Luukku 11: Näin nautit shampanjaa oikein

11_luukku.jpg

Olin muutama vuosi sitten Entrepeneur of the Year -gaalassa Tikin kanssa. Tapahtuma on hienoudessaan vuosijuhlat potenssiin kymmenen, haarukoita ja veitsiä oli kattauksessa seitsemän, iltapuvut oluvat pitkiä ja niihin kuului hanskat. Tapaus huipentui Oopperatalon ikkunan takana järjestettyyn ilotulitukseen.

Parhaiten juhlista muistan kuitenkin sen, kun meidän pöytään istahti klassinen vanhan hyvän ajan herrasmies. Esittäytymisen jälkeen hän ehdotti maljaa ja kertoi siteeraavansa aina mielellään Winston Churchilliä näissä tilanteissa:

”Shampanja kuuluu nauttia kuivana, kylmänä ja ilmaisena.”

Kun ilta alkoi näin, tiesin, että siitä tulisi fantastinen (ja olin oikeassa). Rakastan muuten tuollaisia seuramiehiä ja -naisia, jotka ottavat vastuun siitä, että keskustelu säilyy uusien tuttavuuksien kanssa kepeänä, kiinnostavana ja kaikki osapuolet huomioivana. Jos sellaiseksi onnistuisi pääsemään, tietäisi eläneensä hyvän elämän.

Internet ei pystynyt varmistamaan, onko Churchill ihan oikeasti sanonut tämän sitaatin, mutta otin sen välittömästi kulttuurikodin repertuaariin. Olen muutenkin huomannut, että Churchill oli uskomaton one-linereiden mies. Siltä miekkoselta löytyy sitaatti jokaiseen tilanteeseen. Onneksi meillä Suomessa on sentään Hannes Hynönen, jolta lähti kanssa melko eeppisiä quotteja (tässä postauksessa niistä muutama) lainattavaksi.

 

Ketä sinä tykkäät siteerata?

 

Hauska fakta -joulukalenterin edelliset luukut:

1. Mitä Googlehaut kertovat parisuhteesta?

2. Parempaa kuin kehitysapu

3. Verimato estää kapinan

4. Eläkeläinen, katso pois omasta navasta

5. Turha sanaväli on rienausta  kielenhuollon inhokkivirheet

6. Suomi lukuina

7. Maapähkinän kokoinen penis

8. [sic] eli sairasta!   

9. Naru kiveksiin ja synnyttämään

10. Tupee kertoi statuksen     

Kommentit (3)
  1. Mahtava sitaatti! Omin heti itselleni,

  2. Hieno tarina! Ja sitaatti 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *