Lapso istuskelee korkealla: Stokke Scoot kaupunkirattaat

stokke vaunut.jpg

*Kaupuallinen yhteistyö: Stokke

Mä sain meidän Thaimaan-matkaa varten Stokken Scoot-rattaat. No, kävi ilmi, että matkarattaiden mukaan ottaminen Thaimaahan oli täydellinen failando: lapsosta kuljetettiin niissä matkan aikana yhden kerran, sillä kaupungeissa jalkakäytävät olivat hyvin kapeita ja kuoppaisia, rannalla taas lapsonen viihtyi paremmin kantorepussa. (Vaunut toimivat kuitenkin mainiona syöttötuolina!)

Tarkoitus oli siis tehdä matkaratasarviota näistä Scooteista jo tammikuussa, mutta eipä päästy paljoa arvioitsemaan, joten siinä ei olisi ollut pointtia. Suomeen palatessa matkalla mukana olleen Niinan oikeat vaunut hajosivat, joten minä mukavana naapurina annoin nämä hälle hätälainaan. Siksi osa seuraavista kokemuksista on Niinan kertomia, osa mun testauksen tulosta.

stokke vaunut2.jpg

stokke vaunut3.jpg

Mun mielestä Scootit ovat hyvät vaunut ihan tavalliseen päivittäiseen käyttöön, sen sijaan jos suunnittelisin pelkkien matkarattaiden hankkimista, niin en päätyisi luultavasti näihin. Toki ne ovat hyvin ketterät, mahtuvat pieneen tilaan (tämä on ainoa vaunumalli, joka mahtuu mun yhden kaverin kerrostalon minipieneen hissiin) ja ne pystyy laittamaan yhdessä osassa kasaan. Ne painavat kuitenkin 12,8 kg, eli ovat matkarattaiksi melko jykevää tekoa. Scootien kantaminen esimerkiksi lentokentällä ei ollut kevyimmästä päästä. Ne taittuvat kasaan tosi vaivattomasti, mutta eivät kuitenkaan mene superpieneen tilaan taitettuna, joten esimerkiksi lentokoneen matkustamoon niitä ei voi ottaa mukaan.

Kaupunkirattaina nämä ovat kuitenkin mainiot: Ne liikkuvat kääntyvien eturenkaidensa ansiosta sutjakkaasti ja ovat kevyet ajaa. Lapsonen viihtyy mukavasti, kun se voi istua korkeammalla kuin tavallisissa vaunuissa. Tässä oli Thaimaassa se etu, että me pystyttiin käyttämään näitä syöttötuolina: Alppu istui aika kivasti pöydän tasolla näissä.

Ilmavassa alakorissa on kunnolla tilaa ja sinne on helppo laittaa kamaa. Lattemaman tärkein vaunuominaisuus on tietenkin muki-/pulloteline.

stokke vaunut4.jpg

stokke vaunut6.jpg

Istuinosan voi laittaa kolmeen asentoon: pystyyn, vähän kenoon ja kokonaan nukkuma-asentoon. Säätäminen on helppoa takana olevista klipseistä. Näissä joutuu aluksi vähän askartelemaan lasta kiinni vaunuihin, sillä rattaissa ei ole sellaista etukaarta, jonka taakse lapsi laskettaisiin. Sen sijaan beebeli laitetaan viisipistevaljaissa vaunuun istumaan. Untuvapussi istuu vaunuihin helposti, mutta ilman pussia lapsen kiinnittäminen vaunuihin on vielä helpompaa, joten kesää odotellessa. Istuinosan voi kiinnittää sekä naama meno että tulosuuntaan. Jalkatukia on kaksi, joista korkeamman saa irroitettua, ja 1-vuotiaan jalat eivät siihen ihan vielä yllä.

Tuosta UV-suojatusta kuomusta tykkään (SPF 50+), sen alle lapsosen uskaltaa jättää nukkumaan kesälläkin, kun kulkee auringossa. Sadekuomu ja hyttysverkko ovat myös kiva lisä vaunuihin. 

stokke vaunut7.jpg

Nyt, kun mulla on ollut nämä Scootit tovin, niin olen huomannut monilla katukuvassa samoja vaunuja. Musta tuntuu, että jengi käyttää näitä enemmän kaupunkirattaina kuin minään erityisinä matkarattaina.

Jos meillä olisi auto, niin nämä olisivat tosi kätevät, sillä ne pystyy taittamaan helpommin kasaan kuin vaikkapa ne meillä käytössä olevat Emmaljunga Vikingit (jotka pitää laittaa kahteen osaan). Mutta kyllä Scootit ovat toimivat myös ruuhkabussissa tai ratikassa, kun ne vievät vähän tilaa ja niitä on helppo ohjata. 

 

Kuvat: Alpun ystävä Eippu iloitsi maaliskuun auringosta kevään ensimmäisellä puistovierailulla

 

 

Juliaihminen Facebookissa // Juliaihminen Instagramissa // Juliaihminen YouTubessa // Juliaihminen Bloglovinissa

 

 

Kommentit (7)
 1. Hei mitä oot tykännyt Emmaljunga Vikingeistä? Täällä ajankohtaista (pienien, hissiin mahtuvien) yhdistelmävaunujen ostamine. Finaalissa Vikingit ja Bugaboo Cameleonit. Vikingeissä epäilyttää vaan ratasvaihe: onko ihan pienelle sopivat vai meneeköhän vähän isommallakin. Tää on ihan yks suo!

  1. Nuo vaunut on todellinen suo! 

   Itse liputan vahvasti Vikingien puolesta. Horisin niistä pitkään täällä, mutta tuolloin mulla ei ollut vielä ratasosista kokemusta.

   Vikingit on paljon edullisemmat kuin Bugikset, mutta mun kaveripiirin kokemuksen mukaan kuitenkin kestävämmät. Bugiksissa on niin paljon potentiaalisesti hajoavia muoviosia. Mutta on Bugiksetkin totta kai tosi tyylikkäät ja ihanat, joten en yhtään lähde disauttelemaan niitä.

   Ratasosa on meillä toiminut tosi kivasti, tykkään siitä kuppikeikautusominaisuudesta (ööö, en tiedä mikä sille on oikea termi). Niissä on istunut myös Alpun 3-vuotias serkkutyttö, eli ovat toimineet myös isommalla lapsella. Ratasosaan mahtuu kivasti Emman untuvapussi.

   Vikingien etuna on myös se, että jos tulee toinen lapsi, niin tupliin tarttee ostaa vain uusi runko + yksi ratasosa, eli vanhoja ei tartte heittää mäkeen.

   Paljon tsemppiä loppuvalintoihin, molemmat superkivoja vaunuja joka tapauksessa.

   1. Hei kiiiitos superisti! Löytyi myös muita hyviä linkkejä. 🙂

 2. Tämä kommentti menee nyt aivan ohi postauksen aiheesta mutta blogiasi lukeneena olen kehittänyt mielettömän pakkomielteen saada mokkapalajäätelöä mutta en löydä sitä mistän!! Pakko siis kysyä, mistä sitä saa? 😀

  1. Teet oikean valinnan, jos kajoat mokkapalajätskiin! Niitä on saanut ainakin S-marketista ja Alepasta. Myös saman sarjan Rocky Road on ihanaa… mutta varoituksen sana: Banana split on oksettavaa roskaa, älä missään nimessä erhehdy sitä hankkimaan itsellesi.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *