Laukun paikka

Juliaihminen

Tässä on tullut luritettua niitä kaikkia kahta ja puolta lastenlaulua, jotka osaan. (Olen pikkuhiljaa alkanut luopua Junnu Vainion veisuusta.)

Yhtä asiaa olen joutunut kysymään itseltäni: Onko suomalaisessa identiteetissä jotenkin merkittävässä roolissa laukun säilyttäminen naulassa? Tämän tematiikan ympärille on sävelletty peräti kaksi (2) klassikkoteosta, jotka opetetaan suomalaislapsille jo ihan äidinmaidosta.

Ensimmäisessä laulussa Satu asettaa saunomistuokionsa ajaksi laukkunsa naulaan. Pedanttina ihmisenä hän ei jätä veskaansa pukuhuoneeseen vaan myös muistaa ottaa omaisuutensa mukaan poistuessaan saunatiloista.

Toinen, hieman jo rytmikkäämpi teos käsittelee Ukko Nooan saunaretkeä. Jälleen kerran laukku sijoitetaan naulaan löylyn ajaksi. On kuitenkin huomionarvoista, että tarina loppuu siihen. Muistiko hän Sadun lailla ottaa laukkunsa lopuksi mukaan vai unohtuiko kassi naulaan? Rohkenen otaksua, että myös Ukko Nooa piti omaisuudestaan huolta eikä esimerkiksi humalapäissään jättänyt lompakkoaan ja avaimiaan naulakkoon. Laulu nimittäin kertoo, että kyseessä oli kunnon mies. (Sen sijaan noin 7-vuotiaana oppimassani versiossa, jossa Ukko Nooa menee kerhoon ja pyyhkii paskan verhoon, Ukko Nooan kunnollisuuteen voidaan suhtautua varauksella.)

No, niin kauan kun Satu ei ruikuta Ukko Nooalta takkia lainaan (toisin kuin Sanni), olen ihan tyytyväinen näiden ikivihreiden laulujen oppeihin. Kyllähän se laukku sinne naulaan joutaa.

 

Kuvassa: Alppu sai mun siskolta ristiäislahjaksi oman pikku-Kånkenin!

 

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu) https://islakahdenkesken.blogspot.fi/2016/06/kirje-sinulle.html

Hauskoja kuvia!

Juliaihminen
Juliaihminen

Kiitos! :)

Thufia
Hunting Acousmêtre

Lol repesin niin paljon tuota paskan verhoon -säettä. Kuinka olin saattanut unohtaa! 

 

Juliaihminen
Juliaihminen

Se herättää enemmän kysymyksiä kuin antaa vastauksia: Miten siihen tilanteeseen on päädytty? Onko kyseessä lapsille suunnattu seuranunnan kerho vai kenties liivijengin kerhotalo, jolloin tekoa voisi pitää ehkä kilpailevan jengin kostona? Sooo many questioooons.

Julia juliska (Ei varmistettu)

:D
Kiitos hauskasta ja älykkäästä blogista, jonka äärellä usein hekottelen ääneen (kuten nyt), vaikkei vauvvajuttut ookaan mulle ajankohtaisia.

Juliaihminen
Juliaihminen

Ooo! Kiitos! Tästä tuli hyvä mieli :)

saarah
visual diary

Mulle on menny lapsena nää opit ilmeisen hyvin perille!

Olin saanut 3-vuotiaana joululahjaksi nuken rattaat ja leikkinyt niillä ihan tyytyväisenä hetken, kunnes olin JÄHMETTYNYT paikalleni ja sanonut, etten VOI LEIKKIÄ NIILLÄ sittenkään. Selityksenä oli ollut tietty: Näissä ei oo laukkukoukkua. MINNE mä laitan mun käsilaukun??!!??!!

 

 

Juliaihminen
Juliaihminen

No härregyyyd! Kyllä nyt LAUKKUKOUKKU pitää ihmisellä olla! 

:D :D :D

Kommentoi