Luukku 1: Fanttasia

Juliaihminen

 

 

Koska internet on tällä hetkellä täynnä kaikkea epämiellyttävää rektaalin tuotosta, ajattelin, että nyt joulukuussa pidän Hyvän mielen absurdia joulukalenteria: Esittelen joka päivä yhden mitenkään mihinkään liittymättömän asian, josta mulle on tullut omituisen hyvä mieli. Mä toivon, että myös te ilahdutte seuraavista luukuista.

 

Fanttastista!

Ensimmäinen asia, mistä olen lähiaikoina ilahtunut suuresti, on taiteilijoiden ja vanhusten tapa laittaa tuplakonsonantti omituisiin paikkoihin.

Olin yksi päivä Finlaysonin kevätmalliston lanseerausjuhlissa, ja sinne oli pyydetty Jorma Uotinen pitämään juhlapuhe. Siinä on kyllä karismaattinen mies, sano! Se puolusti puheessaan taidetta, ja heitti niin hyviä one-linereitä, että rankkaisin miehen top5-juhlapuhujiin ever, esimerkiksi:

 

"Olkoon se kulttuuri, jota etsimme, liljan ja virtsan tuoksuinen!"

"Mitä muka on kansainvälinen taso? Hyvä on hyvää kaikkialla, paska on paskaa Pariisissakin!"

 

Sitten mua ilahdutti sen tapa puhua fanttasiasta. Ja aion itsekin tästä lähtien alkaa käyttää tuplakonsonanttia tuossa sanassa.

Tähän samaan suomen kielen omavaltaisen ääntämisen sarjaan kuuluu myös ikäihmisten tapa lausua kirjaimia: "Es Aa Koo" (SAK) "Em Tee Vee" (MTV).Välillä näiden samojen ihmisten puheessa esiintyy myös tuplavokaaleja, kuten sanassa meedia.

 

No, mitkä suomen kielen ääntämiset herättävät teissä ilon pilkahduksia?

 

Kuva: A-lehtien kuva-arkisto

 

 

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Siittä olkoon vuoden 2015 sana. Kiitos siittä J. Sipilä!

Juliaihminen
Juliaihminen

Siittä on todellakin Sipilää kiittäminen!

Viivi (Ei varmistettu)

Mun yks pomo sanoi 'sipula' joka on siis sipuli. Itse olen aiheuttanut (v)ihastusta sanomalla 'hölötes' eli ihminen, joka puhuu paljon.

Juliaihminen
Juliaihminen

Hölötes - KÄYTTÖÖN!

annakarin
Anna Karin

Meillä oli juuri perjantaina koulussa pitkän linjan kunnallispoliitikko luennoimassa aiheesta kestävä kehitys. Hän selitti alkuun, että olisi itsekin halunnut shuurnalistiksi, jos ei olisi päättänyt alkaa biologiksi. Shuurnalismin kulta-aikaa oli kuulemma tuo mahtava seisket-luku, jolloin hänkin oli vielä nuori. 

Sai hymyilemään.

Juliaihminen
Juliaihminen

Ihanaa! Siinä on jotain mahtavan pompöösiä puhua tommosta kieltä. Tässä vanhetessa pitää itsekin alkaa tituleeraamaan itseään shuurnalistiksi!

saarah
visual diary

TOIVON että tää fanttastinen joulukalenteri ei ole vaan joulukuun ajan voimassa <3 

IlonaSV
Saattaen vaihdettava

Pakko on tulla vielä kommentoimaan tänne, kun ilmeisesti olen alitajuntaisesti miettinyt tätä sun ekaa luukkua kokonaisen viikon! Wow. Tuli nimittäin juuri mieleen, että mun isäni puhuu aina suudasta eli soodasta eli soodavedestä elikkäs vissystä. Lisäksi se sanoo ruuibus, kun tarkoittaa rooibos-teetä. Mulla ei ole kyllä mitään hajua, miten rooibos oikeasti pitäisi lausua, mutta mun mielestä vähiten epänormaalia on sanoa se suomalaisittain niin kuin se kirjoitetaan.

Juliaihminen
Juliaihminen

Hahaha, musta tuntuu, että sunkin on aika ottaa käyttöön suuda ja ruuibus. Niissä on semmosta Kulttuurikodin vibaa selkeästi!

Vierailija (Ei varmistettu)

Lisäksi tsinuski eli kinuski!

Juliaihminen
Juliaihminen

Aivan ihana! Kuulostaa jotenkin kuturellimmalta!

Lillilli (Ei varmistettu)

Hei vaan, oon vähän tällainen hassu tyyppi, etku tykästyn johonkin blogiin alankin lukee sitä alusta! Haha mullapas on kaks vuotta postauksia viel jäljellä! &lt;3

Piti välttämättä kommentoida kaks juttuu: Muistan tuon Uotisen hyvää ja paskaa -onelinerin luennolta jonka se piti meidän lukiossa siis joskus vuonna 2002! Hyvin kestää aikaa hänen filosofiansa, totta edelleen. :D

Ja toinen: meillä on semmonen perhetuttu mamma, joka sanoo LEIPPÄ. Niinku ”nyt tekis mieli leippää ja juustoo”. Outoo.

Kommentoi