Länsimetro on merkki ihmiskunnan toivosta!

länsimetro.jpg

Tänään oli se historiallinen päivä, kun me ja meidän lapsosemme matkustimme ensimmäistä kertaa metrolla Espooseen. On hauska ajatus, että Alpulle ja Taimille länsimetro on ollut olemassa ”aina” ja me Mirjan ja Mariannan kanssa ollaan niitä tätejä, jotka heille päivittelevät, miten ”ei meidän nuoruudessamme”. 

Puin luonnollisesti Alpun teemaväreihin tälle juhlavalle matkalle.

länsimetro2.jpg

länsimetro3.jpg

Kiitos Alpun vaunujen, minä pääsin ilmaiseksi jälleen kerran kulkemaan Espoon puolelle. Ja niille jotka miettivät, että pöllivät jonkun vaunut ja alkavat roudailla bisseä niillä paikasta toiseen kulkien samalla ilmaiseksi, mun on paljastettava: Kun kulkuvälineeseen tulee tarkastaja, se katsoo jopa harsolla peitetyn kuomun sisään, että vaunussa on oikea vauvelo. Näin on käynyt minulle!

(Eli tällaista kepulikonstia suunnitteleva joutuu keimasemaan vaunujen lisäksi vauvan, mutta sitä en voi suositella – siinä kaupassa jää nimittäin miinuksen puolelle, jo päivän vauvanruuat maksavat yli 4 euroa.)

länsimetro4.jpg

länsimetro5.jpg

länsimetro6.jpg

Käytiin katsomassa Emmassa Sarah Morrisin upeita värikkäitä töitä sekä Bryk & Wirkkalan teoksia. Kuten olen kertonut aiemmin, Rut Brykin Emman näyttely on ollut yksi vaikuttavimpia milloinkaan näkemiäni näyttelyitä, ja viihdyin siellä tuntikausia.

Sen sijaan tämä Brykin & Wirkkalan kokoelma ei ikävä kyllä ollut yhtä säkenöivä. Astiat ja muu keramiikka oli niin tiiviisti esillä, että siitä tuli ennemminkin mieleen semmonen mummolan vitriini kuin taidenäyttely. Toisaalta teoksia oli niin paljon, etteivät ne laajemmin olisikaan mahtuneet esille, eli ei voi syyttää Emmaa.

länsimetro7.jpg

länsimetro8.jpg

Itse metromatkalla tunnelma oli karnevalistinen. Kun heläjävällä äänellä nainen kuulutti Ruoholahden jälkeen ”Lauttasaari”, mulle tuli suorastaan liikuttunut olo. Asiat kehittyvät, julkinen liikenne paranee, maailmasta tulee ekologisempi paikka – ehkä ihmiskunnalla on vielä toivoa! Mun puolesta kaikki mun verot voidaan laittaa julkisen liikenteen toimivammaksi tekemiseen, otan länsimetron valmistumisen suorastaan henkilökohtaisesti.

Huraa kaupungistuminen, huraa Helsinki, huraa Espoo! Miten upeita seikkailuja metro vielä tuokin meille tullessaan! Ihanaa!

 

Kuka on käynyt testaamassa länsimetron?

 

Lue myös:

Tästä syystä rakastan Helsinkiä

Helsingin vauvaystävällisimmät lounaspaikat

Murhakävely Etelä-Helsingissä

 

 

JULIAIHMINEN FACEBOOKISSA

 

Kommentit (4)
  1. Mekin oltiin eilen koko perheen voimin testaamassa metroa. Kymmenkuinen poikamme olikin ekaa kertaa metrossa ja heti pääsi uuden uutukaisen länsimetron kyytiin! Alkuperäinen suunnitelma oli mennä tutustumaan eduskuntaan, mutta siellä oli älytön jono sateessa värjötteleviä ihmisiä, niin tehtiin nopea muutos suunnitelmiin ja pujahdettiin maan alle sateelta suojaan.

  2. Oikeastihan julkinen liikenne kyllä huononee monen espoolaisen kohdalla, koska varsinkin ruuhka-ajan ulkopuolella se suora bussi Helsingin keskustaan on nopeampi ja helpompi vs se, että matkustat ensin bussilla metroasemalle ja sieltä metrolla Helsinkiin. Toki osalla espoolaisilla ja Espoon matkustavilla julkinen liikenne paranee ja tietyillä matkoilla metro on kätevä, mutta Espoo on aika laaja alue. Ja varmasti Espoon perukoilla asuminen on monesta ympäristörikos jo itsessään. 🙂

    Itse en Länsimetroon ole vielä astunut, kun tuo vielä toimiva bussiliikenne on nopeampi, vaikka asun Matinkylässä…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *