Lue jos uskallat (kahden lauseen kauhutarinat)

Juliaihminen

Yksi mun salainen hyveeni on se, että rakastan kauhhuelokuvien katsomista. Mutta yksi asia on vielä parempaa: kauhhutarinoiden lukeminen ja kuunteleminen. Siksi ajattelin virkistää kauhhusta pitäviä lukijoitani Halloween-speciaalilla. 

Sepitettiin kauhhuspesialisti-siskoni Sofian kanssa joukko kahden lauseen kauhhutarinoita. (Sofia on ihan oikea kauhhun asiantuntija, teki jopa gradunsa pseudodokumentaaristen kauhuelokuvien äänimaisemasta.) Nämä kahden lauseen kauhutarinat ovat siis oma genrensä, ja osaan näistä ollaan saatu inspiraatiota netin vastaavista jutuista, osa taas keksitty alusta alkaen itse.

Mutta varoituksen sana, nämä voivat mennä ihon alle!
(Huom, yksikään tarina ei sisällä kuolleita lapsia, koska sellaiset kauhhujutut eivät kuulu mun tyyliini, vaikka ovatkin yleisiä tässä genressä.)

"Jätin illalla järkkärini pöydälle. Aamulla muistikortilta löytyi kuvia minusta nukkumassa."

"Äiti herätti minut keskellä yötä ja sanoi, että talossa on joku. Samalla hetkellä alakerrasta kuului äitini ääni: "Kenen kanssa sinä juttelet?"

"Piilolinssien laittaminen oli hankalaa. Peilikuvani silmät pysyivät kiinni."

"Saavuin viikon työmatkalta kotiin. Istahtaessani pöntölle huomasin, että rengas on lämmin ja saunan ovi on raollaan."

"Heräsin hotellissa ikkunan koputukseeen. Majoituin 11. kerroksessa."

"Kokeilin, onko vaahtokylvyn vesi sopivan lämpöistä. Joku tarttui minua kädestä."

"Työkaverini avasi silmänsä ja sanoi: 'Kiva nähdä sinua täällä.' Olimme hänen hautajaisissaan."

"Mieheni katsoi valokuvaa kahdesta naisesta rannalla ja huomautti, ettei tiennyt että olen kaksonen. Ei minulla ole sisaruksia."

"Näin unta pitkäjalkaisesta hämähäkistä, joka kutittelee poskeani. Aamulla tyynyn alta löytyi kuollut lukki." (Tämä tapahtui just meiän äbälle oikeasti!!!!)

 

 

Nyt on sinun vuorosi kertoa kahden lauseen kauHhujuttu!

 

Hyvää Halloweeniä!

 

Lue myös:

Miksi kaikkien tulisi katsoa kauhhua

 

Kommentit

Suvi K.
Sisunainen

Haha nää on pahoja! Oon tosin muistaakseni lukenut jotain vielä pelottavampia, tai sitten nyt vaan olin varautunut.

Toi hämähäkkijuttu on käynyt muuten mullekin, tosin niin että saman tien sytytin valon ja näin sen hämiksen. Seuraavaks nukuinkin sitten sohvalla...

Juliaihminen
Juliaihminen

Joo siis näitä on ihan toosi kammottavia olemassa. Yllättävän monet niistä kuvailee ihmistä, joka on haudattu elävältä. Sekään ei ole ihan my cup of joe. :D

Suvi K.
Sisunainen

Googlasin nopeasti ja löysin aika paljon tuttuja, mutta tää oli mulle uus ja ehkä pahin (vapaasti suomennettuna):

Ennen nukkumaanmenoa poikani pyysi minua tarkistamaan, ettei hänen sänkynsä alla ole hirviöitä. Kun kurkistin sängyn alle, näin siellä poikani, joka kuiskasi: "Sängylläni on jokin."

(Joo nää on toki todella hyvää viihdettä tähän aikaan illasta. :D)

chaura
Misplaced

"Olen uudelleen raskaana. Esikoinen ei ole vielä puolta vuottakaan."
Ei perustu tositapahtumiin, mutta mitään pelottavampaa en voi kuvitellakaan just nyt :D

Juliaihminen
Juliaihminen

Aamen.

Elina U.
Lentoaskeleita

Hahaa nää on huippuja! Täällä olikin jo oma klassikkoni, eli "Aamulla kännykässäni oli minusta kuvia nukkumassa. Asun yksin". NIIN KAMMOTTAVA! 

Elina U.
Lentoaskeleita

Hei ja nyt muistin vielä yhden kamalan, jonka joskus olen lukenut: "Kun tulin kotiin oli jo pimeää. Hapuilin valokatkaisijaa, mutta siinä olikin jo toinen käsi." 

Lottu (Ei varmistettu)

Vauva imi maitoa todella ahnaasti koko yön. Aamulla muistin olevani yksin mökillä.

Juliaihminen
Juliaihminen

!!!!!!!!!!!! 

Heräsin (ihan OIKEASTI!) viime yönä klo 00.55 siihen, että joku yritti sitkeästi tulla avaimellaan kotiini....

 

Kuuntelin sitä tovin ja toisenkin ja mietin, soitanko 112... Lopulta heitin aamutakin niskaan, avasin oven ja huusin rappukäytävään (avaajan ollessa jo laskeutumassa portaita), että kuka hiippari täällä oikein yrittää sisälle ja asia alkoi selvitä; kaveri oli vuokrannut majoituksen asuntoon talossa, mutta oli huonosti infottu = ei tiennyt, mihin talon 60:stä asunnosta (ja yritti sitkeästi just mun asuntooni, koska ovessa ei ollut mitään nimeä johtuen siitä, että se on "kakkos-oveni").

Juliaihminen
Juliaihminen

LOL! Aika laiskaa menoa siltä majoittajalta, ettei ollut sen enempää laittanut eforttia informointiin. Mutta huh, toi olisi niiiin kylmäävää. Suoraan kauhuelokuvan kuvastosta!

saarah
visual diary

Sanoin kyllä eräälle kirjankuvitusprojektille. Seuraavana päivän sain tarkentavan meilin, jossa asiakas kertoi haluavansa että teen kuvitukset Excelillä. 

HORROR!

Juliaihminen
Juliaihminen

Onko tämä kauhutarina vai SCIFITARINA? Miten kuvituksen voi tehdä excelillä?!!!!!

saarah
visual diary

No EMMÄÄ TIEDÄ :O

Sanph
Sanph

Mahtavaa, kuinka jo kahdella lauseella saa voimakkaita tunteita aikaiseksi!

Tosin ensimmäisen kohdalla meni hetki tajuta. Luin nimittäin ensin, että "Jätin illalla jäLkkärini pöydälle..." Ei ihan toiminut. Uudestaan luettuna toimi. Ja kylmäsi.

Juliaihminen
Juliaihminen

Mun kohdalla kyse olisi kyllä jo kauhusta, jos jäisi jälkkärit KOSKEMATTOMANA pöydälle. Siinä pitäisi olla joku todellinen kummitus tai demoni riehumassa, että mä en herkkujani vetäisi viimeiseen lusikalliseen.

Jeba
Tuuliajolla

Yääääääk! Miks mä luin tän postauksen! Nyt en saa unta!!!!!!! :`D

AnuVaanMoi (Ei varmistettu)

Sana KAUHU kirjoitetaan yhdellä h-kirjaimella, ei KAUHHU :)

Juliaihminen
Juliaihminen

Normaalisti näin onkin. Mutta tässä blogissa se kirjoitetaan kauHHu. ;)

(Täällä puhuin asiasta taannoin.)

Vau mikä vauva!

HYI, HYI, HYI, mä vihaan kauhua ja silti luin nämä, nyt mua itkettää ja jo tässä keskellä päivää pelkään että mun olkapäälle laskeutuu tyhjyydestä käsi. Siis oikeesti, vihaan kissoja mutta nyt on ehkä pakko ettiä joku kuuluisa kissavideo!

Juliaihminen
Juliaihminen

Kääks! Kissavideot pyörimään! 

Joo, kauhu on jännä genre, kun se jakaa niin paljon mielipiteitä; myös yhden mielen sisällä. Välillä mäkin inhoan kauhua, ja sitten taas palaan sen pariin, kun se on niin kutkuttavaa.

IlonaSV
Saattaen vaihdettava

Jätin monta kertaa tän postauksen avaamatta, kun oon niin pelkuri, mutta kun kerran nyt sydän kurkussa luin tänne asti, niin voin kertoa yhden kahden lauseen (ehehe tai oikeastaan virkkeen) kauhutarinani.

"Tulin yläkouluikäisenä koulupäivän jälkeen kotiin ja huomasin, että alusvaatelaatikkoni oli myllerretty ja sinne oli sekoitettu äiti alusvaatteita. Kukaan perheenjäsenistäni ei ollut käynyt kotona siinä välissä, kun olin koulussa."

Ja pahinta tässä kauhutarinassa on se, että se on totta. Karmiva ja ällöttävä mysteeri ei koskaan selvinnyt! Kuvittelen edelleen, että joku yliluonnollinen pervo oli varmaan piilossa talossa, kun tulin kotiin.

Juliaihminen
Juliaihminen

Whaaaat!!! Vitsi miten creepperssiä! Toi olisi erinomainen aloitus jollekin kreisille trillerille. Mutta eiköhän jätetä sen juonen kehitteleminen tähän :D

IlonaSV
Saattaen vaihdettava

Voit kyllä kuvitella, mitä kaikkia trillereitä jo kehitin teini-ikäisen päässäni useemman viikon ton jälkeen! :D Vieläkin kyllä alkaa ahdistaa, kun tota miettii näin kymmenisen vuotta myöhemmin.

Janna.oi (Ei varmistettu)

Yläkoulussa olin muutaman yön yksin, kun vanhempani olivat reissussa. Keskellä yötä heräsin sydän tykyttäen siihen, että joku rämpyttää omakotitalomme ovikelloa. Nousin sängystä yläkerran porrastasanteelle kuuntelemaan. Ulko-oven takaa kuului kikatusta. Katsoin seinäkelloa ja se oli noin kolme yöllä. Lopulta pimpotus lakkasi ja sydän sykkyrällä makasin peiton alla.

Mun mielestä olin todellakin hereillä ja tapahtuma oli tosi, mutta kun tarkastelin tapahtumia jälkikäteen, en voinut katsoa kelloa seinältä, sillä samassa kohtaa on ikkunaa. Ei kahden virkkeen tarina, mutta jokatapauksessa jäänyt karmivasti mieleen!

RR (Ei varmistettu)

"Heräsin yöllä siihen, kun joku veti vessanpöntön. Olin yksin kotona".

Ja tää on tositarina, tosin se meni niin että luulin olevani yksin kotona. Olin mennyt vklpuksi vanhemmilleni, ja yöllä heräsin siihen kun isäni kävi vessasa. Unenpöpperöisenä kuvittelin olevani omassa kotona yksin. Oli pieni paniikkihetki ennen kuin tajusin :D

iidami
Bambino

Hyissaatana ei tämmöisiä!! Oon bebben kanssa yksin kotona vielä noin viikon ja jo nyt nukun valot päällä kun vahingossa luin männäviikolla kauhujuttuja. Vellihousu mikä vellihousu.

Mun mielestä kauhujutut on luettuna vielä pelottavampia kuin vaikka leffat. Jotenkin siinä on omalla mielikuvituksella aktiivisempi rooli ja ne jää tehokkaammin pyörimään sinne mielen perukoille.

Vierailija (Ei varmistettu)

Viimeinen muistamani asia oli herätyskelloni, joka soi tasan kello 12.07 ennen kuin hän työnsi pitkät terävät kyntensä rintani läpi. Istuin suorana kuin kynttilä, helpottuneena siitä, että se oli vain uni, mutta kun herätyskelloni näytti kuutta yli kahtatoista, kuulin kuinka komeron ovet narisivat auki.

Juliaihminen
Juliaihminen

!!!!!!!

Kommentoi