Luovan alan työntekijän tavallinen viikko

IMG_0326.jpg

Nata kirjoitti hänen yrittäjän viikostaan, ja tämä sai munt innostumaan kirjoittamaan samanlaisen postauksen eli kertomaan, mitä kaikkea teen perusviikon aikana.

Tässä on esiteltynä mun viime viikon ohjelma. Iltaisin Alpun mentyä nukkumaan kirjoittelen yleensä klo 21–23 tätä blogia, mutta sitä en jaksanut merkitä jokaiselle päivälle.

 

Maanantai

8 Työhuoneelle kirjoittamaan Me Naisiin juttua puskurirahastosta. (Taitaapi ilmestyä tällä viikolla.)

10 Haastattelen feministi Fatima Husseinia Ruskeisiin Tyttöihin (tästä pitää kertoa lisää, niin siistiä päästä kirjoittamaan sinne!) 

12.30 Lounas Ipissä yhden kivan Pepin kanssa, joka laittoi mulle Instassa viestiä (maailman hauskin tapa tutustua ihmisiin: Insta Storyjen kommentointi!!)

16 Haen Alpun päikystä, illalla Sofia tulee syömään joulutorttuja.

 

Tiistai

8 Työhuoneelle duunaamaan Imagen lifestyle-palstaa (tammikuun lehdessä mun eka palsta, jesssssss!)

9.30 Haastattelen Me Naisiin palkankorotuksen pyytämisestä erästäkin Sarandaa.

11 Syön Raisan kanssa eineslounaan työhuoneen keittiössä (eines paranee huomattavasti, jos siihen laittaa ituja päälle!)

12 Kirjoitan loppuun jutun opiskelijoiden sijoittamisesta ja soitan Myrkytystietokeskukseen ja kysyn, voiko lääkehiilen liika syöminen olla epäterveellistä. (Kyllä se voi!)

16 Haen Alpun päikystä, Ronja soittaa ja jutellaan yhdestä podcast-hommelista. Huippua!

18 Suuntaan Leffamaailman pressitilaisuuteen, tehdään Kampissa Tikin kanssa läpystä vaihto ja se ottaa Alpun mukanaan kotiin. Katson tunnin verran trailereita ensi kevään elokuvista ja alan odottaa The Florida Projectin saapumista Suomeen. Tämän jälkeen juon skumppaa ja syön skonesseja Finnkinon Liisa Saurin kanssa, joka on sitä mieltä, että Manaaja on upea kuvaus äidin ja tyttären suhteesta. (Olen samaa mieltä.)

20 Kotona Alppunen riehuu pippiti (lippis) päässä ja saappaat väärissä jaloissa sekä nauraa kihertää, kun saavun paikalle.

IMG_0516.jpg

IMG_0518.jpg

Keskiviikko

9–11 Poikkeuksellisesti en viekään Alppua päiväkotiin, vaan mä ja Raisa otetaan lapsosemme ja mennään Goodio Caféseen Etana Editionin Kissa katoaa -kirjan julkkareihin. Sinne on pienet avecit tervetulleita. Alppu ja Frida rakastavat taikuria sekä pieniä kukkaruukussa olevia kiviä, joita voi heitellä ylt ympäriinsä.

11 Vien lapson päiväkotiin, menen pho-keitolle vanhan Turun-ystäväni kanssa. Keskustellaan hänen väitöskirjastaan (se käsittelee masennusta ja filosofiaa, mutta on niin dadaisaa mulle, että sen enempää en osaa siitä sanoa) sekä humanistisesta ajatushautomosta.

12 Yritän kuumeisesti etsiä haastateltavaksi joulupukkia. Soitan noin 20 eri tyyppiä läpi, ja käy ilmi, että tyyppien mainoksissa esiintyvät ”sanavalmis” ja ”kohtelias” tarkoittavat epämääräistä huokailua, murinaa ja luurin korvaan lyömistä. Lopulta löydän siskon kautta joulupukkibisneksessä pyörineen tyypin, joka auliisti kertoo, millä tavalla joulupukit tekevät töitä pimeänä. ”Kun kaverini yritti viedä pomolle verokorttia, tämä vain nauroi ja sanoi, että sinä olisit ensimmäinen joulupukki, joka tekee töitä verokortilla.”

16 Tapaan kahvilassa erään mielettömän tyypin, joka on selvinnyt eeppisestä velkakierteestä. Tunnen valtavaa myötätuntoa haastateltavaa kohtaan ja syvää vitutusta suomalaisia pikavippifirmoja kohtaan.

18 Syödään tortillaa kotona ja riekutaan ilta yhdessä. Iloitsen! Postista on saapunut kolme hyvää kirjettä: 1. Papa-kokeen tulokset ovat normaalit. 2. Saan 4000 euron apurahan Kordellinilta! 3. Saadaan Otavalta sopimusluonnos mun ja Raisan pian alkavaan kirjaprojektiin. (!!!! Kerron tästä lisää myöhemmin, kun ollaan saatu vähintään pari sanaa paperille.)

 

Torstai

8 Vien Alpun päikkyyn, jonne se jää kummallisen rauhallisesti. Ihanaa!

9 Haastattelen Ympäristöministeriön virkamiestä suomalaisten asumisesta.

10 Kirjoitan Imagen Avaaja-palstalle yhden jutun loppuun.

12 Käyn Vihreässä holvissa lounaalla ystäväni Katan kanssa, sillä on kanssa monta rautaa tulessa, Slush on ihan pian, We Jazz -festari lähestyy ja tällä naikkelilla on vaikka missä tapahtumatuotannossa sormensa pelissä.

13 Metsästän sopivia haastateltavia Kotivinkkiin ja tajuan, että tämä dedis vielä paukkuu. Onneksi editori antaa lisäaikaa.

15 Keitetään Raisan kanssa sopparikahvit ja allekirjoitetaan juhlavasti elämämme ensimmäinen kustannussopimus!

17 Mennään etkoille baariin parin toimittajakaverin kanssa. (Tuntuu juhlavalta, koska en ikinä enää käy torstaisin töiden jälkeen bissellä!)

18 Mennään Korjaamolle Imagen avustajabileisiin, fiilistelen Imagen uutta toimitusta, jossa on superkivoja ja ammattimaisia tyyppejä.

21 Lähden kotiin ja noudatan kymmenen vuotta sitten tuutorini Joonas Berggrenin antamaa ohjeistusta: ”Julia. Kun sä nyt lähdet kotiin, niin juo niin paljon vettä kuin pystyt. Ja sitten juo vielä vähän lisää. Ei tule krapulaa aamulla.”

IMG_0532.jpg

Perjntai

7 Herään tyytyväisenä ja huomaan, että Joonaksen neuvo on taas pitänyt paikkansa.

8-10 Mua on pyydetty panelistiksi Mothers in Business -tapaamiseen, jossa keskustellaan erilaisista lastenhoitovaihtoehdoista sekä työn ja perheen yhdistämisestä. Tykkään ehkä maailmassa eniten tutustua kiinnostaviin, eri aloilla työskenteleviin naisiin.

11 Haen Alpun Sofialta hoidosta (Alppu on perjantaisin vapaalla päiväkodista). Suunnataan Sofian ja Marian sekä heidän beebojensa kanssa Teurastamon Palemaan lounaalle. 

13 Haetaan kojusta leivokset ja mennään Marian luo vielä kahville. Ihanaa, että mulla on taas perjantait vapaat, hoitovapaalla oleminen on niin parasta!  (Tikillä alkoi marraskuussa uusi työ, jotenka mä olen nyt alkanut tehdä nelipäiväistä viikkoa taas.)

14.30 Suuntaan Turun-junaan. Kiroilen sitä, että VR:n juna on täynnä, jolloin en saa ostettua lippua automaatista vaan joudun ostamaan sen 6 euroa kalliimmalla konnarilta enkä saa istumapaikkaa. VR:n lobbaus yksityisautoilun puolesta toimii hienosti. Haaveilen, että VR tarjoaisi sellaista palvelua, että alle 2-vuotiaat lapset syväjäädytettäisiin matkojen ajaksi kuin Han Solo Star Warsissa. Ikävä kyllä tätä mahdollisuutta ei ole vielä listalla, joten juoksentelen koko matkan hullun lapsoseni perässä leikkivaunuun, muihin vaunuihin, minne nyt ikinä ukkeli rientää.

16.30 Pääsen Turkuun ja olo tuntuu heti paremmalta. Turkulaisuus on ihmisen parasta aikaa.

19 Äbä ja Juha tekevät pizzaa, maailman paras veljeni Otto tulee kanssa syömään. Juodaan äbän, Juhan ja Oton kanssa viiniä kahteentoista saakka, käydään seikkaperäisesti läpi #yläluokkasafari, miksi on ongelmallista että cis-miesnäyttelijät esiintyvät elokuvissa transnaisina, kiinteistöverotuksen ja tonttivuokrien välinen epäreilu suhde sekä se, milloin Michael Moore teki viimeisen hyvän elokuvansa ja minkä jälkeen hän jäi maneereidensa vangiksi.

 

Lauantai

10 Satoi tai paistoi, kun käyn Turussa, me juostaan äbän kanssa kymppi. Niin tälläkin kertaa!

12–14 Alppu nukkuu, mä kirjoitan yhde Me Naisten talousjutun loppuun.

14 Lainaan äbän autoa ja ajan isosiskoni Lotan luo. Askarrellaan lasten kanssa joulukortteja ja leivotaan muffineja. Kummityttöni täyttää ensi viikolla neljä, mutten pääse synttäreille kun olen yksissä häissä. Niinpä juhlitaan jo vähän etukäteen. Vietetään hirmu hauska ilta lasten kanssa. Ne on aikamoisia epeleitä yhdessä!

 

Sunnuntai

9 Käydään lapsosten kanssa puistossa. Muhun iskee joku elämänangsti, kun tihuttaa ja kaikki tuntuu raskaalta ja lapso ei suostu käyttämään hanskoja puistossa. Kiukuttelen kaikesta Lotalle, joka osoittaa ihanaa myötätuntoa mua kohtaan.

10 Ajan auton takaisin äbän luo, kuvataan yhdessä yksi duunivideo sille ja sitten se heittää munt junaan.

11 Juna on taas täynnä ja vituttelee maksaa ylimääräistä kuutta euroa paikattoman lipun ostamisesta. Junia kulkee kahden tunnin välein ja puolet matkustajista seisoo käytävällä, kun juna on tukossa. Kerron tästä kohteliaasti konnarille, joka on täysin mun puolella: ”Voitko käydä laittamassa VR:n nettisivuilla palautetta, sillä me ei voida vaikuttaa tähän. Jos minä saisin päättää, tällaisia kolmevaunuisia junia ei kulkisi ollenkaan.”

14 Helsingissä tapaan Liisankadun Muumikahvilassa Mirjan ja Taimin, Mariannan, Raisan, Antin ja Fridan. Istutaan pari tuntia ja puidaan kaikki juorut läpi. Niitä on paljon!

16 Menen kotiin, vien Tikille isänpäivälahjaksi Kaffa Roasteryn joulukahvia ja Alppu antaa sen maailman liikuttavimman isänpäiväkortin.

18 Mennään iltateelle ystäviemme Marian ja Laurin luo. Niiden vaavelo on järjettömän suloinen! Alppu yrittää tunkeutua sen päälle sitteriin ja on vähän närkästynyt, kun ”siihen mahtuu harmi kyllä vain yksi kerrallaan”. Onneksi keinuhevosrodeo korvaa sitterin. 

21 Kotona katson Areenasta Noin viikon uutiset sekä Katsomosta Pelimiehen. Jukka Lindström ja Joonas Nordman ovat valehtelematta parasta, mitä suomalaiselle poliittiselle huumorille on koskaan tapahtunut. (Ei ole ikävä Uutisvuotoa eikä Iltalypsyä.)

 

Dear lord! Miten tästä tuli näin jumalattoman pitkä horina. No, ehkä kiitän itseäni myöhemmin siitä, että dokumentoin omaa työarkeani näin tarkasti. Huh, olen täysin uupunut tämän kirjoitettuani. Nyt äkkiä jäätelöä naamaan ja Solsidania ruudulle tack så mycket.

 

Lue myös:

Ensimmäinen viikko vapaana kirjoittajana

 

JULIAIHMINEN FACEBOOKISSA

 

 

Kommentit (12)
  1. Ihana jorina (siis tosi kiinnostavaa lukea ja kirjaproggis erityisesti kiinnostaa kuulla lisää :), mutta vikaa pointtiin pakko sanoa, että Noin viikon uutiset on kalpea haamu jo kuopatusta Uutisraportista (Tuomas Peltomäki) jota kaipaan ihan jokaikinen viikko. Niisk.

    1. Hitto! Uutisraportti on mulle vieras ohjelma, ja nyt tuli uskomaton KOMO (eli ei fomo = fear of missing out, vaan knowing of missing out)!

  2. Siis uutisvuoto on ihan parhautta! Olin pitkään kattomatta sitä ku vakikasvot tippu pois mut nyt oon löytäny sen uudestaan ja se onki kivan freesi nykyään.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *