Lattemamasuositus: Kahvila Siili

siili8.jpg

siili3.jpg

 

siili1.jpg

siili9.jpg

siili6.jpg

 

 

 

siili4.jpg

siili5.jpg

siili7.jpg

Kel onni on, se onnen jakakoon, vanha sananlasku kuuluu. Siksi ajattelin jakaa teille ihanan kesäkahvilasuosituksen: Käpylän Kahvila Siili!

Helsingin Puu-Käpylässä, vanhan puutalon kivijalassa sijaitseva kahvila on tyylikäs ja kotoisa samaan aikaan. Kun sen terassilla siemailee kauniisti muotoillusta kupposesta kahvia, tulee sellainen omahyväisyyden hyrskäys sydämeen, että tässä sitä vain urbaania kaupunkilaiselämää vietetään luonnon keskellä. Hauskaa kahvilassa on se, että se pitää ikään kuin löytää. Ympärillä on omakotitaloalue, jonka läpi kulkeminen kohti kahvilaa on jo ilo sinänsä, koska eriväristen puisten talojen ikkunat ja pihat ovat niin pieteetillä laitettu kauniiksi.

Siilistä saa sekä raakakakkua että normileivonnaisia, mutta ehkä tarjoiluja tärkeämpää on juuri paikan mutkaton tunnelma. Kahvilan onkin perustaneet it-gurut Jyri Egenström ja (mun ja monien muiden naisten ihailema Flickr-kuvapalvelun perustaja) Caterina Fake. San Franciscossa asuva pariskunta on selvästi tuonut semmosta kalifornialaista meininkiä tänne Käpylään, ja kahvila onkin vissiin heidän harrastuksensa. Nyt se on auki toista kesää.

No, totuuden nimissä sanottakoon, että ei mun varmaan oikeasti tätä mestaa tarvitse kamalasti mainostaa ainakaan muille lattemamoille: Kun olin siellä eilen joskus kello yhden hujakoilla, aidan edessä oli parkissa kahdeksat rattaat. Jokaisessa pöydässä päivää paistatteli hyvinkasvatettuja, hiljaisia kahvilavauvoja ja saippuakuplia puhaltelevia pikkutoddlereita. Mutta! En sanoisi missään nimessä, että kyseessä on mikään vauvakahvila. Ennemminkin kellonaika oli sellainen, että kunnon kansalaiset olivat töissä, ja me yhteiskunnan elätit kahvittelemassa.

 

Suosittele kivaa kesäkahvilaa? (Mistä tahansa päin Suomea!)

 

 

Kommentit (8)
  1. Ahhahha mahtavaa että yhteiskunnan elätit on löytäneet uuden kahvilan! Me ollaan muuten täällä haaveiltu sellaisesta nettisivusta tai sovelluksesta mihin olis kerätty nää lattemamailun (miks mama on niin paljon parempi kuin mamma? en tiedä mutta se on) kannalta oleelliset tiedot kuten mahtuuko vaunuilla, millaiset wc-tilat, yleinen atmosfääri yhteiskunnan elättejä kohtaan jne. Yhdessä ravintolassa esim. oli sijoitettu kaikki vaunulliset seurueet sermin taakse ravintolasalin takanurkkaan, kivasti keittiön oven ja kassan viereen ja sit tuli jupinaa et voitaisko pitää nää käytävät avoinna. No varmaan voitais jos ette väkisin tunkis kaikkia vauvaseurueita samaan nurkkaan (paikassa oli siis pöytiin ohjaus) muun ravintolasalin ollessa koko lailla tyhjänä niitä oikeita asiakkaita varten. Otettiin sit käyttöön tällainen käänteinen jaloilla äänestämisen metodi, jossa mennään kuusien vaunujemme kanssa sinne joka viikko syömään, opetuttamaan niitä. Alkaa pikkuhiljaa toimia 😀 

    1. Tommonen sovellus olisi ihan älyttömän hyvä!! Ja just esim toi paikan suhtutuminen lapsiin olisi ihan huippu mittari, siihen kohtaan voisi sitten antaa tähtiä kaik mama-asiakkaat.

      Ehkä me yhteiskunnan elätit voidaan alkaa edistää tätä asiaa, kun aikaahan on! 😀

  2. Voi miten kivan näköistä, ja tuo seinä on laitettu hauskasti! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *