Loppukesän ämpärilista

vauva ja mansikat.jpg

vauva ja mansikat2.jpg

vauva ja mansikat3.jpg

Nyt, kun kesä on jo puolessavälissä, on aika tehdä tilannekatsaus siitä, mitä hurvitteluja olisi syytä vielä kokea. Ajattelin jakaa mun pikku listani, sillä joku saattaa saada ideoita omiin kesämeininkeihinsä tästä. Näitä juttuja voi tehdä beebon kanssa ja ilman beeboa (joskin vauvan värikylpy ilman vauvaa voi olla jotenkin… kiusaannuttava elämys).

Olen tähän mennessä reissannut Itä-Suomessa ja Varsinais-Suomessa niin paljon, että elokuun ajattelin viettää Helsingin suunnalla ja tehdä sieltä pieniä retkiä muualle.

Haluaisin vielä tehdä seuraavaa:

– Käydä lasten taidefestivaali Hippaloilla.  Hämeenlinnan Verkatehtaalla järjestetään 4.7.8. tosi sympaattisen kuuloiset festivaalit, joiden ohjelmassa on esimerkiksi vauvojen värikylpyä, nukketeatteria ja erilaisia askartelutyöpakoka. Osa ohjelmasta on ilmaista, osa maksullista. Koska kulttuurikodin kasvatus on aloitettava ajoissa, on puolivuotiaan Alpun syytä jo päästä vähän taiteilemaan. Ajattelin tosin ottaa mukaan myös siskon ja sen 2-vuotiaan tytön. Pääsen näin näkemään sitä kuuluisaa lapson riemua. (Alpulle myös wc-paperirullan vetäminen on iso iloa tuova taideprojekti, toisin kuin tuolle 2-vuotiaalle.) En ole muutenkaan pahemmin tutustunut Hämeenlinnaan, joka on kuitenkin vain tunnin junamatkan päässä kotoa, joten nyt on todellakin aika! (Aion kopioida tekemislistani Hämeenlinnaan täältä 3h + kasvimaa -blogista.)

– Juoda skumppaa Keskiviikkokerhon naisten kanssa puistossa. Kun aurinko porottaa ja lasissa on cavaa ja kupossa mansikoita, kesä panee parastaan.

– Tehdä kesäretken Porvooseen. Veneellä vai bussilla, en ole vielä päättänyt. Joka tapauksessa Porvoon vanhakaupunki mukulakivikatuineen, puoteineen ja pikkukahviloineen on pakko kokea kerran kesässä (ja joulussa).

– Käydä myös Helsingissä Töölönlahdella Lasten Festareilla lauantaina 6.8., joita Morning Gloryn -blogin Annika on muuten tuottamassa. Vaikuttaa hauskalta tapahtumalta, lisää Annikan blogissa.

– Vierailla Helsingin edustalla Vallisaaressa, joka avattiin yleisölle tänä kesänä. Kävin viime kesän lopulla tutustumassa saareen ja se oli aivan mielettömän ihana paikka. Olisi hauskaa näyttää Alpulle Ruotsin, Venäjän ja Suomen vallan ajan linnoitukset (joista osa muistuttaa Taru sormusten herrasta -kirjan Kontua) ja saaren pitkään koskematta ollut upea luonto. Sinne pääsee noin vartissa botskilla Helsingin keskustasta. 

– Viettää rapujuhlia! Ah, ollaan jo kerran ravustettu meidän mökillä Kakskerrassa (ravustuskausi alkoi viime torstaina), mutta kyllä kulttuurikodissa rapujuhlia vietetään vähintään kahdesti elokuussa.

– Käydä We Jazzin jazz-sunnuntaissa Lonnan saaressa. Aivan superihanan kuuloinen konsepti: bändi soittaa jazzia, lokit huutaa, merituuli tuoksuu ja edessä jotain hyvää syötävää. Uskon, että toimii myös beebon kanssa.

– Pyöräillä Isoisänsillan kautta Mustikkamaalle, lenkkeillä saaren ympäri kaksi kertaa ja käydä Mustikkamaan rannalla uimassa lenkin lopussa. Tämä on mun ja ystäväni Marian jokavuotinen perinne (nyt lisäyksenä tuo Isoisänsilta-osuus), joka pyritään tekemään monta kertaa kesässä. (Ja tähän suoritteeseen bebbe ei kyllä ole tervetullut.)

– Päästä Pokémon Gossa kymppitasolle ja löytää Pikachun (nyt olen levelillä 3, lol).

– Käydä Vantaan Kuusijärvellä saunomassa ja uimassa. Kuusijärven vesi on aina niin eeppisen lämmintä, että siellä pystyy rauhassa lillumaan pitkään. Yleensä ollaan Marian kanssa pyöräilty sinne, mutta voi olla, että tänä vuonna on Alpun takia pakko ottaa bussi.

– Tehdä kesäretki Tampereelle. Siellä on tällä hetkellä paljon nähtävää: Sara Hildénin museossa on upealta näyttävä Ron Mueckin näyttely. Lisäksi haluan syödä gastropub Nordicin terassilla vuohenjuustosalaatin (aivan sairaan hyvä). Mun Tampereella asuva kaveri Elli on myös saanut pikkuisen pojan, jota pitää päästä nuuhkimaan huumaantunut kiilto silmissä.

– Käydä Helsingissä Kulttuurisaunassa saunomassa (ovat muuten hirmu ystävällisiä bebbejä kohtaan, tosin saatan silti mennä sinne mieluummin ilman Alppua) ja Löylyn terassilla juomassa jonkun kalliin juoman (tyyliin bissen).

– Käydä Kumpulan maauimalassa bebbon kanssa. Siellä on niin iso nurmikkoalue, että voi hengailla vaikka koko päivän piknikviltillä ja aikuiset voivat käydä vuoron perään välillä pulahtamassa.

– Juoda omalla parvekkeella (kuolleen äitienpäiväruusun vieressä) tosi hyvän GT:n.

 

 

Mitä teidän loppukesän bucket-listoille kuuluu? (Ja voisinko mä kopioida sieltä itselleni tekemistä?)

 

 

 

Kommentit (5)
  1. KissanMinttu
    25.7.2016, 10:40

    Pikachun löytäminen voi olla haastavaa; Sellaisen olisi kuulemma saanut, jos heti alussa olisi kävellyt pois niiden kolmen tarjolla olleen poksun luota. 

    1. Se on totta! Mutta onneksi mulla on paljon aikaa 🙂

  2. Kuusijärvi on tyyliin ainoa paikka missä pystyn vielä uimaan ilman alitajuista ”vittuku kylmää” -oloa 😀 Mun to do listalla on ainakin Lintsi, myydä tai ainakin käydä enemmän kirppareilla, pelata beerbongia ulkona ja mennä lentokentän kallioille bongaamaan lentokoneita.

    1. Ihan superhyvä lista! Beerpongin pelaaminen on ainakin pakko lisätä omalle listalle.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *