Lihan korvaajat testissä

mifu.jpg

mifu2.jpg

Tikillä on tapana viettää synnitöntä syyskuuta. Ei alkoholia, energiajuomaa, lihaa ja sen semmosta. Itse osallistuin tänä vuonna taas tuohon lihattomaan settiin, ja se on ollut menestys.

Oon sitä mieltä, että lihan syöminen on miltei aina eettisesti ja ekologisesti väärin. Silti teen sitä. Olen kulttuurini tuote, laiska, tykkään lihan mausta ja plaah. Mutta huono omatuntohan siitä tulee – joskaan mun pikku tunteet eivät auta kärsiviä eläimiä tai tuhoutuvaa maapalloa yhtään.

Mutta mutta, aina sitä voi pyrkiä parempaan. Mun kasvissyönnin suurin ongelma on ollut se, etten ole oikein löytänyt sellaisia järkeviä ja helppoja proteiinipitoisia reseptejä, jotka maistuisivat hyvältä. Tämä on silmitöntä laiskuutta. 

Nyt mun ahdinkooni aletaan pikkuhiljaa vastata, sillä kauppoihin on tullut yhtäkkiä iso kirjo lihan korvaajia. Ollaankin Tikin kanssa syyskuussa testailtu uusia tuotteita. Tässä tuomioni:

Mifu

Vaikka mifua on haukuttu wannabe-raejuustoksi, niin mää olen eri mieltä. Tiki teki Valion reseptillä spagetti mifuneseä ja härregyyd! Se oli hyvää! Suutuntumaltaan mifu vaikuttaa semmoiselta broilerinkorvikkeelta, hyvä pikku sitko hampaissa. Maustaahan se täytyy, mutta niin tarvitsisi broilerikin.

Sitä mä en vain tajua, miksi tuo mifu tosiaan on tehty tuolla lailla raejuuston näköiseksi. Yhtä hyvin ne voisivat olla vähän isompia kimpaleita, tai vaikka suikaleita. Ehkä se pysyy tuollaisena paremmin koossa? Oli miten oli, mifu korvaa tästä eteenpäin broilerin himassa.

Nyhtökaura

Tätä ei olla vieläkään onnistuttu ostamaan kaupasta (se on kaikkialta loppu!), mutta söin sitä Kampin 6k-ravintolakorttelissa, ja se oli mun mielestä aika onnistunut setti.

Härkis

Härkiksen myynti ohitti broilerin paistisuikaleet, uutisoi Maaseudun tulevaisuus juuri. Huippua! Harmi kyllä mun mielestä härkiksen suutuntuma ei ollut ihan niin miellyttävä kuin olisin toivinut. Meidän härkis ja riisi yhdistelmästä tuli semmosta mössöä. Olisi kiva, jos siitä saisi rapsakampaa. Ja taidettiin maustaakin se jotenkin huonosti. Mutta aion antaa sille vielä mahdollisuuden. 

Soija

Lol, tämä nyt ei ole mikään ”uusi” lihan korvaaja. Mutta meidän taloudessa alettiin käyttää sitä uudella tavalla: Ollaan tehty vanhaa suosikkiamme, Koskenlaskijan makaronilaatikkoa, siten, että jauheliha korvataan soijarouheella ja lihaliemikuutio kasvisliemikuutiolla. On muuten hitsin hyvvöö! (Soijatortillat ovat myös palanneet menuuhun.)

 

Ollaan Tikin kanssa uudistamassa meidän arkiruokalistaa (samat safkat ovat junnanneet listalla viikosta toiseen). Jos olet bongannut jostain tai kirjoittanut itse blogiisi jonkun hyvän proteiinipitoisen kasvisreseptin, niin olisi huippua, jos linkkaisit. Arkiruuan vaatimukset meillä ovat: valmistuu alle puolessa tunnissa, ei tarvita mitään hifistelymausteita (juustokumina katkaisee usein kamelinselän) ja maistuu kohtalaisen hyvältä. Kalaa ja maitotuotteita syödään. Kylmät salaatit on jees, mutta preferoidaan lämpimiä ruokia illallisella.

Lupaan koostaa uudesta listasta sitten postauksen, kun tämä pikku projekti on viety loppuun!

 Kerro arjen hyvä kasvisruokaresepti?

 

Lue myös

Paras lahja äidiltä: laminoitu reseptikirja

 

 

Kommentit (33)
  1. Mulla on pyörinyt jo tovi luonnoksissa postaus tästä aiheesta, jossa paljastan itseni just samanlaiseksi laiskuriksi. Jutusta puuttuu vaan yksi resepti, jonka testauksen jälkeen pääsen sen julkaisemaan, mutta siis ihan samanlainen saamaton helppouden tavoittelija täälläkin. Ja oon miettinytkin, etten varmaan ole ainoa – uskon, että aika monella on ”ongelmana” just se, että ei oikein tiedä, millä sitä lihaa sitten korvaisi ja miten maustetaan ja blaa blaa. Oon ollut ihan into piukeana näistä kaikista uutuuksista ja ekan kerran vietän nyt itsekin lihatonta lokakuuta. Kyllä se tästä, pikkuhiljaa! 🙂 

    1. Jään odottamaan sun postausta. Joo, musta tuntuu että kyse ei ole mistään super lihan rakastamisesta, vaan ihan semmosesta, että on tottunut tekemään jotain ja tottumuksia on hankala muokata, ellei tule vastaan jotain uutta ja innostavaa.

  2. Se on kuule se juustokumina, millä niihin kasvisruokiin saa makua 😉
    Mä tykkään tehdä semmoista itämaistyyppistä sörsseliä ja niihin usein inkivääri, kurkuma, korianteri ja juustokumina tuo sen maun. Ja niiden kanssa sitten tofua tai ricotta-juustoa, mifukin varmasti toimii.
    Chocochiliä kannattaa tutkia, sieltä löytyy hyviä soosseja.

    1. Okei sit! Sait ylipuhuttua! Mää meen juustokuminaostoksille. Ja kyä, Chocochilin soossien tutkiskelu on ehdottomasti listalla.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *

Instagram did not return a 200.