Luukku 13: Joulupukki-gate

Juliaihminen

”En vain kyennyt valehtelemaan lapsilleni”, meiän äiti kertoi, kun tuli tuossa yksi päivä puhe siitä, miksei meille tullut joulupukkia pienenä. Meidän äbä on muutenkin ollut aina aika rehellinen puheissaan ja selittänyt asiat niin kuin ne on.

Kun joskus pienenä multa lähti tappelun tuoksinnassa maitohammas irti, äbä vei mut hammaslääkärille ja kertoi etukäteen, että ien puudutetaan ja hammas laitetaan takaisin. Kun sitten hammaslääkäri oli selittänyt lässytysäänellä 5-vuotiaalle, että ”nyt sun hammas menee tutimaan”, olin kuulemma käynnin jälkeen kysynyt äidiltä, oliko sillä lääkärillä kaikki kunnossa.

No, pian mun pitää alkaa tehdä jotain periaatepäätöksiä tämän joulupukkiasian suhteen. Mun suurin ongelma tähän liittyen on silkka itsekkyys. Musta tuntuu väärältä, että minä itse isolla vaivalla hankin lapselle lahjan, josta sitten annetaan kunnia jollekin lihavalle punakalle sedälle. Lisäksi sen joulupukin hommaaminen tuntuu jumalattoman hankalalta. Toisaalta, jos Tiki haluaa joulupukin, niin en mä aio sitä estelläkään. Sitä se vissiin on, kun kasvatetaan yhteistuumin lasta.

 

Kuuluuko joulupukki teidän mielestänne jouluun?

 

Kuva: Minä jouluna 1993 isoäidin sohvalla (sohva on muuten edelleen sama ja niin on ilmekin, vain mekko on jäänyt pieneksi)

 

Hyvän mielen absurdin joulukalenterin edelliset osat:

1. luukku: fanttasia

2. luukku: panhuilu tunteiden tulkkina

3. luukku: vihamuki

4. luukku: kulttuurikodin kasvatti

5. luukku: parhaat Wilma-merkinnät

6. luukku: Hannes Hynönen

7. luukku: suuren suuri puurokauha

8. luukku: Timpsin snäppijoulukalenteri

9. luukku: kaksi kuukautta

10. luukku: snapsin siemailijat

11. luukku: pepun vemputtaja

12. luukku: julhälsningar från Haga

 

 

Kommentit

Mukulaahan ei ole siis pakko huijata! Meille kerrottiin pieninä, että joulupukki on satuhahmo ja että sitä näyttelee joku ihminen. Ikään kuin jouluinen leikki mitä lapset ja vanhemmat voi pilke silmäkulmassa kujeilla yhdessä, eikä tässä versiossa huijattu ketään ;) Silti oltiin kyllä siskon kanssa aivan pähkinöinä joulupukista, eikä totuuden tietäminen vähentänyt joulun taikaa yhtään :)

Kiitos huippukivasta blogista ja onnea odotukseen <3

Juliaihminen
Juliaihminen

Ooo, tuohan on järkevän kuuloinen kompromissi. Koska siis vaikka kuulostankin joltain raivohullulta totuuden torvelta, niin kyllä mä oikeasti haluan, että mun lapsi saa joulusta kaiken mahdollisen irti :)

Kiitos ihanasta kommentista!

not today

Kun yritän ite muistella mun "lapsuutta", jos niin nyt voin edes sanoa ku oon aika lapsi vieläkin nii kyllä sen tais jo aika nuorena tajuta ettei se joulupukki ihan oikee juttu ollu. Sillon kuitenkin, kun vielä uskoin joulupukkiin en ollu ikinä mitenkään innoissani niistä pukin vierailuista eli en usko, että sun lapsi jäisi paljosta paitsi vaikket pukkia palkkaisikaan.

Meillä tehtiin joskus myös niin, että ovelle oli jossain vaiheessa iltaa vanhemmat vieneet lahjasäkin & sitten jossain vaiheessa se "huomattiin" ja todettiin vaan joulupukin käyneen jättämässä lahjat siihen. Näin säästyy ainakin siltä joulupukin hankkimiselta, mutta lapsi voi siihen silti uskoa!

Anski (Ei varmistettu)

En ole 49 vuoteen viettänyt yhtään joulua ilman joulupukkia. Alkuun se oli isoÄITINI (kyllä, kansakoulunopettajasta on moneksi), sitten välillä isä, välillä veli, siskon lankomies, naapurin talkkari, kerran jopa ihan palvelusta tilattu random-pappa (joka kutsui välillä itseään vahingossa papaksi, mutta lapset eivät pysähtyneet sitä pohtimaan). En ole koskaan kyseenalaistanut pukkia enkä tivannut totuutta aikuisilta, ja yllättävää kyllä eivät lapsenikaan ole ikinä meiltä vanhemmilta kysyneet onko joulupukki olemassa vai ei. Meillä ei myöskään ole koskaan pistetty lahjoja pukin piikkiin, vaan niissä lukee ihan rehellisesti keneltä ne ovat. Pukki vain jakaa ne. Eikä sitäkään kukaan ole kyseenalaistanut... Mä olen niin täydellä sydämellä jouluihminen, että pistän tämän "Joulun ihmeen" piikkiin. Pukki kuuluu jouluaattoon ja piste. Ei sitä tartte kyseenalaista eikä selitellä. Kenties olen niin vakuuttavasti itse "uskonut" pukkiin, etteivät lapset ole halunneet pilata mun jouluani kyselemällä ;) Ja se tieto, että se tuo lahjat saa lapset suggestoimaan itsensä siihen hypetykseen, etteivät lähde spoilaamaan juttua, vaikka sisimmissään sitten pohtivat, että pukilla oli samanlaiset hanskat kuin naapurin sedällä tai samanlaiset silmät kuin tädin miehellä. Mukavaa joulua teille kaikille!

Juliaihminen
Juliaihminen

Tuo on hyvä pointti, että pukki vain jakaa lahjat, mutta ei "anna niitä".

Teidän joulut kuulostaa muuten ihanilta! <3 Mukavaa joulua sinnekin!

Kommentoi