isolta summalta) thaikkuruokaopastuksia tarjoava ravintola oli auki (Roi-Thai ehkä?). Sinne ei kantsi mennä jos on muita vaihtoehtoja, ruoka oli kallista ja keskinkertaista. Ranta lähellä oli tosi kiva, käytiin kattomassa myös Long Beach joka ei mun mielestä ollu sen ihmeellisempi kun hotellin vieressä oleva biitsi. Käytiin myös mm. ihailemassa auringonlaskua saaren eteläpäässä (hieno!),vanhassa kaupungissa (cool!) ja ajettiin kuolemankin uhalla skootterilla (aivan täydellistä!). Koh Lanta oli kyllä meidän koko reissun kohokohta, toivottavasti viihdytte siellä :)

Juliaihminen
Juliaihminen

Ooo! Ihana kuulla, että Koh Lanta oli huippu. En malta odottaa, että päästään sinne. Toi on muuten hyvä pointti, että on tässä turrekauden aikana matkaamisessa se hyvä puoli, että kaikki on auki - muutenhan tätä ajankohtavalintaa vähän kiroaa, kun on kallista ja täyttä. 

Mmmm, auringonlasku rannalla houkuttaa!

Lauraus (Ei varmistettu)

Itsekin tässä (lyhyttä ja vauvatonta) Thaimaan matkaa suunnitellessani oon todella innoissani etenkin teidän kokemuksista Koh Yao Noilla ja Krabilla. Oma matkasuunnitelma sisältää vasta lennon Bangkokiin ja sieltä pois, ja tiukka taisto läntisten ja itäisten saarien kesken on käynnissä.

Koh Lantalla tuli vietettyä aikaa vuonna 2014, ja kyllä, se on ihana paikka! Iso saari, jolta löytyy varmasti toivottua tekemistä. Ikimuistoisimpia kokemuksia siellä olivat Lanta Animal Welfare:n pelastamien kulkukoirien lenkittäminen, melontaseikkailu mangrovemetsässä (saaren koillisosissa on paljon veneitä vuokraavia mestoja), auringonlaskut, ravintoloiden valot auringonlaskun jälkeen ja totta kai night-(ja day!)marketit. Kuuleman mukaan Lantalla sijaitseva Time fo Lime tarjoaa yhden Thaimaan parhaista (monessakin mielessä: tuotot menevät löytöeläinten hyväksi) kokkikursseista - itse nautiskelin heidän terassillaan vain erinomaisen mojiton. Saarta kiertämällä näkee todella erilaista Koh Lantaa kalastajakylistä turrekeskittymiin. Me seikkailtiin skootterin kanssa ympäri saarta, mikä oli tosi kätevää, mutta varmaan lavatakseillakin pääsee! Vaikka Koh Lanta oli ihana, on venematkan päässä _aivan_tajuttoman_upeita_saaria, joihin suosittelen tutustumaan, jos vaan riittää. Lantallakin on kyllä tekemistä vaikka useammaksi viikoksi!

Huippua loppureissua teille!

Juliaihminen
Juliaihminen

Aaaa! Sun kommentti sai mut niiiiin odottamaan tuonne etelään pääsemistä, kuulostaa upealta. Kiitos! Onneksi otettiin vaaville pelastusliivit, niin voidaan tehä retkiä lähisaariin.

Nyt "täytyy" vielä pari päivää nauttia pohjoisesta :)

Kovalik (Ei varmistettu) https://catmotors.net/routes/mae-hong-son-loop/

Really, I do not understand, why the riders lose so many POI. My points of interest on the Mae Hong Son loop is here - https://catmotors.net/routes/mae-hong-son-loop/

Kommentoi