Kysy minulta mitä vain!

Juliaihminen

Olen koko blogihistoriani miettinyt, että olisi hauska tehdä sellainen "kysy minulta mitä vain" -postaus, mutten ole edes harkinnut asiaa, koska ensinnäkin olen sellainen lörppähuuli, että kerron itsestäni kaiken kysymättäkin ja toiseksi, on hyvin mahdollista, että ihmiset eivät kysy yhtään mitään, ja sitten häpeä pieksee rintaa.

Nyt kuitenkin pyörsin päätökseni, koska ystäväni laittoi minulle niin mahtavan screen shotin Jodelista. Joku oli nimittäin mennyt juoruilemaan minusta!!! Olin ihan sairaan otettu, ja tämä lämmitti mun syöntäni monta päivää! Ja se juoru oli vielä niin sairaan hauska, että oikeastaan toivoisin, että se olisi totta. 

Kyse oli siis sellaisesta spekulaatiosta, että "Julia on voittanut television tietovisailussa rahaa, ja nyt hän sijoittaa niitä rahoja". 

Niin siistiä, että joku pitää minua niin fiksuna, että pärjäisin tv:n tietovisailussa! Olen siis tehnyt jotain oikein elämässäni. (Aloin oikein miettiä, mikä se visailu voisi olla, tyyliin Haluatko miljonääriksi tai Kymppitonni. Villinä korttina voisi olla myös 1990-luvun Onnenpyörä, ja sitten olisin jo silloin älykkäänä ihmisenä laittanut voittorahat poikimaan sijoituksiin, ja nyt minulle olisi kerääntynyt jo mieletön salkku!)

Tästä spekutuksesta innostuneena ajattelin, että ehkä joku haluaa kysyä jotain (mikä olisi tosi imartelevaa). Kesäloman aikana suunnitelmana on myös mietiskellä syksyn blogimeininkejä, eli tosi mielelläni kuulisin myös siitä, mistä asioista haluaisitte lukea postauksia tai postaussarjoja. 

 

Kysy minulta mitä vain tai ehdota jotain postausaihetta, josta voisi horinoida enemmänkin!

 

 

FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

 

 

Kommentit

No mää ny kysyn heti jottai, ettei mee ihan noloks tää homma! Mikä on sun pahin rahamoka? Entä lempi jäätelötötterömaku? Nonni, ny ei oo yhtään noloo enää!

Tosca
Tosca^2

Millaisista asioista et suostu tinkimään? Ja tarkoitan ennen kaikkea rahallisesti.

Juliaihminen
Juliaihminen

Upeeta, heti kokonaisten postausten arvoisia kysymyksiä!!! Eikä enää tarvitse edes hävetä! 

(Paitsi jäätelömausta ei ehkä saa revittyä kokonaista postausta, joten voin vastata jo tässä ja nyt, että kaikki semmonen, mikä sisältää suolaa. tyyliin suolakinuski tms.) Entä sinun lemppari? :)

Kniia (Ei varmistettu)

Ootko maistanut lidlin pakettijäätelöä maultaan suolainen kinuski tjsp. On muuten suolaista, mutta ah niiin hyvää! Tähän hätään netti ei tarjonnut tietoa nimestä/kuvasta, mutta tiedät maistaneesi jos. Jos et vielä niin kannattaa testata!

Äläs ny, tärkee aihe näin kesällä! Tötterökioskilla päädyn AINA siihen lapsuudeen lakritsiin, vaikka muuten ostelen (Ben&Jerrysin) makuja laidasta laitaan.  

EvaDo

Teetkö useinkin hutiostoksia? Jäätkö katumaan joskus pitkäksi ajaksi jotain ostoksia? Sanoit että ostat vaatteet seuraavaksi 5 vuodeksi niin käytätkö samaa periaatetta esim huonekaluissa tai muissa asioissa? Ärsyttääkö sinua kuluttajien tietynlainen käytösmallien ohjaaminen esim. digitalisoituminen? Minkä takia luulet naisia ei kiinnosta sijoittaminen (Lukijoille tiedoksi: sijoittamisala on hyvin miesvaltaista.)?

