"Liian myöhäistä"

Juliaihminen

Yksi, mitä en tiennyt ennen vauvan tuloa, oli se, että millä kaikilla tavoilla se ilmaisee nälkäänsä (suun avaaminen, lipominen, käden vieminen suuhun, pään kääntäminen sivulle). Olin aina luullut, että kun vavvalla on nälkä, se itkee. Mutta! Joka ikisessä oppaassa kerrotaan aina: "Lopulta vauva alkaa itkeä. Sitten on jo liian myöhäistä!" (Usein ilmaistu juuri huutomerkin kanssa.)

Tuo liian myöhäistä! on huvittanut mua kerta toisensa jälkeen. Millä lailla liian myöhäistä? Onko vauva ehtinyt jo turmeltua, karannut kotoa ja liittynyt liivijengiin? (Bandidosin kerhotila on muuten tässä aika lähellä.) Onko vauva traumatisoitunut ikihyviksi ja edes nyt avattu terapiarahasto ei hänen mielenterveyttään pelasta aikuisena?

Voin kertoa, että liian myöhäinen! tilanne on saavutettu täällä usein. Mun bebbe nimittäin syö taukoamatta. Jos mä jokaisesta "pään kääntämisestä" alkaisin sitä imettää, niinen tekisi koskaan mitään muuta. Kahden neuvolakäynnin välillä oli yhdeksän päivää, ja siinä ajassa hän oli ottanut lisää painoa 500 grammaa. Jos se jatkaa tätä menoa, se painaa 1-vuotissynttäreillään 25 kiloa ja 10-vuotiaana 250 kiloa. Veikkaan, että sitten on jo liian myöhäistä!

Hyvä juttu on se, että musta imettäminen on aika mukavaa hommaa. Kävin aamulla hakemassa kirjastosta lisää "imetyskirjoja" eli Karl Ove Knausgårdin Taisteluni kakkosen ja Lars Keplerin Vakoojan. (Osa musta miettii, onko ok lukea raaoista murhista imettäessä, voiko pahuus imeytyä maidon mukana tuohon lapseen?) Imetän usein makuuasennossa, jolloin lukeminen on helpointa. Se on niin win-win tilanne. Poika saa läheisyyttä ja ruokaa, mä saan sielunruokaa ja syödä herkkuja niin paljon kuin haluan. 

Sanottakoon kuitenkin, että en ole missään nimessä mikään imetysfanaatikko. Jos tuo ei olisi niin kova ruokailija ja mun maidontuotanto niin eeppistä, pullobisnekset eivät todella olisi ongelma. 

Ja vielä se piti sanomani, että niin mukavaa kuin imettäminen onkin, niin maidon pumppaaminen on musta jotenkin alentavaa hommaa. Se luonnistuu kyllä hyvin, ei satu ja maitoa piisaa, mutta pumppu rinnassa mulla on todella vahvat fiilikset siitä, että olisin jonkinmoinen lypsettävä nisäkäs. Mitä toki olenkin!

Kaikki kakat ja pissat sun muut eritteet on mulle täysin ok, mutta tuo lypsäminen... se on vain omituista menoa se!

Kuvat: Kiitos riik ja V sekä Ässä-täti ihanasta pussilakanasta. Se tuo iloa meille päivittäin. <3

 

 

Kommentit

Itseä huvittaa lähinnä tuo itku on myöhäinen merkki nälästä, älä odota sitä... Noh, joillain se on täsmälleen ensimmäinen merkki ja varoituksia ei paljon jaella. Terv. nimim. vauvaniko temperamenttinen

Torey
Näissä neliöissä

Meillä kanssa lapset ollu pieninä sellasia, että sitä on niinku rääkästy heti ku nälkä iski ja sit sen maidon ois jo pitäny olla siinä. :D

Suvi55

Sydämeni suli noille pupupöksyille!

chaura
Misplaced

Aika usein itku onkin se viimeisin merkki nälästä, ei kuitenkaan aina. Mut en ole koskaan nähnyt sitä aseteltuna noin, ja piti ihan miettiä hetki että miksi se olisi liian myöhäistä. Huomaa ettei pää toimi ihan normaalisti enää.. Mut siis jotkut vauvat on sellaisia, että kun ne ensin heiluu ja hamuaa ja tekee kaikki temput eikä mutsi ole tarpeeksi nopea, ja ne pääsee siihen itkupisteeseen, niin sittenpä niitä ei niin vain enää saakaan rintaan kiinni - sitten karjutaan naama punaisena ja nännissä kiinni eikä suostuta tarttumaan siihen rintaan. Silloin ehkä on liian myöhäistä o.0 tai ainakin homma muuttuu paljon hankalammiksi. Ehkä sillä haetaan sitä. Onneksi kaikki vauvat ei oo sellaisia :)

Juliaihminen
Juliaihminen

Näinhän se on. Ja hyvähän se on, että asia tehään kaikille uusille äideille selväksi, että se itku ei ole aino kommunikaatiokeino. Itse tosiaan ennen vauvaa en tiennyt, että sillä on aikamoinen arsenaali ilmaisukeinoja. Ähinän ja puhinan määrä!!! Jopa unissaan.

riik
3h+kasvimaa

No ei ole myöhäistä. Joskus, ihan joskus vain mietin, millainen tyyppi noita lastenhoito-ohjeita oikein kirjoittelee.

P.S. Olkaapa hyvät. Ihana pupupöksyinen tyyppi siellä :)

MARI L
Rakkautta & Mamarkiaa

Haha mietin tota samaa aluksi! Etenkin kun Frida on ollut aina todella dramaattinen. Kerran huusi nälkäänsä 800m matkan kaupalta kotiin niin että ääni lähti. Seuraavat kähisevät "nyt on jo myöhäistä itkut" kuulosti todella säälittäviltä. 

Ja toi maidon pumppaaminen. Sitä ei voi tehdä mitenkään vaivihkaa ja jättiläismäinen nänni näkyy naapuriin asti. Viime viikonloppuna olin molempina päivinä 8 tuntia koulutuksessa ja pakenin tauoilla vessaan pumppaamaan. Istuin pöntön päällä, katsoin videoita Fridasta ja pumppasin. Todella epätodellinen olo! :D

Juliaihminen
Juliaihminen

Joo! Toi on just kaikkein huvittavinta, kun joutuu kattelemaan puhelimesta videoita vauvastaan samalla. Ei oo normaalin ihmisen toimintaa!! :D

Reetta L
Pelkkäähyvää

Hihi, tuo lypsäminen on kyllä outoa. Ennen omaa imetystä ja maidon lypsämistä en pitänyt lehmänmaidonjuontia mitenkään outona, mutta nyt kun on itse ollut lehmän kanssa samoissa hommissa niin onhan se maidonjuonti oikeastaan aika outoa! Juoda nyt toisen nisäkkään tissimaitoa... 

Laura/ Tässä kaupungissa tuulee aina (Ei varmistettu) http://tassakaupungissatuuleeaina.blogspot.fi

Esikoista imettäessäni katsoittiin miehen kanssa läpi Criminal Mindsin kolme ensimmäistä tuotantokautta ja nyt Pikkuveljeä syöttäessäni olen lukenut Erik Axl Sundin "Varistyttö"-trilogiaa. Ja joo, ihan samaa olen pohtinut, että olisiko kuitenkin pitänyt valita joku kevyt rakkaushömppä, mutta toisaalta ihan hyvä ja tasapainoinen poika tuosta ykkösestäkin tuli ;)...

Hoks (Ei varmistettu)

Aha, no tämä selittääkin paljon, miksi maanantaina on luvassa tyttärelleni rehtorin puhuttelu ja vähintään jälki-istuntoa tolloilusta koulumusikaalin aikana pukuhuoneessa. Ekaa kertaa ikinä mutta kyllä se vain nyt paljastuu. Että useinkin ehti itkeä lapsena ennen kuin sai ruokaa.

Juliaihminen
Juliaihminen

Ai ai, se on liian myöhäistä nyt!

Voit kuitenkin lohduttautua sillä, että parempi tyttö, joka saa vähän jälkkää ja puhutteluja kuin joku liian kiltti vässykkä (koska kiltit tytöt on tällä hetkellä epätrendikkäitä yhteiskunnassamme!).

Kommentoi