Lomalla Helsingissä: Lauttasaari

Juliaihminen

Naistenlehdissä monia vuosia työskennelleenä olen kirjoittanut lukuisia kertoja lomajuttuihin vähän aivottoman lauseen: "Leiki turistia kotikaupungissasi." En ole koskaan elänyt kuten saarnaan. En ennen kuin nyt! Ja jeskamandeer, huomasin nimittäin, että tuo ei ole aivoton lause ollenkaan.

Olen tässä jo parin kuukauden ajan käynyt Niina-ystäväni ja hänen kaksi päivää meidän vauvaa nuoremman pojan kanssa joka viikko jollain pikku retkellä. Ensin koluttiin Arabianrantaa ja Kalasatamaa, sitten laajennettiin Kallion kirppiksiin ja lounaspaikkoihin, Herttoniemen Treffipubiin ja Marimekon tehtaanmyymälään ja lopulta aina Ruoholahden Valokuvataiteen museoon. Tällä viikolla päätettiin rohkaistua vielä kauemmas: Lauttasaareen.

 

Heti kun astuttiin Lauttasaaren sillalle, mulle tuli vahva tunne syömeeni siitä kuin olisi ulkomailla. Kalastajat nököttivät onkivapoineen rivissä odottaen päivän saalista, meri kimmelsi auringossa ja edessä oli entuudestaan tuntematon alue, joka oli tarkoitus ottaa haltuun seuraavan seitsemän tunnin aikana. Googlattiin ensin itsellemme lounaspaikka (ihan kuin ulkomailla!), jota kohti lähdettiin kiireettömästi kävelemään. Suunnattiin sillan kohdalta heti vasemmalle ja päädyttiin käpystämään kaunista rantareittiä pitkin. Saavuttiin pian satamaan, jossa purjeveneet heiluivat miedoissa aalloissa ja lämmin merituuli tuntui iholla.

Löydettiin satamasta Blue Peter, jonka asiakaskunta koostui sekä rikkaista bisnesslangia huutelevista pukumiekkosista että juroista työmiehistä, joiden harmaissa haalareissa luki Volvo. Terassi merinäköalalla oli ihana, lounaslihapullat eivät olleet kovin kaksiset, mutta näillä maisemilla se ei haitannut. 

Lounaan jälkeen jatkettiin rantareittä: Nähtiin meren päälle rakennettuja taloja (olin lukenut näistä, huikean näköisiä!), kaunista rantaviivaa kallioineen, romanttisesti ränsistyneitä siirtolapuutarhamökkejä sekä oravanpoikanen ja varis kisailemassa hauskannäköisesti mäntymetsässä (luultavasti jompikumpi yritti tappaa toista tai toisen poikasia). Bongattiin kesän ensimmäiset perhoset (parittelemassa), kauniita ja hoikkia abiturienttityttöjä ottamassa ylioppilaskuvia (itse olin nykyistä punkerompi abina) sekä parhaat päivänsä nähneitä soutuveneitä. Olo oli kuin olisi matkannut 1950-luvun Suomifilmi-kesään, kun katseli Lauttasaaren esteettistä arkkitehtuuria pyöreine parvekkeineen ja puhdasta juuri heräämässä olevaa luontoa.

Levitettiin piknikliina puistoon koivun varjoon ja syötettiin pojat siinä liinalla maaten (jostain syystä molemmat vauvat syövät parhaiten makuuasennossa). Mikä siinä muuten on, että puistossa maaten imettäminen ja nukkuminen on täysin ok kaverin kanssa, mutta jos nukkuisi siellä yksin, vaikuttaisi vain juoppolallilta? (Kerran muuten luin tenttiin Turun yliopiston kirjaston viereisessä metsikössä makoillen. Yhtäkkiä havahduin siihen, että olin nukkunut siinä yksin pari tuntia kuola valuen. Vaikutin varmasti ohikulkijoiden silmissä kodittomalta narkomaanilta.)

 

Kotimatkalla tarkoitus oli vielä piipahtaa tunnelmallisessa Café Mutterissa ja tehdä pikku shoppailukierros hauskan näköisessä sisustuskauppa Plume Storyssä sillan kupeessa, mutta pojat alkoivat olla sen verran itkuisia, että säästettiin ne seuraavaan kertaan.

Metrolla takaisin itään matkustaessa päätettiin Niinan kanssa, että aletaan ottaa tuntemattomia kaupunginosia haltuun, kun kerran aikaa äikkärillä on. Sitten kun Espoon metro aukeaa, turistoitavaa riittää vaikka kuinka paljon! Ensi viikolla mennään käymään Munkkiniemessä. Saattaapi olla, että teen siitä samanlaisen fiilistelypostauksen (ellei se ole ihan kammottava loukko).

 

Suositelkaa mulle, missä kaupunginosissa kannattaa Helsingissä käydä lomalla? 
Entäpä mitä muuta ihanaa Lauttasaaressa on (seuraavaa visiittiä ajatellen)?

 

 

 

 

Kommentit

Ihana konsepti teillä reippaat mamat! :) Jos haluatte jatkaa nautiskelua meren rannalla niin Munkkiniemessä on tosi kivat maisemat Cafe Torpanrannassa ja sieltä saa ihan makoisat salaatit evääksi. 

Näillä säillä on ihan luksusta kun talvivauvan kanssa pääsee vihdoin huoltamaan ulkosalla, se tuo mukavasti joustoa elämään ja rohkeutta retkiin. :)

Juliaihminen
Juliaihminen

Mahtava vinkki, ehdottomasti käydään! :) 

Ja on kyllä niin huippua päästä ulos vauvan kanssa, kun on niin ihanan lämmin. Ja juuri sopivasti talvivauva alkaa tässä vaiheessa olla kiinnostunut myös ulkomaailmasta.

Nella_R (Ei varmistettu)

Ihana seurata näitä juttuja tulevana äitiyslomalaisena!
Käykää Kruununhaassa! Kauniilla ilmalla Tervasaaren ympäri kävely ja siellä puistossa voi istua, monta ihanaa kahvilaa ja lounaspaikkaa joista valita (esim Papu, Frangipani, Daja, Qulma, Chjoko,...) ja pikkuantiikkiliikkeitä, kruunukirppu, ainoa ikävä puoli ehkä vaunujen kanssa mukulakivikatujen paljous!

Juliaihminen
Juliaihminen

Oi, Krunassa kyllä! Erinomainen listaus lounaspaikkoja, enää vastaan tulee valinnan vaikeus :)

Huippua, että sullakin on äitiysloma pian edessä! 

Maisa H (Ei varmistettu)

Kuulostaa ihanalta, etenkin näillä keleillä <3

Käykää myös Munkkinimessä. Kävelkää rantaviivaa pitkin (se meri, ja ne talot), piipahtakaa Café Torpanrannassa (se sijainti ja kahvi & pulla terassilla) eksykää Hollantilaisentielle (mitä taloja, tuntuu just kun olisi ulkomailla!), kierrelkää katuja ristiin rastiin (ne talot ja puistot <3) ja löytäkää Alvar Aallon kotitalo.

Mukavia retkiä! Toivottavasti kirjoitat niistä lisää niin tulee meille muillekin äippälomalaisille inspiraatiota vaunuretkiin.

Juliaihminen
Juliaihminen

Ooo! Ihanan kuuloisia vinkkejä, ehdottomasti kätkemme nämä sydämiime ja tutkiskelemme niitä - ja sitten vielä toteutamme ne :)

Kiitos!

Ja Munkkiniemessä voi nauttia kylttyyristä. Jos oikein muistan jossain siellä on kuvattu oikein Suomi- elokuvaakin (yllätäen Munkkiniemen Kreivi).

Juliaihminen
Juliaihminen

Pitäisiköhän sitä ihan valmistautua koetokseen katsomalla tuo elokuva! (Vähän samalla tavalla kuin esim olen valmistautunut New Yorkin matkaan katsomalla kaikki Frendit, Sinkkuelämäät ja Seinfeldit.)

Todellaupealayra (Ei varmistettu)

Munkkiniemi on ihana paikka! Käyn siellä usein kävelyllä (ainakin toistaiseksi). Ranta on ihana ja Munkkiniemen kartano myös. Lähellä kartanoa on Meilahden arboretum ja vanhoja huviloita.

Ite oon kunnon hc kotikaupunkituristi ollut aina. Kamera kaulassa vaan ilman häpeänpelkoa B) Viimeks eilen kävin Suomenlinnassa kiertelemässä. Ensviikolla ehkä seurasaari ja museokortti kans pitäis hommata.

Juliaihminen
Juliaihminen

Arvostan tommosta hc-turistointia. Ja se on vieläpä kaiken kukkuraksi hyvin ekologista turreilua!

Mä kommentoin nyt tähän kerralla kaikki rästiin jääneet jutut :D

Ensinnäkin, kiitos siitä Freakonomics-podcast -jutusta. Tulee intellektuelli olo kun kuuntelee niitä kärrytellessä :D (mitään työjuttuja en kestäisi vielä, rikkoo mun vauvakuplaa) Ja etenkin se puheenkehitysjuttu oli mielenkiintoinen, sain vahvistusta sille et kannattaa höpistä yksinään vauvalle vaikka kuulostaakin tyhmältä!

Toisekseen se oli hyvä pointti et ehkä miehille pitäisi kertoa näistä äitiysloman hyvistä puolista ja siitä et jos niitä olis enemmän yhtä aikaa vapaalla ni nekin vois käydä vaikka retkellä Lauttasaaressa. Tai mitä ne nyt sit miesporukalla haluaisikaan. Olis muuten mielenkiintoista tietää että mikä se niiden versio hyvästä päivästä olis, ei ehkä vauvatanssitunti ja salaatti :D

Kolmanneksi mun mielestä oli ihana, suorastaan runollinen siinä vappupostauksessa että ette ostaneet pojalle vappupalloa koska sen koko elämä on yhtä vappupalloa. Sillee mäkin haluan et mun vauva tuntee. 

Juliaihminen
Juliaihminen

Hei mahtavaa, jos pääsit Freakonomicsin makuun - oon ihan samaa mieltä, ei vielä mitään työjuttuja, mutta tommosta hauskaa ja kiinnostavaa on kiva kuunnella vaunumeiningeissä!

Hehehe, todellakin haluaisin kuulla, millainen on miehen unelmien päivä vauvan kanssa :D

Ja kiitos, tosi ihanasti sanottu tuo viimeinen <3

Meemetin (Ei varmistettu) http://muutosarkkitehdit.fi

Oi tuli ihan ikävä entiseen kotisaareen! Metron auettua suosittelen ehdottomasti retkeä Soukanniemeen ja sen luontopolkuun, ympäri pääsee loistavasti vaunuilla. Jos vauvelin saa vaikka "rintataskuun", niin miksei vaikka myös sitten tsekkaisi pitkospuut ja lopusta löytyvän saaristokiskan sillan kupeesta, josta saa aina jäätelöä! Nams! Pidemmälle retkelle suosittelen myös Suvisaariston kauppaa ja sen lounasta! Huutomerkkejä! :)

Juliaihminen
Juliaihminen

Härregyyd, pitkospuita! Saaristokiska! Kuulostaa täydelliseltä! Todellakin tämä listalle!!! Kiitos!

Vierailija (Ei varmistettu) http://islakahdenkesken.blogspot.fi/2016/03/pahan-puhuminen.html

Todella kauniita ja keväisiä kuvia, toimii!

Kaikkea positiivista ja ihanaa päivääsi!

-Isla
http://islakahdenkesken.blogspot.fi/2016/03/pahan-puhuminen.html
(uusi blogi, tervetuloa kurkkailemaan!)

Juliaihminen
Juliaihminen

Kiitos kovasti Isla <3

Riia Meikkipää

Suosittelen lämpimästi retkeä ihanaan ravintola Gula Villaniin, heti kun se vaan aukeaa 

https://www.facebook.com/Gula-Villan-80591020238/?fref=ts

Siellä on maailman ihaninta viettää kesäpäivää nautiskellen hyvästä ruoasta, ja kauniista saaresta. Vauva makoilee vaunuissa ja äidit voi ottaa iisisti. Palvelu saarella on huippua ja muutenkin mesta vaan aivan ihana.

Aiemmin kävimme saaressa aina omalla veneellä, mutta viime kesänä silloin 1-vuotias ei päässyt vielä veneilemään ( venettä ei nostettu vesille koko kesänä... auts ) ja tänä kesänä mukana on nyt siis 2-vuotias ja kohta myös pieni vauva. Aion matkustaa saarelle yhteysaluksella siis tänäkin vuonna, ainakin aluksi.

 

 

Mijuli (Ei varmistettu)

Hei,

Etelä-Haagan Alppiruusupuisto kukkii tällä hetkellä parhaillaan. Siellä on monta paikkaa, jossa voi istuutua, nauttia retkieväät ja renttoutua kukkaloistoon. Kukkien tuoksu on siellä ihanaa.

Marjaniemen kupeella, lähellä Ronald McDonald taloa on upea ruusupuisto, kannattaa käydä.

Itse olen useasti tehnyt sitä, mitä te nyt teette. Kesäisin olen suuntanut polkkini myös merelle. Olen ottanut joku niistä veneistä, jotka suuntaavat erilaisiin saareihin ja kiertänyt niitä. Pihlajasaari on mahtavaa, varsin se kallioinen ranta, josta pääsee porttaiden kautta mereen ja kun Tallinnan laiva ajaa ohi, aivan mahtavat aallot.

Seurasaari ... olen kiertänyt sitä monta kertaa ja valinnut erilaisia polkkuja siellä. Seuraava suunnitelma siihen on, että kokeilen nyt sen hiekkarannat.

Sibelius puiston toisella puolella, merenrannalla, on kahvila Fregatta. Ystäväni ovat käyneet siellä ja suosittelevat sitä, eli, senkin pitää kokea tänä kesänä. Sieltä pääsee kävelemään merenrantaa pitkiin vaikka Hietsuun.

Vierailija (Ei varmistettu)

http://www.thebusinessfacts.com/ Many consumers love is a superb being a small venture owner because of all of the advantages. There's an easy lot to sit and learn, though, while you're considering the. And not having knowing just be certain that know, you do not be able to be a success.
http://www.thebusinessoptions.com/ More even more everyday ındividuals are choosing to have their fate within own control. They're getting out of the rat race and starting their own personal businesses, becoming their own personal bosses. It is actually rewarding, together personally together with financially.
http://www.thebusinessresources.com/ As your enterprise continues to progress moderately, your on a daily basis tasks could mount slowly but surely. If you will have been working with the on a daily basis routine on your own, you will want to consider placing additional solutions, both systems and our.
http://www.thebusinessreviews.com/ When time income becomes a leading concern, people turn with the home career advancement to preferences the fruits and veggies of results. But before getting to grips with any sorts of online business, a person is required to acquire a ton of knowledge on what to use it.
http://www.thebusinessseeker.com/ Issue, starting a online business was a lot more than formalizing a spare time activity. However, during the new North american economy, successfully operating web based businesses may be a key feature for money well-being.
http://www.dominobusiness.com/ Good, even if ever the combination may perhaps look rather unusual, we be conscious of the coexistence of them two solutions, especially during large enterprises, non-profit establishments. Technically Lotus Insights Domino has got parallel system, including Domino email address server.
http://www.probusinessportal.com/ Needs . advantages for advanced online world technologies stands out as the possibility for hour intended for for advertising campaigns served to webpages. Exactly the way in which such targeting is complete, that may be a tech challenge far more than our e-Marketing niche.
http://www.beeshopping.in/ Does It all Matter The place I Shop for My Bee Pollen? You bet! Yes, it is doing matter where acquire your bee pollen with, it's not those types of generic household things that are similar wherever or what precisely brand purchased.
http://www.buyershopping.com/ Real residence buyers own changed in the last few yrs. Now the fact that 80% begin their house search over the internet, smart Realtors are selecting a good marketing sales message on personal webpages. Now stands out as the time that will stand right out of the crowd by just showcasing " special " skills together with expertise.
http://www.carbonshopping.com/ Often, when a good veterinarian, kennel or simply pet purchase owner begins in need of an air cleaner, it's by reason of odor, allergies within the dander, or simply desire to guarantee the weather remains nice and clean for users and people.
http://www.cheapshopping.in/ Rome may be a delight meant for shoppers. But for anybody who is on a tight budget you can't drive to the designer retail outlets and buy a Gucci container or male Fendi " booties ". Here's a timely guide to most cheap procuring options during the Italian budget.
http://www.culturalshopping.com/ In practise of demystifying any art together with culture during Bahamas, one should look within the different life choices people from a certain space lead. The society for Bahamas may be a hybrid for European, African together with other cultures that will be fused alongside one another.
http://www.interdiy.com/ Complete sustainable Energy home solar technology system features DIY solar power panels and natural wind ability generator. Alternative electrical power resources useful to create zero cost solar electricity to lower power rates.
http://www.iconicshopping.com/ Retro furniture has grown to become increasingly trendy and much sort out after, for anybody who is trying to shop for a chair at a budget then take a peek for some very nice tips on what. We explore the many methods for searching, together online together with offline.
http://www.droutfit.com/ When using the intention for jump setting up my resolution of buying fitter together with slimmer the New Year or so, I place foot towards this swanky different gymnasium the fact that my dwelling complex showcases of. First consider all the ones equipments was initially overwhelming.
http://www.newyearshopping.in/ Kohl's study is usually practiced together with the single end goal of improving upon their client service. Retailers wouldn't have strategy meant for knowing what will go wonderful and that which is failing except when people communicate with their visitors.
http://www.officialshopping.in/ With any upcoming 2010 FIFA Society Cup tournament this summer, the number of people shopping hockey shirt online websites and retail outlets has amplified dramatically the last few months. Everyone needs to own similar shirt the fact that their place's team could wear to the niche in Southwest Africa this summer.
http://www.outletsdeal.com/ When that you're considering furnishing your household it could actually cost that you a fortune especially for people with the top-ranking brand names on your mind. We often finally end up spending enormous amounts of money which happens to be not regularly necessary at the time you look towards some home furnishings outlets that will be on present-day market.
http://www.outletsdiscount.com/ Tire Coupons would definitely be a common your business strategy taken by countless tire agencies. Most stores that contain a across america presence supply these bargains to customers in return for purchases constructed at your outlets.
http://www.trendykitten.in/ Kitten heels acquire their name since they're exceptionally cutesy, similar to a kitten. Aside from that, they convey a minx-like aura upon any wearer, women who wear them have a good playful, just a bit naughty, character - as a minimum indeed, this will message carried.
http://www.retroshopping.in/ Retro furniture has grown to become increasingly trendy and much sort out after, for anybody who is trying to shop for a chair at a budget then take a peek for some very nice tips on what. We explore the many methods for searching, together online together with offline. Including outcomes look together with what to think about!
http://www.shopboys.in/ As a good European, seeking out luxury substances in South east asia, you will save dramatically. And it is actually fun, although rather strange at the outset. Just found out about my working experience when procuring in Mumbai, India. But you can try the same anywhere in Asia in reality.
http://www.shoppingband.com/ Wedding bands are definitely the rings that will be exchanged amongst the lovely couple on any auspicious affair of wedding leading to a priest. Bands happen to be vital an area of the celebration. It all symbolizes any faithfulness, really enjoy, togetherness together with companionship amongst the couples.
http://www.shoppingcage.in/ Fourteen weeks is the cage stands out as the home towards your beloved national dog. Even as human beings stay in good your home, a doggie under an individual's care has to be treated like pretty much you care for yourself. For this reason, we really need to give it the best and comfortable spot for their sleep.
http://www.shoppingcorner.in/ It is certainly rare to join a home that does not have a good sofa. Sofas normally bring consumers together and establish a place for the people to normally congregate meant for social destinations like watching television, enjoying xmas season, or communicating with friends or simply family.
http://www.shoppingdairy.com/ Start to eat a good healthier eating routine doesn't start from home, it starts within the grocery retail outlet. Aisles together with aisles for food opportunities bombard us on every occasion we walk from your stores together with knowing how to make easy your strategy through them is significant to a good healthier eating routine.
http://www.shoppingdetails.com/ Car Consideration Appearance together with Auto Cleaning Concepts; Many pro car consideration appearance qualified personnel and motor vehicle detailing people ponder may enhance the a information shop and also costs compared with the cheap mobile cleaning option.
http://www.shoppingdots.in/ When you rest and replicate upon the way big the industry America together with shop-dot-com merger was you learn to understand the online list price landscape might be up-in-arms precisely how unfair of each advantage the presents to plug America for the non-participant during this deal.
http://www.shoppingdude.in/ Try to be a amazing Dad - then you might want to check released the Diaper Male range. As any name suggests this may be a range meant for cool Mothers and fathers. Being a good Dad is a bit of a mixed container. Some details are not as difficult than required, but most of the little details, the points that you for no reason even taken into account are any hard styles.
http://www.shoppingeconomic.com/ Online shopping stands out as the latest craze on the internet. It allows for consumers to shop for every purchasable products within the comfort within their homes. Huge discounts can be obtained via the internet purchases that will attract even more shoppers. It's the future for shopping.

Kommentoi