Ennaenna (Ei varmistettu)

Mitkä on sun paras ja paskin uraneuvo mitä oot saanu? Mitkä on ollu sun mielestä top 3 hetkeä uralla? Entä top 3 käänteentekevää tai muuten merkityksellistä hetkeä tai tapahtumaa? <3

Lellulei (Ei varmistettu)

Moikka! Kiinnostaisi kuulla postaus koskien sun suhdetta luonnon suojeluun, ympäristöystävällisyyteen ja eläinten oikeuksiin. Esimerkiksi lentäminen on ollut monessa blogissa esillä ja bloggaajat ovat perusteelleet miksi kokevat että lentäminen on ok ja miksi he lentävät, vaikka tiedostavat haitat. In a nutshell: kiinnostaisi kuulla mitkä on sun ympäristöarvot ja miten ne toteuvat sun elämässä konkreettisten esimerkkien kautta. Tykkään lukea näitä tiedostava tekstejä, kun niistä saa aina uusia näkökulmia omaan pohdintaan. Kivaa viikonloppua!

Juliaihminen
Juliaihminen

Ah, aivan superherkullinen aihe! Tästä olen paasannut niin paljon ystävieni kanssa, että pitää ehkä ulottaa paasaukset myös tänne blogin puolelle. Kiitos erinomaisesta postausaiheesta.

Olen aiemminkin heittänyt sinulle toiveen kirjoittaa omakohtaisista kokemuksistasi vanhempiesi erosta aikanaan. Aihe kiinnostaa itse kipeästi eronneena lasten juuri jo aikuistuttua.

Aihe saattaa olla liian henkilökohtainen, minkä ymmärrän täysin, jolloin skippaat tietysti.

emmms (Ei varmistettu)

Mua kiinnostaisi kuulla enemmän taustastasi. Mainitsit jossain postauksessa, että olet kasvanut hengellisessä yhteisössä. Miten koet, että se on vaikuttanut arvoihisi? Kuuluvatko perheenjäsenesi edelleen yhteisöön ja ovatko he olleet pahoillaan kun et itse ole siellä aktiivinen? Käytkö edelleen kirkossa/uskonnollisissa tapahtumissa? Tiedän, että tämä on tosi henkilökohtainen aihe, mutta tunnut olevan suht avoin asioistasi muutenkin niin tästä olisi kiinnostavaa lukea lisää.

Äbä (Ei varmistettu)

Olen Julian äiti ja kerron omasta puolestani jotakin tähän kysymykseen. Jätin itse hiukan ennen avioeroa sen hengellisen yhteisön, jossa lapset kasvoivat siihen asti. Se oli ja on osin edelleen patriarkaalinen, naispappeutta ja esim. homosekusaalisuutta kammoksuva Evankelinen herätysliike. Kun kerroin silloiselle parhaalle ystävälleni, että aion erota miehestäni ja 4 lapsen isästä, hän soitti erikseen minulle ja sanoi: ”Palaa Jeesuksen Kristuksen armoon. Ei mulla muuta.” Eikä minullakaan sen jälkeen ollut suurelle osalle siihenastisista ystävistäni paljon muuta. Sain kokea aika rankan tuomion erovalinnastani. Yhteisön jättäminen antoi tilaa hengittää. Maailma muuttui värilliseksi, kun se oli siihen asti ollut täysin mustavalkoinen. (Liityin noihin porukoihin teini-iässä.)

Kuulin Julialta vähän aikaa sitten, että tämä ero oli sikälikin hänelle rankka, että koska äidit yleensä pitävät yhteyksiä lapsiperheisiin ja minulta nuo yhteydet katkesivat, Julia menetti sen takia joitakin siihen asti tosi tärkeitä ystäviä. Hän tosin sitten myöhemmin sai uudestaan heihin yhteyden itse. Mutta elämämme muuttui noina vuosina radikaalisti ja uskon sen olleen Julialle rankkaa. Mutta selviäminen tuosta on tehnyt hänestä viisaan ja avarakatseisen ihmisen, jolla on ehkä ikäistään enemmän elämänkokemusta.

Olen nykyään ateisti mutta kunnioitan syvästi jokaisen uskovan uskoa ja jokaisen omaa elämänkatsomusta, kunhan siitä ei tee kynnyskysymystä tai ainoaa totuutta toisille. Peheemme lapsista osa kuuluu kirkkoon, joku ei. Julian isä on teologian tohtori ja pappi. Näiden elämänkatsomusten keskellä hän tekee omat valintansa ja kertokoon itse, mitä kaikkea se on tuonut mukanaan.

Arvostan vastaustasi/kommenttiasi suuresti!

LiinaP (Ei varmistettu)

Mua kiinnostaisi taas sellainen aloittelevan sijoittajan tietopaketti. Haluaisin sijoittaa osakkeisiin (parissa rahastossa on jo) mutten tiedä siitä tarpeeksi. Sanotaan että väh.500 eurolla kannattaa ostaa, mutta yhtäkö firmaa vai yhteensä. Kaipaisin esimerkkiä kuinka monta osaketta kerrallaan jne. Sijoittaminen for dummies siis :D

hannanna (Ei varmistettu)

Miten lapsen saaminen muutti sua? Mikä vanhemmuudessa on yllättänyt sut?

Rahkamuija (Ei varmistettu) https://rahkamuija.blogspot.com

Pari juttua tuli mieleen!
Juontaisitko mieluiten Kymppitonnia, Haluatko Miljonääriksiä vai Onnenpyörää?
Mikä on pohjoisin paikka Suomessa, missä olet käynyt?
Aiotko tänä vuonna mennä Tubeconiin?
Asioitko koskaan Lidlissä?
Oletko koskaan huolissasi, että lapsestasi tulee tuhlaajapoika?
Mikä on kaikkien aikojen paras urheiluhetkesi? (Oma tai jonkun muun!)
Taistelisitko mielummin yhtä hevosen kokosta ankkaa vastaan vai sataa ankan kokoista hevosta vastaan?
Jos BB-talosta tehtäisiin Suomen bloggaajat-edition, kuka voittaisi? Osallistuisitko itse?
Entäpä mihin tosi-tv-sarjaan voisit osallistua, jos BB-talo ei maistu?
Huonoin blogiyhteistyöehdotus?
Jos olisit nyrkkeilijä niin mikä biisi soisi kun astelisit rinkiin ja mikä olisi sun nyrkkeilijälempinimi?
Luetko koskaan Aku Ankkaa?
Kuinka vanhaksi aiot elää?

Vierailija (Ei varmistettu)

Kuinka suuri puskurirahasto on mielestäsi riittävä? Onko sinulla omat tilit esimerkiksi matkustelua, harrastuksia ja remontointia varten vai säästätkö tälläisiä varten yhdelle tilille? Minne haluaisit matkustaa seuraavaksi? Miten hemmottelet ja pidät huolta itsestäsi? Jos voittaisit tietokilpailussa 2000€, mitä tekisit rahoilla juuri nyt?

Vierailija (Ei varmistettu)

Loistoehdotuksia yllä! Minua on mietityttänyt viime aikoina tämä: Kuinka suhtautua omiin odotuksiinsa? Käytännössä kaikki pettymykset tulevat siitä, että on odottanut tai olettanut jotain (elämän käänteistä, toisesta ihmisestä, työasiasta, omasta käytöksestä, uudesta leffasta, you name it), ja se ei sitten menekään toivotusti. Et vaikuta erityisen pettyneeltä kovin moniin asioihin: kuinka siis pidät jalkasi maassa ja onnistut ottamaan vastaan sen mitä tulee? Tai vaihtoehtoisesti, kuinka käsittelet vastaasi tulevia pettymyksiä? Kiitos kivasta blogista. :)

Thufia
Hunting Acousmêtre

Jos voisit makaamalla vuoden halvaantuneena pelastaa saimaannorpan sukupuutolta, tekisitkö sen?

Elina E (Ei varmistettu)

Mitä olet joutunut uhraamaan ollaksesi siinä missä nyt olet? :)

Palleroinen (Ei varmistettu)

No sustahan on tullu mulle erityisesti lapsiperhe-elämän guru aina kun lapselleni on joku uusi vaihe tai mietin jotain kasvatusjuttua tms niin tuun ekaksi kattomaan onko Julia kirjottanu asiasta jotain. Tähän liittyen olis tosi kiva kuulla, miten ylläpidät parisuhdetta ja rakkaudentunnetta pikkulapsiaikana. Ootkin kyllä kirjoittanut kivasti teidän treffeistä ja puolisosi hyvistä puolista, mutta tästä lukisin mielelläni lisää.

Toinen juttu mikä kiinnostaa olis sellainen näin pysyt tyylikkäänä ja freesinä olematta kerskakuluttaja. Erityisesti vaateostosten suhteen mut myös esim sisustuksen. Oot kirjoittanut kirppareista ja harkituista vaateostoksista itselle ja lapselle. Kuvissa näytät aina tosi hyvin ja tilanteeseen sopivalla tavalla pukeutuneelta. Olis kiva saada vinkkejä siihen, millaisia hankintoja pitäis tehdä että ne kestäis aikaa paitsi laadullisesti eli ei hajoais mutta myös näyttäis (erityisesti omaan) silmään ajanmukaiselta. Jotenki ärsyttää ku usein blogeissa puhutaan esim luottoneuleista jotka ei oikeesti oo ollu käytössä ku ehkä kaks kuukautta tai siitä että vaikka joku kallis takki oli huippuhankinta koska se on nyt palvellut jo kolme talvea tms.

Risu (Ei varmistettu)

Mitä teidän perheessä "kulttuurikoti" käytännössä ja konkreettisesti tarkoittaa?
Olisiko sinulla hyviä ideoita miten tarjota lapselle kultturellia sivistystä minimibudjetilla?
Tai miten muuten tukea lapsen itsetuntoa, kun perheen taloudellinen tilanne on ja tulee olemaan tosi tiukka?

Tosi paljon kiinnostaa myös jo postaus pojan kasvattamisesta, joku sitä toivoi jossain aiemman postauksen kommenttilaatikossa ja toksinen maskuliinisuus siihen ainakin liittyi. Aiempi kommentoija muotili aiheen paremmin, toivottavasti saat kiinni mistä oli kysymys! :)

vauvajuttujen lukija (Ei varmistettu)

Lapsen nukkumis-ja syömisasiat kiinnostaa! Sulla on niin hyvä asenne ja näin pienemmän vauvan kanssa on mukava oppia muilta.. mikä on toiminut ja onnistunut teillä, mikä ei, minkä tekisit toisin.. jne.

Suppi (Ei varmistettu)

Mistä tulee (hmm ärsyttävähkö) "Äbä" nimitys??

Katsooko Alvar ikinä lastenohjelmia pädiltä / sun puhelimesta?

Häiritseekö Alvaria, kun teet matskua instaan? (Älä lopeta :))

Vierailija (Ei varmistettu)

Mua kiinnostaa myös lapsiin ja vanhemmuuteen liittyvät asiat! Yllä tulikin jo hyviä kysymyksiä ja kommentteja. Oot myös mun lapsiasiaguru!

Odottelen esikoista saapuvaksi lokakuussa ja mietin, olisiko sinulla suositella hyviä kirjoja vauvoihin, lapsiin, lapsuuteen, äitiyteen, vanhemmuuteen ja kasvatukseen liittyen.

Tässä lista kirjoista, jotka olen lukenut lyhyine kommentteineen (noudatan neuvoa, että lue nyt kun pystyt, koska jatkossa ei kuulemma ole aikaa):

Tom Hodgkinson: The idle parent (yksi lemppareistani, antoi paljon ajateltavaa! Tälläisiä pohdiskelevia ja omakohtaisia kirjoja lukisin mielelläni lisää)

Anu Silfverberg: Äitikortti (samat sanat kuin edelliseen)

Liisa Keltikangas-Järvinen: Temperamentti - ihmisen yksilöllisyys (avainkysymys: Miten hyvin lapsen temperamentti ja ympäristön vaatimukset ja odotukset sopivat yhteen, vai sopivatko ollenkaan? Auttoi myös tunnistamaan omia temperamenttipiirteitä)

Anna Keski-Rahkonen & Minna Nalbantoglu: Unihiekkaa etsimässä - Ratkaisuja vauvan ja taaperon unipulmiin (rakastan nukkumista ja priorisoin sen korkealle. Eniten vauva-ajassa pelottaa univaje. Tässä kirjassa oli hyviä vinkkejä ja varmasti palaan teoksen ääreen sitten kun asia on ajankohtainen)

Jonna / Palasia arjestani (Ei varmistettu) http://palasiaarjestani.fitfashion.fi

Mitkä on sun parhaat säästövinkit (se asioiden puolittaminen oli sika hyvä!) Olisiko muita?
Jos saisit nyt ylimääräistä 1000 euroa ja sun olisi pakko ostaa osakkeita, mitä ostaisit?
Mikä oli sun lapsuuden haaveammatti?
Jos joutuisit kouluttautumaan uudelleen, mikä sinusta tulisi?
Jos voisit muuttaa ihan mihin maahan vain, mihin muuttaisit ja miksi?
Mistä asiosta kinastelette miehesi kanssa eniten?
Mikä on teidän perheen lempiruoka? Entä lempiravintola?
Millä rahasummalla tulisit kuukaudessa toimeen?
Mitkä on kolme parasta elokuvaa ever?

Vierailija (Ei varmistettu)

Kärsitkö työssä merkityksien/arvojen ja taloudellisten juttujen välisistä ristiriidoista? Ts. millä moodilla teet ihan sellaisia massia tuottavia perussisältöjä (joita siis varmastikaan kaikki työsi, mutta epäilemättä isohko osa?), kun olet noin skarppi ja kunnianhimoinen? Eikö koskaan tule sellainen olo, että sielua hiukan himottaisi pelastaa maailmaa enemmän ja tuottaa vähän syvällisempää tietoa? Tämä siis sellainen kysymys, jota itse pohdin päivittäin omien töideni osalta, eikä mikään ilkeily!

Vierailija (Ei varmistettu)

Hmm, Julian duuneja seuranneena minulla on vaikutelma, että suuri osa hänen tekemistään jutuista käsittelee hänelle itselleen merkityksellisiä aiheita tai on kirjoitettu auttamaan/valistamaan jonkin ongelman kanssa painiskelevia kanssaihmisiä. Sopisiko tämä kysymys paremmin jollekin toiselle bloggaajalle?

Vierailija (Ei varmistettu)

Uskotko Jumalaan? Miksi tai miksi et? Mikä on vaikuttanut siihen, kuinka uskonnollinen olet tai et ole?

Emmaliinanen (Ei varmistettu)

Haluaisin kuulla sinun kasvatusperiaatteista. Vaikuttaa, ja olet itsekin sanonut, että olet rento äiti. Mitkä on ehdottomia asioita, mitä saa tehdä jne! Semmoiset päälinjat :D myös kiinnostaa kovasti se rentous vanhemmuudessa yleensä, miten se saavutetaan!

mariams (Ei varmistettu)

Mahtavia kysymyksiä! En malta odottaa sun vastauksia :D

-Mistä unelmoit tällä hetkellä?
-Paras juomapeli?
-Kuinka monessa eri maassa olet käynyt?
-Ketä/keitä ihailet?
-Mitä söit viimeisimmäksi?
-Elämäsi tähänastiset onnistumiset (top10) ja epäonnistumiset (top5, koska onnistumisia on satavarmasti tuplasti enemmän)?
-Ärsyttävin mainos ikinä? (Saa olla vanha/jo poistunut)
-Mistä olet saanut kaikkein huonointa asiakaspalvelua?

Ja vikana kiinnostaa, mikä on sun mielipide Trumpin ja Putinin meetingiin Helsingissä?

Kiva jos vastailet ja ihanaa lomaa! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Musta ois kiva kuulla, kuinka suhtaudut vastoinkäymisiin tai miten selviät niistä, mikä on oma keinosi. blogit noin yleensä ottaen ovat hyvin positiivispainotteista unelmahöttöä, mikä mielestäni onkin tosi jees, koska se voimaannuttaa tavallaan lukijaa ja tottakai muutenkin on hyvä keskittyä positiiviseen elämässä.

Silti just sen takia olisikin kiva lukea pieni pätkä siitä toisesta puolesta, eli jos/kun vastoinkäymisiä on ollut, mikä on sun tapa selviytyä niistä voittajaksi jollain aikajänteellä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiinnostaisi kuulla sun mielipiteitä ns. kutsumusammatteista, etenkin matalapalkkaisista. Olen itse lastentarhanopettaja ja kuukausipalkkani on juuri ja juuri 2400 euroa. Pidän työtäni erittäin tärkeänä ja olen kouluttautunut siihen täysin tietoisena sen matalasta palkkauksesta, eli seurannut kutsumustani. Tuntuu, että tästä johtuen en saisi olla surullinen ja pettynyt pienestä palkastani tai olla sitä mieltä, että se ei vastaa työn vaativuutta. Monen mielestä kun siitä saa syyttää vain itseään ja "ammatinvalintakysymys". Eli ikään kuin pitäisi jo uran alussa luovuttaa toivo sen suhteen, että oma palkka ikinä nousisi. Surettaa myös se, että osa ammattiin todella hyvin sopivista henkilöistä valitsee toisen alan palkan takia.
Ja hei oonko ymmärtänyt oikein, että oot viettänyt lapsuutesi saaristossa? Tästä olisi myös kiva kuulla kokemuksia, kun juurikin pienestä palkasta johtuen saattaa olla edessä muutto pois pääkaupunkiseudulta ja monet saaristokunnat vaikuttaa mielenkiintoisilta. Kaksikielisyys tosin mietityttää.

Ja loppuun vielä tärkein kysymys: Kohtaisitko kadulla mieluummin yhden hevosen kokoisen ankan vai sata ankan kokoista hevosta?

Evatoo (Ei varmistettu)

Musta on jotenkin hämmentävää että ansaitte tuollaisia summia lastentarhaopettajana, hirveän pitkä koulutus (ainakin useimmilla) siihen ja sitten tuollainen palkka. Itse olen duunari hommassa ja saan samaa palkkaa, koulutuksellani ei ole mitään väliä, vain sillä miten nopeasti omaksun uusia asioita. Onko tämä sitten missään suhteessa reilua? (Kysymys ei ollut esitetty Julialla. :D)

Julian kysymys tulee tässä. Viime sunnuntain hesarissa puhuttiin Ruotsin asuntojen hintojen laskemisesta ja niiden mahdollisen laskun jatkamisesta jolloin ruotsalaisten pitää kuluttaa vähemmän joka vaikuttaa suomeen. Miksi Ruotsin asuntojen hinnat laskevat? Johtuuko se siitä Tukholman asuntosäätiön aiheuttamasta kuplasta joka luo ns. vinksahtaneita hintoja? (Lukijalle: Tukholmassa on asuntosäätiö. Kun perheeseen syntyy lapsi niin se ilmoitetaan tähän asuntosäätiöön ja sinne maksetaan n. 100kr/kk, jotta kun lapsi muuttaa ulos niin hänellä on mahdollisuus saada kohtuuhintainen asumisoikeus-asunto tai vuokra-asunto Tukholmasta. Esim. ex-poikaystävä asui Söderissä kaksiossa ja maksoi 500€/kk, kiitos tämän asuntosäätiön. Jos et ole Tukholmalainen ja haluat muuttaa sinne asumaan, pitää varautua siihen että maksat pimeästi 2000€/kk muhkeasti kalustetusta kaksiosta tai ostat asunnon.) Minkä takia pitää kuluttaa vähemmän? Luulisi että kauppa enemmän vilkastuisi kun asuntojen hinnat on matalat. Mitä seurauksia tästä on suomen taloudelle? Kuinka kauan uskot korkojen pysyvän matalina?

Mietiskelijä (Ei varmistettu)

Heippa, Tässä tulee kysymys, joka mietityttää itseä kovasti ja oman mielipiteen muodostaminen on osoittautunut hankalaksi. Miten suhtaudut ja mitä mieltä olet oman lapsen kuvien julkaisemisesta sosiaalisessa mediassa / netissä? Miten olet itse päätynyt siihen, että julkaiset lapsesta kuvia ja liittyykö siihen jotain rajoja tms.? :) Kiitos vastauksesta ja hyvää kesää!!

Vierailija (Ei varmistettu)

Mitkä blogiin tulleet kommentit on erityisesti jääneet mieleen? Mitä blogeja seuraat itse?

Haluaisin pyytää myös kotiesittelyä kera pohjapiirustuksen, koska muiden kodit kiinnostua mua suuresti, mut pelkään pahoin, et se olis too much :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Minuakin kiinnostaisi pojan kasvattaminen, kun sama itsellä edessä. Miten suhtaudut esim. lapsen tuleviin mahdollisiin sotaleikkeihin? Entä miten ajattelet, että voit kasvattajana lieventää yhteiskunnan ja lapsen kavereiden kautta tulevia vaikutteita?

Jiiiiii (Ei varmistettu)

Millaista on kasvaa useamman siskon kanssa? Millaiset roolinne ovat sisarusparvessa ja miten välinne ovat muuttuneet ja muovautuneet iän myötä?

Millä tavoilla media-ala on mielestäsi muuttunut sun uran aikana, jos puhutaan muustakin kuin digistä ja videoista. Onko asenteissa/kulttuurissa/juttuaiheissa/missä tahansa ollut sun mielestä jotain erityisiä muutoksia?

Mitä kaipaat Turusta? Ja mitä Helsingistä kun olet Turussa? Miten vertaisia Turkua/turkulaisia ja Helsinkiä/helsinkiläisiä?

Miten ja milloin tiesit, että miehesi on se, jonka kanssa haluat olla?

Mikä on paras tapa sijoittaa tonni?

Vierailija (Ei varmistettu)

Minkälaisena näet toimittajan roolin ja tehtävän? Uutispäivälehdissä työskentelevät nostavat usein ykköstehtäväksi maailman epäkohdista kertomisen, mutta onko näkemys toisenlainen, jos on työskennellyt etupäässä muuntyyppisissä lehdissä?

Vierailija (Ei varmistettu)

Olisi hirmu mielenkiintoista kuulla sun ajatuksia tästä keskustelunavauksesta (ja mahdollisesti sen jatko-osasta) - mitä ajatuksia herättää? Suht kiihkotonta kritiikkiä, mutta varmasti vasta-argumenttejakin voisi muodostaa.

https://ihmisluonto.blogspot.com/2018/07/minne-menet-feminismi-osa-1.htm...

Fiksu vääntö feminismistä ja tasa-arvosta on aina virkistävää luettavaa :)

Vauvantaisin (Ei varmistettu) http://vauvantaisin.wordpress.com

1) Haluaisitko olla lääkäri? Jos voisit nyt mennä ajassa taaksepäin, tekisitkö kaikkesi, että sinusta tulisi lääkäri? Miksi ei/kyllä?

2) Puhutko samalla tavalla siskoillesi versus veljellesi? Ts. muutatko puheääntäsi, sanavalintojasi ja aiheitasi riippuen siitä, puhutko naispuoliselle sisarukselle vai miespuoliselle?

Vierailija (Ei varmistettu)

Kun sulla oli kolmenkympin kriisi, kyseenalaistitko vain työasiat, vai mietityttikö esimerkiksi oma parisuhde myös?

Kommentoi