Luukku 21: Tietävätkö he?

21_luukku_joulukalenteri.jpg

Kun kuulin ensimmäisen kerran tämän Do they know it’s Christmas -biisin, olin aika järkyttynyt. Mitä silmitöntä Valkoisen miehen taakan kantamista ja vastenmielistä kolonialismia ajatella, että herran tähden, maailmassa on ihmisiä, jotka eivät välttämättä tiedä, että juuri nyt kuuluu viettää Jeeskuksen syntymäpäivää.

No, sitten oma populaarikulttuurin messiaani, eli meiän äbän mies Juha, selitti, että korneista sanoistaan huolimatta Band Aid oli mieletön juttu silloin 1980-luvulla. Kaikki cooleimmat popparit kokoontuivat vuonna 1984 Bob Geldofin johdolla tekemään jotain hyvää, eli keräämään rahaa nälänhädästä kärsivälle Etiopialle. Silloin tajuttiin ensimmäistä kertaa, että pop-muusikoilla on aidosti valtaa tehdä jotain maailman muuttamiseksi. Valta ei ollut enää pelkästään poliitikoilla. Ja tästä seurasi sitten Live Aid -hyväntekeväisyyskonsertit, joka oli aikanaan myös tosi iso ja hieno juttu.

Niinpä tätä videota katsellessa mulle tulee nykyään lämmin ja hyvä fiilis, ja onhan se mahtipontisuudessaan hieno biisi. Mutta en voi sille mitään, että mieleen nousee kyllä kysymys:

Do they know they have a horrible haircut?

(Voi tätä valkoisen naisen taakkaa.)

 

 

Hyvän mielen absurdin joulukalenterin edelliset osat:

1. luukku: fanttasia

2. luukku: panhuilu tunteiden tulkkina

3. luukku: vihamuki

4. luukku: kulttuurikodin kasvatti

5. luukku: parhaat Wilma-merkinnät

6. luukku: Hannes Hynönen

7. luukku: suuren suuri puurokauha

8. luukku: Timpsin snäppijoulukalenteri

9. luukku: kaksi kuukautta

10. luukku: snapsin siemailijat

11. luukku: pepun vemputtaja

12. luukku: julhälsningar från Haga

13. luukku: joulupukki-gate

15. luukku: bussi on köyhille

 

Kommentit (1)
  1. Pari vuotta sitten vietettiin joulu Keniassa ja hotlassa soitettiin repeatilla tätä. Vähän oli tällaiselle valkoiselle kehyjärjestömuijalle vaivaannuttavaa siemailla drinkkejä altaalla tämän tahtiin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *