Luukku 13: Mies nimeltään Lucia

13_luukku.jpg

Mä olen aina rakastanut Lucian-päivää. Turussa asuessani mulla oli tapana mennä Lucian-päivänä tuomiokirkkoon laulamaan Sankta Luciaa (ja larppaamaan suomenruotsalaista). Täällä Helsingissä en ole jostain syystä käynyt katsomassa kulkuetta, vaikka kyllä pitäisi. Se on omian tuomaan joulun ihmislapsen syömeen.

Tämän päivän luukusta aukeaa niinkin tarpeellinen tieto kuin että:

Suomeen on syntynyt sitten vuoden 1899 Lucia-nimisiä naisia 1088 ja miehiä alle 5.

(Olen täysin koukuttunut Väestörekisterikeskuksen nimipalveluun, saatan syötellä sinne minuuttitolkulla erilaisia mieleen juolahtavia nimiä. Tätä käytettiin myös huomattavan paljon silloin, kun meidän lapson nimeä brainstormattiin.)

 

 

Hauska fakta -joulukalenterin edelliset luukut:

1. Mitä Googlehaut kertovat parisuhteesta?

2. Parempaa kuin kehitysapu

3. Verimato estää kapinan

4. Eläkeläinen, katso pois omasta navasta

5. Turha sanaväli on rienausta  kielenhuollon inhokkivirheet

6. Suomi lukuina

7. Maapähkinän kokoinen penis

8. [sic] eli sairasta!   

9. Naru kiveksiin ja synnyttämään

10. Tupee kertoi statuksen     

11. Näin nautit shampanjaa oikein

12. Talidomidi kertoo lääkefirmojen ahneudesta

 

 

Kommentit (3)
 1. Moi! Oon kolmen kuukauden ikäisen vauvan äiti ja nyt ollaan lähdössä ensimmäistä kertaa vauvan kanssa reissuun niin että ollaan hotellissa yötä ja kaikkee 🙂 reissu suuntautuu Helsinkiin ja ajankohta on ensi viikonloppu. Ajattelin kysyä näin asiantuntijalta, että mitä hyviä paikkoja keskustassa tai sen tuntumassa olisi vauvaperheelle? Vauvaystävällisiä ravintoloita, kahviloita ja ajanvietettä? Olisin Toosi iloinen jos saisin kulttuurimamman vastauksen tähän!!! <3

  1. No kuule! Nyt laitoit kommentin juuri oikealle ihmiselle. (Tai siis vedit just oikeista naruista, eli imartelunaruista!)

   Koska teidän beebeli on ”vasta” kolme kuukautta, se tuskin viilettää kovaa vauhtia ympäri lattiaa. Näin ollen lounas/kahvipaikassa ei tarvitse olla leikkinurkkausta, vaan pelkkä vaunuystävällisyys (+hoitopöytä) riittänee. (Tässä postauksessa lounas/kahvimestat liikkuvan vauvan vanhemmalle.)

   Keskustassa mun suosikkilounaspaikkoja on Köket, Ateneumin lounas, Lost in Helsinki (joskaan täällä ei ole vauvanvaihtopöytää!), Kiasman lounas (se on kuuluisa vauvaystävällisyydestään) ja ehkä myös Kiila, josta on hauska kyylätä Manskulla paahtavia ihmisiä. 

   Jos taas lähtee vähän keskustaa kauemmas, niin Kallion Ipi Kulmakuppila on aivan ihana.

   Kahvilla kävisin Skattalla Johan & Nyströmillä, sillä se on niin ihanan tunnelmallinen paikka.

   Mä valkkaisin yhden tai kaksi näyttelyä. Menisin luultavasti katsomaan Kusama-näyttelyn Hamiin. Siellä on sellaista väriloistoa, että vaavikin tykkää! Tai sitten kävisin Ateneumissa (jonne pääsee vaunujen kanssa takapuolelta hissillä) katsomassa Modiglianin, joka on hieno näyttely myöskin. Saattaisin käydä myös Helsingin kaupunginmuseossa, koska se on ilmainen ja uusittu hienon näköiseksi.

   Jos tekisi mieli shoppailla, kouluaisin näitä Helsinki Design Districtin mestoja. Harmi kyllä suuri osa näistä kivijalkapuodeista ei todellakaan ole kauhean vaunuystävällisiä.

   Sitten käppäilisin Aleksanterinkatua pitkin ihaillen jouluvaloja, katsomassa keskustassa Stockan jouluikkunan, Tre-kaupan uutuudet ja Senaatintorilla tunnelmalliset Tuomaanmarkkinat. Jos iskisi harras tunnelma, vierailisin jopa Helsingin tuomiokirkossa. Hehee.

   Ihan superihanaa matkaa! Helsinki on mitä parhain lomakaupunki!

    

   1. Oih, ihanaa, kiitos, oi Helsinki-tuntija!!

    Näistä nappaamme varmasti useamman vinkin meille ensi viikonlopuksi!!! Ihanaa, että ehdit vauvanhoidon ohessa vastailla ja auttaa meitä <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *