Luukku 18: Ting tong farang

18_luukku.jpg

Pikkuveljeni Otto oli vaihdossa viime kevään Bangkokissa. Hän opetti mulle yhden hyvin käyttökelpoisen fraasin, jota voin sitten viljellä Thaimaassa ollessani.

Ting tong farang!

Se tarkoittaa vapaasti käännettynä ”höpsö turisti”. Jos mokailee jossain siksi, ettei oikein tiedä paikallisia tapoja, voi vain nostaa hartioita, hymyillä ja sanoa: ”Ting tong farang!” ”Minä olen vain tällainen vähän hassu länkkäri, en ole ihan perillä kaikesta.” Yleensä tällä saa hymyn ja hyvää palvelua (mitä tosin Thaimaassa saa yleensä muutenkin).

Sen sijaan ”farang kee nok” tarkoittaa linnunpaskalänkkäri. Sitäkin saattaa kuulla joskus thaimaalaisten suusta. Hehheh, katsotaan, mitä tuleman pitää meidän pian lähestyvävällä Thaimaan-matkalla.

 

Hauska fakta -joulukalenterin edelliset luukut:

1. Mitä Googlehaut kertovat parisuhteesta?

2. Parempaa kuin kehitysapu

3. Verimato estää kapinan

4. Eläkeläinen, katso pois omasta navasta

5. Turha sanaväli on rienausta  kielenhuollon inhokkivirheet

6. Suomi lukuina

7. Maapähkinän kokoinen penis

8. [sic] eli sairasta!   

9. Naru kiveksiin ja synnyttämään

10. Tupee kertoi statuksen     

11. Näin nautit shampanjaa oikein

12. Talidomidi kertoo lääkefirmojen ahneudesta

13. Mies nimeltään Lucia

14. Stereotypiat laiskoista köyhistä kansoista eivät pidä paikkaansa

15. Jotain Alepposta    

 

Kommentit (5)
 1. Moi! Vai että Thaimaan matka tiedossa. Osaisitko heittää pari kohdevinkkiä 2 pienen lapsen kanssa matkustaville? Aiomme varata matkan lämpimään ihan näin ex tempore, mutta Thaimaassa (eikä muuallakaan siellä päin) emme ole koskaan käyneet. Mikä olisi siis hyvä kohde? Hyvät uimarannat, 4-vuotiaan tasoiset lapsiaktiviteetit ja hyvä ruoka kiinnostavat. Ja ehdottoman tärkeää on, ettei paikka ole sellainen Jallu-lehden lukijamatkan kohde.

  1. Hahhahaa 😀 Pisteet Jallu-lehdestä!

   Me tsekkailtiin niitä etelän saaria ja päädyttiin menemään Koh Lantalle ja Koh Yao Noille. Niissä on aika kivoja airbnb-majoituksia ja ihan semmosia resortti-bungalowejakin. 

   Viimeksi kun oli just tuolla Krabilla, siellä oli todella hyvää ruokaa, todella hyvää palvelua ja tosi lapsiystävällinen meininki (tuolloin vauvantekohommat olivat vasta mielessä). 

   Me lennetään itse Bangkokin kautta, mutta ehkä voisi päästä helpommalla, jos menisi suoraan Phukettiin. Aion tehdä kyllä kunnon postaukset aiheesta tammikuussa sitten, kun matka alkaa realisoitua.

   Ihanaa, että aiotte lähteä lämpimään!

   1. Kiitos vinkeistä! Tämä tulee olemaan eka kerta, kun uskaltaudumme noiden pikkuapinoiden kanssa metalliputkeen yli 5 tunniksi, joten Phuket suorine lentoineen kuulostaa aika varteenotettavalta vaihtoehdolta. Se koneen vaihtaminen Bangkokissa ei jotenkaan houkuttele, kun takana on jo kymmenisen hikistä tuntia. Mulla on maailman lyhin pinna ja se on koetuksella jo TKU-HKI-junamatkalla! 😀 Eli se viisinkertaisena, ilman leikkivaunua, yli puolet pienemmällä veskillä,vähemmällä jaloittelutilalla… Eissaakeli.

    1. Joo siis mä oon täysin kauhuissani tuosta tulevasta lennosta. Älä ajattele sitä -mantralla mennään! 😀 Kerron sitten kaikki mahdolliset viihdytysvinkit, jotka keksin matkan aikana!

     1. Kiitos! Kaikki vinkit otetaan vastaan! Yhden vinkin voin tosin antaa nyt jo sulle: pakatkaa myös aikuisille vaihtovaatteet lennolle. Nimim. ”oksennus sylissä” (eikä mikään ihan pieni. Myös penkit, turvavyöt, ihan-v*ttu-kaikki oli laatassa. Onneksi kone ei ollut täynnä ja saimme vaihtaa puhtaille penkeille. Ja vieläkin tulee tippa silmään lentohenkilökunnan ja kanssamatkustajien empaattisuudesta! Mutta siis: Vaihtovaatteet is the shit.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *