Laula kanssani lapsonen!

Juliaihminen

Nyt kun olen siunatulla viikolla 24, kaikki mun kolme (3!) raskaussovellusta kehottavat, että ala puhua ja laulaa hahmolle.

No, minä olen tehnyt työtä käskettyä, koska olenhan the perfect mama.

Ongelmaksi muodostui heti tietysti se, että mitä mää sille sitten lurautan!

En nimittäin osaa yhtäkään laulua ulkoa. Ja sanon myös sinulle, rakas lukija, että vaikka luulisit, että muistat ulkoa laulujen sanoja, niin mä voin kertoa, että ET MUISTA!

Se tuli mullekin täysin puskista: Tuossa kun olin Tansaniassa ja istuttiin kavereiden kanssa katsomassa tähtitaivasta hiekkarannalla nuotion äärellä, joku ehdotti, että ”tähän sopisi hyvin joku yhteislaulu”. Yritettiin aloittaa sellainen idyllinen First Aid Kit -tyylinen hyminähetki, mutta lopputulos oli sietämätöntä muminaa:

”Pysy aina pikkuveljenä, älä koskaan miehisty, on meidän hhmm - - hhmm - - liikaa aikuisia hmmmm tyttydyyy - - tyttydyy.” Puhumattakaan siitä, että joku olisi muistanut säkeistöjen sanoituksia.

Lopulta kävi ilmi, että osattiin vain joku Pienen pieni elefantti marssi näin, mutta ikävä kyllä tuikkivat tähdet + kuohuva valtameri + lämmin nuotio -yhdistelmä olisi vaatinut jotain hieman ylevämpää.

**

Palatakseni lapselle laulamiseen. Toisin kuin Tansanian erämaassa, kotona toimii netti, joten pystyin googlailemaan lyriikoita.

Nopeasti tajusin, että semmoset perinteiset lastenlaulut eivät sopineet tähän tilanteeseen.

Tuu tuu tupakkarulla – no en mä halua puhua tupakoinnista hälle, vielä ei ole aika valistuksen!

Ystävä sä lapsien – vähän liian melankolista, menee äkkiä liian hartaaksi.

Mun lapsuudessa meillä laulettiin enimmäkseen Siionin kanteleen virsiä, ja niidenkin veisaaminen yksin omaa napaa heijaillen tuntuisi jotenkin… vieraalta.

 

Niinpä päädyin laulamaan sitä, mitä osaan. Tähän mennessä repertuaariin on kuulunut:

Leevi and the Leavings: Itkisitkö onnesta (antaa hyvää oppia siitä, miten elämä toimii)

Junnu Vainio: Albatrossi (muistuttaa lasta, että kannattaa sitten seurata unelmaansa, vaikka se olisi Tornaattorin kyydissä ympäri maailman seilaaminen ja Honolulun kaislavöiden tutkiminen)

Olavi Uusivirta: Kaiken jälkeen olet kaunis (maailman paras biisi)

**

Miekkoseni Tiki tosin inhoaa Leevi and the Leavingsiä ja pitää Olavi Uusivirtaa "likaisena vasemmistolaisena", joten hän pyysi, että laulaisin lapselle mieluummin Abbaa. Itse taas en voi sietää niitä kiekuvia ruotsalaisia. Ajattelin kuitenkin, että tämä on meidän yhteinen lapsi, joten mun pitää tehdä kompromisseja enkä voi aivopestä sitä vain omien mieltymysteni mukaan.

Niinpä lurautin sille vielä vähän Abbaa, tosin muokatuin sanoin:

”Tiki is the dancing queen, young and sweet, only seventeen.”

(Mun mieheni ei todellakaan ole mikään tanssi-kuningatar, paitsi ehkä kolmen promillen tuubassa, mutta sitä tämä baby ei tule ikinä näkemään).

**

No, en tiedä, millainen kiero mieli tällä jukeboxilla siitä lapsesta tulee. Mutta toisaalta, Siionin kanteleen lisäksi meidän isä lauloi meille tuutulauluksi myös sitä biisiä, jonka lopussa nuijasodan päällikkö Jaakko Ilkka kuoli hirsipuussa - ja ihan hyvä musta tuli!

 

Ihan uteliaisuuttani kysyn:

Mitä te olette laulaneet lapsellenne tai voisitte laulaa hälle? Vinkkejä?

 

 

Kommentit

Laura T.
M O L

No siis ihan omasta lapsuudestani voin ammentaa.

Jaoin koko lapsuuteni huoneeni kahden isoveljeni kanssa. Olen kasvanut kuunnellen Nirvanaa. Siis oikeasti. Varmaan kahdeksanvuotiaaksi asti kuulin sitä joka_ikinen_päivä. Osasin bändin melodiat kirkkaasti paremmin kuin lastenlaulut. Olettaakin voi, että Cobainin kuolema kosketti perhettämme (sekä huoneemme dynamiikkaa) suuresti.

Ihan hyvä musta tuli!

Juliaihminen
Juliaihminen

Sustahan tuli ihan loistava! Mua ei yhtään haittais, jos mun lapsesta tulis niinku sä! 

Pitääkin lähettää teinisialun tuoksahdusta heti tuonne kohtuun.

Anna Karhubear
Pelkkää valoa

1. Tämän voitte vetää Tikin kanssa duettona! Tai ainakin voit fiilistellä biisiä mahaa taputellen. Ongelma kauniissa rakkauslauluissa musta usein on nimittäin se, että yleensä ne aina loppuu TRAAGISESTI ja tää on sillä tavalla turvallinen.

2. Sininen uni ja Päivänsäde ja menninkäinen toimivat erityisesti jos tulee flunssasta möreä ääni.

3. Pieni ja hento ote on tietty must-kamaa viimeistään synnytysvuoteella.

4. Bonussektorilla: Tätä en voi kuunnella vetistelemättä, vaikka en olekaan kenenkään Papa. Aika monena unettomana yönä tän tahdissa olen miettinyt että kaikenlaista on ollut ja mennyt mutta tässä ollaan sun kanssa beibi aina ja I've got you.

Juliaihminen
Juliaihminen

Oiiih! Maailman ihanimmat biisivinkkaukset! <3

Kiitos Anna Bear, näitä laulamalla pidän huolen siitä, että meidän bebestä tulee herkkä ja sivistynyt!

Hei Beibi

Mä en ole laulanut mitään erityistä, mutta yrittänyt totuttaa lasta äidin äänen sulosointuihin aina silloin tällöin. Viimeksi toissapäivänä lauloin auton ratissa antaumuksella kuumia suomihittejä, ja aika pian sain beibiltä palautetta. Muutama napakka muksautus tuli lähes rytmissä, mutta en ihan vielä tiedä, tarkoittiko se "äiti laula lisää" vai "äiti pliis lopeta". Aion silti laulaa, tykkäsi hän tai ei :D

Ja tuosta vauvalle juttelusta oon miettinyt, että mistä se lapsi tietää puhunko sille vai jollekin muulle? Tai siis, jos tökin mahaa ja puhun niin ehkä se kokee että puhun sille, mutta kai se tottuu mun ääneen silloinkin jos puhun enimmäkseen muille ihmisille?

Juliaihminen
Juliaihminen

Samaa mäkin olen miettinyt! :) Musta on kyllä hirmu kiva jutustella sille joskus iltaisin tai pyöräillessä yksin. On vähän semmonen hullu yksin puhuva nainen -fiilis, joka ei siis ole lainkaan huonompi tunne :D

Tällä hetkellä olen keskittynyt boostaamaan sen itsetuntoa ja kehumaan sitä mitä moninaisimmin tavoin!

vieraileva possu (Ei varmistettu)

Molemmat lapsoset kasvoivat raskaamman musiikin parissa, mutta ongelmia alkoi esiintyä kun olivat taaperoita. Laulelin jotain lallatusta, esikoinen alkoi itkeä, kysyin jotta mikä tuli. Vastaus veti hiljaiseksi: äiti älä laula, kun mua alkaa pelottaa. En uskaltanut kysyä johtuiko pelkääminen biisivalinnasta vai äidin äänestä. Jatkossa turvauduimme radioon ja levyhyllyn antimiin.

Juliaihminen
Juliaihminen

Hahahahahha, ihan mahtavaa! "Mua alkaa pelottaa" - priceless. Toi quotti muistiin ja suoraan lapsosen hääpuheeseen (sitten 30 vuoden päästä).

Kommentoi